Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Κόλλησε η Παιδόπολη - «Χάθηκε» το φαξ της παραχώρησης μέσα στο υπουργείο Υγείας...

Είναι “δάκτυλος” των κατοίκων ή κάτι άλλο; Μήπως η αποστολή του κειμένου διαμαρτυρίας από τους κατοίκους με τις υπογραφές τους στον Υπουργό, Υφυπουργό, Γ.Γ. κλπ έπιασε τόπο;- Καλά που κινούνται οι κάτοικοι γιατί ο Ρογκότης είναι με τον Τσουμάνη...
Τραγελαφικά, αν δεν υποκρύπτεται κάτι άλλο, είναι αυτά που συμβαίνουν στο υπουργείο Υγείας με την παραχώρηση στο δήμο Ιωαννιτών ενός κτιρίου στην πρώην παιδόπολη «Αγία Ελένη» για τη φιλοξενία αστέγων. Η προφορική παραχώρηση έγινε προ μηνός περίπου, αλλά γραπτώς η απόφαση δεν φτάνει στα Γιάννινα και ακολουθείται το ... από μέρα σε μέρα.
Μάλιστα, χθες, συνέβη κάτι που βάζει σε σκέψεις, αν δεν πρόκειται για την γνωστή διοικητική δυσλειτουργία του δημοσίου.
Ο πρόεδρος...
του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής κ. Φ. Τσουμάνης στην επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κατριβάνο, ενημερώθηκε ότι υπέγραψε την παραχώρηση της χρήσης κτιρίου ο υφυπουργός Μάρκος Μπόλαρης.
Απέμενε το τυπικό της υπόθεσης.
Η συνεννόηση ήταν ότι θα περνούσε από το πρωτόκολλο και ακολούθως θα αποστέλλονταν η απόφαση με φαξ στον ΟΚΠΑΠΑ.
Αυτή την ενημέρωση είχε ο κ. Τσουμάνης νωρίς το μεσημέρι, όταν και επικοινωνήσαμε μαζί του. Όμως, το φαξ ποτέ δεν έφτασε στα Γιάννινα.
Σε νέα επικοινωνία μας αργά το μεσημέρι κι αφού είχε τηλεφωνήσει στο υπουργείο, μας ενημέρωσε ότι πληροφορήθηκε έκπληκτος ότι η απόφαση δεν πρωτοκολλήθηκε, ούτε βέβαια στάλθηκε με φαξ. Χάθηκε κάπου μέσα στο υπουργείο...
Η απίστευτη αυτή εξέλιξη προβληματίζει τον κ. Τσουμάνη ο οποίος ανέμενε χθες να λήξει το ... σίριαλ της παραχώρησης και να αναλάβει ο δήμος με τον ΟΚΠΑΠΑ να διαμορφώσουν το κτίριο για τον ξενώνα.
Εξήγηση δεν μπορούσε να δώσει για το ακριβώς συνέβη και μια απλή διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε. Εκτός κι αν δεν υπήρχε υπογραφή της απόφασης, κάτι που δεν θέλει να πιστέψει ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, έχοντας ενημερωθεί για το αντίθετο από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου.
Όπως και να έχουν τα πράγματα, μια παραχώρηση που έγινε προφορικά, εκκρεμεί γραπτώς και δείχνει πως το κεντρικό κράτος αντιμετωπίζει την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Για μεγαλύτερες παραχωρήσεις, τι να αναμένει κανείς;




απο ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ