Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Διπλό κέρδος από την αναπτυξιακή συνάντηση στη Ζίτσα…


Η εκδήλωση της "Συμμαχίας Πολιτών" στη Ζίτσα την 1η Απριλίου.
κλικ για μεγέθυνση
Δύο ήταν τα κέρδη από την επιστημονική συνάντηση με θέμα «Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στην κρίση», που διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής στη Ζίτσα η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας στο δήμο Ζίτσας «Συμμαχία Πολιτών» με επικεφαλής τον Χρυσόστομο Βούζα.
Το πρώτο κέρδος ήταν η πολιτική συναίνεση που επιτεύχθηκε με την παρουσία πολλών αυτοδιοικητικών παραγόντων. Παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννης Παπαλέξης, ο Δήμαρχος Ζίτσας Δημήτρης Ρογκότης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σάκης Βλέτσας κ.α
Το δεύτερο κέρδος ήταν η ουσιαστική συζήτηση για…

την ανάπτυξη του τόπου και το ρόλο της Αυτοδιοίκησης. Για την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των τοπικών και περιφερειακών αναγκών, έτσι ώστε να καθοριστεί ένα σαφές πλαίσιο για την μελλοντική προοπτική της χώρας, έκανε λόγο ο κ. Βούζας.
Από τους ομιλητές ο Νικόλας Ταμπακίδης,, σύμβουλος για θέματα αυτοδιοίκησης και μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ, πρώην δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Αττικής αναφέρθηκε στους μύθους, και στις αναπτυξιακές δυνατότητες που υπάρχουν για την αυτοδιοίκηση, ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Γάτσιος υπογράμμισε ότι οι πολίτες οφείλουν να κερδίσουν ξανά το χαμένο έδαφος προς όφελος της χώρας και δικό τους και ο Νικόλαος Μαμάσης, Λέκτορας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ παρουσίασε μία συγκριτική αξιολόγηση των πηγών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Μίλησαν, ακόμα ο Γεώργιος Καρράς, Αναπλ. Καθηγητής του ΤΕΙ Ηπείρου για τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του αγροτικού χώρου, ο Γιάννης Στεφανάκος, πολιτικός μηχανικός για τις δυνατότητες ανάπτυξης μικρών και μεγάλων υδροηλεκτρικών έργων και ο Βασίλειος Μάντζιος, Υποστράτηγος εν αποστρατεία για την προστασία των δασικών και αγροτικών περιοχών από τις πυρκαγιές.

από epirusonline