Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Η Αριστερά κόλλησε… (Το άρθρο του Καρτέσιου σήμερα…)

    «Ποιος είπε στα κόμματα της Αριστεράς ότι δικαιούνται ψήφο για να είναι «επεξηγηματικοί»; Για τους κωφάλαλους, έχει προβλεφθεί η κυρία που μεταφράζει στη νοηματική. Αρκεί. Δε χρειαζόμαστε βουλευτές που θα μας επεξηγούν σε ποιο σημείο μας κοροϊδεύει ο Βενιζέλος ή ο Λοβέρδος.
    Το «η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός», δεν περνάει πλέον ούτε σε νήπια. Αν δεν είναι αυτοσκοπός η εξουσία, για ποιο λόγο ζητούν την ψήφο μας; Με ποια λογική έχουν ανάγει τη μόνιμη αντιπολίτευση σε αυτοσκοπό;»

Του "Καρτέσιου" τα άρθρα τα φιλοξενούμε στο zitsagate ... Πέμπτη 8η Μαρτίου 2012
    «Η Γ’ Ελληνική Δημοκρατία, η λεγόμενη «Μεταπολίτευση», φαίνεται να έχει κλείσει. Η Δ’ Ελληνική Δημοκρατία βρίσκεται προ των πυλών με αδιαμόρφωτα χαρακτηριστικά», λένε ορισμένοι αναλυτές.
    Οι ίδιοι άνθρωποι που έκαναν την Ελλάδα να σταματήσει να παράγει δημοκρατία ετοιμάζονται να παρασκευάσουν την επόμενη δημοκρατία. Ναι, να παρασκευάσουν. Είναι έδεσμα αυτή η δημοκρατία τους, για τα δόντια λίγων.
    Τα πρώτα υλικά από τα οποία παρασκευάζεται, είναι η οικονομία, το κέρδος, οι τράπεζες, η διαπλοκή και ξανά το κέρδος. Λείπει ο άνθρωπος, λείπει ο πολίτης. Δεν είναι δημοκρατία αυτή, είναι μια διαχειριστική λογική εταιρείας.
    Η δημοκρατία εξαφανίζεται. Συσκευάζουν τα μπαγκάζια της και…
την εξορίζουν στο παρελθόν. Ποιος θα βρεθεί να σταματήσει τη λεηλασία που ετοιμάζουν οι ελίτ των πολιτικών και των κερδοσκόπων;
    Ποιος θα κάνει το φράγμα; Η Αριστερά; Ποια Αριστερά; Το ΚΚΕ που πρεσβεύει το μαϊχανιστικό «σοβιετισμός ή τίποτα»; Μέχρι και με τις πατάτες κατάφερε να μαλώσει το κομμουνιστικό κόμμα αρνούμενο να συναλλαχθεί με την πραγματικότητα και τις ανάγκες του πεινασμένου.
    Ποια Αριστερά; Ο ΣΥΡΙΖΑ που πάει και ψηφίζει την εκταμίευση τριών δόσεων κρατικής επιχορήγησης για τα κόμματα της Βουλής; Για 300 εκ. ευρώ που έλειπαν από τη λογοδοσία στην Τρόικα κόπηκαν οι συντάξεις κι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ελαφρά τη καρδία ψήφισε να διανεμηθούν 30, 40, 50 εκ. ευρώ στους κομματικούς μηχανισμούς. Η ΔΗΜ.ΑΡ. που συλλέγει κάθε πικραμένο Πασόκο πριν το απονενοημένο διάβημα παριστάνοντας τον ημινόμιμο εραστή της Πασοκικής εξουσίας; Αύριο ο Καστανίδης ή η Λούκα ή δεν ξέρω ποιος άλλος που τους έγινε η κοιλιά τούμπανο από την εξουσία;
    Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι τα κόμματα της Αριστεράς έχουν βάλει πλαφόν στα εκλογικά ποσοστά τους. Μόλις δουν στις δημοσκοπήσεις ότι το πλαφόν ξεπερνιέται, αρχίζουν τις “μαλακίες” για να μην ξεφύγουν.
    Μας καλούν τα κόμματα της Αριστεράς να πάμε να τα ψηφίσουμε αν και όποτε γίνουν εκλογές. Δε μας λένε όμως το γιατί να τα ψηφίσουμε. Σε τι έχει βοηθήσει η ύπαρξή τους; Στις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις; Αυτό το κάνουν και οι εφημερίδες, δεν ψηφίζουμε εφημερίδες.
    Το «η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός», δεν περνάει πλέον ούτε σε νήπια. Αν δεν είναι αυτοσκοπός η εξουσία, για ποιο λόγο ζητούν την ψήφο μας; Με ποια λογική έχουν ανάγει τη μόνιμη αντιπολίτευση σε αυτοσκοπό;
    Ποιος τους είπε ότι χρειαζόμαστε παρατηρητές στη Βουλή; Έχει δικό της κανάλι η Βουλή κι αν θέλουμε βλέπουμε την αναμετάδοση. Δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι για να μην καταλαβαίνουμε την εξαπάτηση των κυβερνήσεων.
    Ποιος είπε στα κόμματα της Αριστεράς ότι δικαιούνται ψήφο για να είναι «επεξηγηματικοί»; Για τους κωφάλαλους, έχει προβλεφθεί η κυρία που μεταφράζει στη νοηματική. Αρκεί. Δε χρειαζόμαστε βουλευτές που θα μας επεξηγούν σε ποιο σημείο μας κοροϊδεύει ο Βενιζέλος ή ο Λοβέρδος.
    Αυτή τη στιγμή θέλουμε λύση. Θέλουμε να παραχθεί πολιτική. Να ανακαλυφθεί διέξοδος. Μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο η Αριστερά ή έστω ένα κόμμα της; Έχει καλώς. Δε μπορεί ή δε θέλει ή δεν ξέρει πώς να το κάνει; Ε ας μας αφήσει μόνους μας να δούμε τί θα κάνουμε.
    Το να βγαίνουν τα κόμματα της Αριστεράς και να καταγγέλλουν «τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», δε μας λέει τίποτα. Η βία και η αντίδραση γίνεται μέρος της καθημερινότητάς μας. Ως άμυνα πλέον και όχι ως επίθεση. Επίθεση δεχόμαστε εμείς, οι πολίτες. Κι αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, τότε η βία από την πλευρά μας θα είναι δικαίωμα και υποχρέωσή μας.
    Αυτή τη στιγμή, περισσότερο από κάθε άλλη, χρειαζόμαστε ξεκάθαρες κουβέντες. 
    Μπορεί η Αριστερά να ηγηθεί ενός κινήματος που θα μας απεγκλωβίσει και θα σταματήσει την εξαθλίωση; Θέλει να αναλάβει τα ηνία της χώρας; Αν ναι, ας το πει ξεκάθαρα κι ας κάνει κάλεσμα συγκεκριμένο, με πρόγραμμα εξουσίας και συγκεκριμένες προτάσεις.
    Αν δε θέλει, τότε ας αναλάβει τις ευθύνες της κι ας συνεχίσει να παίζει το ρόλο του άλλοθι για τον «πλουραλισμό» της επερχόμενης Δ΄ Δημοκρατίας.

στο zitsagate αλλά με υπογραφή : ... Καρτέσιος – Πέμπτη 8η Μαρτίου 2012


Υ.Γ. Για να μη ρωτάτε με τα μέιλ σας λέμε ότι σε ετούτες τις εκλογές ο Καρτέσιος δοκιμάστηκε στο Δήμο Ζίτσας.

.