Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Άραγε ενεργούν νόμιμα οι σχολικές επιτροπές του Δήμου Ζίτσας;

Άμεση απάντηση οφείλει η δημοτική αρχή και οι πρόεδροι κ. Κολιούσης και Μαρκούλας.
Στο δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης Πέμπτης 24 Μαΐου συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν οι απολογισμοί του έτους 2011 των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ζίτσας. Ως γνωστόν οι σχολικές επιτροπές είναι ΝΠΔΔ και πρόεδρός τους είναι δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας.
Ήταν...
τα θέματα 16 και 17 και μάλιστα προκλήθηκε και μία σχετική ένταση. Αλλά η ένταση ήταν για θέμα άσχετο από αυτό που σήμερα αναδεικνύουμε.
Σύμφωνα με το νόμο (παρ. 4 του άρθρ.2 του Ν. 3861/2010) επιβάλλεται η ανάρτηση στο Δι@ύγεια για την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών, την διαφάνεια και τον αποτελεσματικό έλεγχο της διοικητικής δράσης, αλλά και επειδή σε αρκετές περιπτώσεις πράξεων η ανάρτηση συνιστά προϋπόθεση για την εκτέλεσή τους.
Και οι δύο σχολικές επιτροπές του Δήμου Ζίτσας (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) έχουν τη Δι@ύγεια σε …αγρανάπαυση. Ως τώρα ακόμη η μεν δευτεροβάθμια (κλικ εδώ) δεν ανάρτησε ούτε μία για δείγμα απόφαση, ενώ η πρωτοβάθμια (κλικ εδώ) έχει δύο μόνο αναρτήσεις όλες κι όλες με 6μηνη διαφορά η μια από την άλλη.
Βέβαια όσο και να ψάξει κανείς ο απολογισμός του 2011 που συζητήθηκε προχθές στο δημοτικό συμβούλιο δεν υπάρχει πουθενά αναρτημένος!!!
Μπράβο κ. Βαγ. Κολιούση πρόεδρε της πρωτοβάθμιας. Μπράβο κ. Θαν. Μαρκούλα πρόεδρε της δευτεροβάθμιας. Μπράβο αντιδήμαρχε για θέματα παιδείας κ. Φ. Ράρρα. Και βέβαια μπράβο δήμαρχε κ. Ρογκότη. Θερμά συγχαρητήρια!!!!!!!
Έτσι αντιλαμβάνεστε την διαφάνεια και τη δι@ύγεια;;;;;
Είναι άραγε νόμιμη η ΜΗ ανάρτηση, τουλάχιστον των απολογισμών στο Δι@ύγεια;;;
Ασφαλώς το zitsagate περιμένει την απάντηση της δημοτικής αρχής και βέβαια περιμένει από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να θέσουν το θέμα στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο…