Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Γιατί ;;; Καταπάτηση στο Νερόμυλο Δεσποτικού: Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος…

Σύμφωνα με τους μηχανικούς του Δήμου υπάρχει καταπάτηση.
κλικ για μεγέθυνση
Το θέμα συζητείται ευρύτατα όχι πλέον μόνον από τους κατοίκους του Δεσποτικού αλλά όλου του Δήμου Ζίτσας. Τούτο γιατί όταν του Δήμου Ζίτσας (και μάλιστα με έγγραφες ενυπόγραφες καταγγελίες) δεν του φτάνουν 14 μήνες για να αποβάλλει, όχι από κάποιο χωράφι αλλά από χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο από το Υπουργείο Πολιτισμού ακίνητο τον καταγγελλόμενο καταπατητή, η εμπιστοσύνη των δημοτών για τη δημοτική αρχή διαρρέει και κλονίζεται.
Χρειάστηκε να περάσει πάνω από ένας χρόνος καταγγελιών, αιτήσεων και υπενθυμίσεων στο δημοτικό συμβούλιο για να…
μισοτελειώσει η δημοτική αρχή το θέμα των καταγγελιών για καταπάτηση από τον κ. Λάζαρο Τσεκούρα (που χτίζει δίπλα από το νερόμυλο) του δημοτικού οικοπέδου, στο χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο νερόμυλο στο Δεσποτικό.
Όσες και όποιες δικαιολογίες να επικαλεστεί η δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας για την ως τώρα 14μηνη καθυστέρηση, η τόσο μεγάλη βραδυπορία είναι γεγονός. 
Ο καθένας μπορεί να υποθέτει ότι θέλει, όμως η πραγματικότητα είναι ότι η καταπάτηση παραμένει.
Ασφαλώς ο αντιδήμαρχος κ. Πάικας από τουλάχιστον την 20ή Απριλίου φέτος μάλλον θα κατάφερε να μεταγράψει τους δημοτικούς τίτλους και έτσι το επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει επιτέλους οριστικά να εκδοθεί πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής σε βάρος του κ. Λάζαρου Τσεκούρα, όπως συμβουλεύει ο δικηγόρος του Δήμου Ζίτσας.
Ο δήμαρχος κ. Ρογκότης οφείλει κατ΄ ελάχιστο να επιδείξει αποφασιστικότητα και να οριστικοποιήσει το θέμα άμεσα.