Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΑΝΕΡΓΟΙ: Άρχισαν οι προσλήψεις στο Δήμο Ζίτσας. Δέκα (10) οι πρώτοι “τυχεροί”…

Χωρίς μόρια και χωρίς ΑΣΕΠ η πρόσληψη των πρώτων δέκα ανέργων. Μόνο με υπόδειξη και κατά την ελεύθερη κρίση της δημοτικής αρχής!!! (με μέσον” ή με "συστατική επιστολή";)
    Προσλαμβάνονται οι πρώτοι δέκα (10) άνεργοι που είχαν υποβάλλει αίτηση από το Δήμο Ζίτσας. Οι άνεργοι ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο είναι πάρα πολλοί και συνολικά, για τις θέσεις εργασίας που προβλέπονται στο δήμο υποβλήθηκαν εκατοντάδες αιτήσεις. Λίγοι όμως θα είναι οι “τυχεροί”.
    Οι προσλήψεις γίνονται με δύο τρόπους.
        Ο 1ος τρόπος είναι με τα μόρια κλπ του κάθε ανέργου.
    Ο 2ος τρόπος είναι με επιλογή από τη δημοτική αρχή όσων η ίδια θεωρεί κατάλληλους κατά την ελεύθερη κρίση της (δηλαδή με “μέσον” ή "ψηφοθηρικά" όπως λένε ορισμένοι;). Έτσι η πρόσληψη γίνεται με «εξατομικευμένη προσέγγιση των ανέργων και υπόδειξή τους στο δήμο»!!!  (και οι δύο τρόποι είναι νόμιμοι)
    Η δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας ξεκίνησε με τις προσλήψεις δέκα (10) ανέργων που γίνονται με τον 2ο τρόπο. Οι προσλήψεις αυτές…

υλοποιούνται από την Κοινωφελή Επιχείρηση. Αργότερα αναμένεται να ακολουθήσουν προσλήψεις και με τον 1ο τρόπο (δηλαδή με μόρια. ΑΣΕΠ κλπ).

    Προκειμένου ένας άνεργος να προσληφθεί όπως οι πρώτοι δέκα (10), δηλαδή με τον 2ο τρόπο - με επιλογή κατά την ελεύθερη κρίση της δημοτικής αρχής (αυτό που τάχα κάποιοι λένε με “μέσον”) - απαιτείται να γίνουν κατάλληλες ενέργειες.
    Σε κάθε περίπτωση, όπως λένε πολλοί ενδιαφερόμενοι άνεργοι, έπρεπε η δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας, αν ήθελε να θεωρείται αντικειμενική και ότι ενεργεί με συστηματικό τρόπο, να καθορίσει τα οποιαδήποτε κριτήρια –ίδια για όλους- και μετά σύμφωνα με τα κριτήρια αυτά να επιλέξει τους ανέργους που θα προσληφθούν.
    Για πρόσληψη με μόρια (και όχι με τον  2ο τρόπο) : Σε όλες τις περιπτώσεις πρόκειται για μια περίπλοκη διαδικασία συνδυασμένων υποπεριπτώσεων, που εξειδικεύεται με αναλυτικά προσδιοριστικό τρόπο σε επιμέρους εγκυκλίους, ΦΕΚ και άλλα κείμενα της διοίκησης, όπου για να εντρυφήσει κανείς και να υπεισέλθει στην εμπεριστατωμένη ανάλυσή τους ώστε για να εμβαθύνει πλήρως θα πρέπει να είναι εξαιρετικά επιδέξιος στην ανάγνωση των νομικοτεχνικών λεπτομερειών κάτι που είναι απολύτως αναγκαίο όταν πρόκειται για  πρόσληψη με τον 1ο τρόπο (δηλ. με μόρια, ΑΣΕΠ κλπ).

        Και βέβαια σε καμία περίπτωση να ΜΗΝ είναι κριτήριο το “μέσον”…  Το zitsagate παρακολουθεί στενά το θέμα και θα επανέλθει και με τα ονόματα των προσληφθησομένων.