Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Του Μήτσου, του Σάκη και του Χρυσόστομου…

γράφει χιουμοριστικά ο συνδημότης μας Dankadagas
Τον έκανε με τα... κρεμμυδάκια το Μήτσο η Μπισντουνιάτισα. Πού πότε και γιατί; Πριν λίγες μέρες, στην οδό Ευκλείδη, επειδή σχολίασε σε τρίτους. Αυτή η έρμη η φυλλάδα τα φταίει όλα. Ήταν συμπτωματικά εκεί παραδίπλα και με το που τον άκουσε, ποιος είδε το... Θεό και δεν φοβήθηκε! Μέχρι και υπάλληλοι έβγαιναν και πολίτες και πήγαιναν να δουν τι γίνεται! Στην κυριολεξία "ρόμπα".
 Τον περίλαβε για τα καλά και τι δεν του έσυρε. Αυτός χλόμιασε και...
στην αρχή δεν έβγαλε άχνα. Ψέλλιζε. Θα ακούει για Μπ…αίους και θα "κόφτει πέρα" ο Μήτσος μετά από αυτό που έπαθε! Είχε βέβαια τον αντίλογό του ο Μήτσος - φαίνεται φορτωμένος από άλλους - και δεν ντράπηκε να τον πεί στα ίσια. Η πλάκα είναι ότι η γυναίκα που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ελεούσα είχε και ένα δίκιο. Νοικιάζει μαγαζί, πληρώνει ΦΠΑ, φόρους, τα βγάζει δύσκολα πέρα και έχει και αυτούς του Μήτσου να μην "παίρνουν ούτε μια "μπουκιά" από αυτήν" λες και η ...άλλη μαγειρεύει καλύτερα. Βρε λίγο σου λέω ήθελε για να τον αρπάξει. Με την παλάμη …σηκωμένη, μια λέξη του περίμενε ν' ακούσει για να του την κάτσει. Έ…@σε πατάτες Ροδοτοπίου ο... Μήτσος. Ποιος Μήτσος; Έ, τι άλλο δηλαδή να πω για να καταλάβετε σε... ποιον αναφέρομαι!

Ο Σάκης μετά το σκληρό αντιπολιτευτικό ροκ το γύρισε στην πίπα της ειρήνης! Αυτή που δεν αποχωρίζεται εδώ και μια εβδομάδα. Λέτε να κόψει τελικά το τσιγάρο; Πάντως αυτό του έλεγε πρόσφατα ο Κατσάνος με τον Σιαπατόρη "σχεδιάζοντας" τα επόμενα αντιπολιτευτικά τους βήματα. Η ιστορία με την Παιδόπολη "φούσκωσε" σαν το Βλέτσα αλλά του βγήκε. Πέρα απ΄ αυτό, η ομάδα των πρώην αρχίζει να καταγράφει επίσημες επικοινωνιακές νίκες. Τι τελικά θα γίνει κανείς δεν ξέρει αλλά μάλλον τα πράγματα έχουν αρχίσει να κλειδώνουν με γοργούς ρυθμούς. Από κοντά κι ο Παργανάς και με σειρά υποψηφίων του Ρογκότη που αρχίζουν να συμμετέχουν στους μεσημεριανούς πριβέ καφέδες. Που θα πάει θα σκάσουν ξανά μύτη κανένα βράδυ για δείπνο και εκεί σίγουρα θα υπάρξουν διαρροές. Αυθεντικές πάντα. Λογικά θα πάνε ή προς Βουτσαρά ή προς Ζίτσα. Λέτε να το πάνε πίσω λόγω εκλογών; Απ' ότι πάντως μαθαίνουμε στους καφέδες που πίνουν, κάποιοι δεν κρατιούνται και βιάζονται. Να δούμε πως και κυρίως που θα το οδηγήσουν το καράβι! Γιατί έχει και ξέρες...

Τον Χρυσόστομο τον χάσαμε. Η ιστορία με την Λούκα τον μπέρδεψε πολύ. Εκεί που από Κουβέλη μεριά τον παρακαλάγανε να αποδεχθεί και να πει το "ναι" ήρθε η ιστορία με το νέο κόμμα της κολλητής του και μπλόκαρε. Ο Βούζας δεν ξεχνά ποτέ τις φιλίες και τις βάζει ακόμα και πάνω από πιθανά αξιώματα. Άφησε λοιπόν τη σιγουριά της έδρας με τη ΔΗ.ΜΑΡ. και άρχισε τα σοσιαλιστικο-επαναστατικά του με την Κατσέλη. Απ' ότι μαθαίνουμε μάλλον έχει κομβικό ρόλο στη διοργάνωση της νέας κίνησης στην Ήπειρο. Απομένει να δούμε αν θα είναι και υποψήφιος. Βρε λέτε να μπει η Λούκα (σαν τον Καμμένο στη βουλή) και να δούμε τον Βούζα βουλευτή; Καθόλου απίθανο. Είτε με ΔΗΜΑΡ, είτε με Λούκα, πάντα επίκαιρος ο Χρυσόστομος. Το ξέρει και γι' αυτό δεν σταματά λεπτό να τρέχει όχι μόνο στη Ζίτσα αλλά σε όλο το νομό. Με τα δημοτικά το ψιλοπαράτησε  αλλά τώρα έρχονται εκλογές!


Τρίτη 6 Μαρτίου 2012 .
ο δημότης του Δήμου Ζίτσας
Dankadagas