Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Αγανάκτηση κατά του Δήμου Ζίτσας για τις λίστες διανομής δωρεάν τροφίμων…

ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ - Παρακολουθείστε το αποκαλυπτικό βίντεο με τις διαμαρτυρίες…
     Πολλές ενστάσεις και διαμαρτυρίες προκάλεσε η διαδικασία κατάρτισης των καταλόγων των δικαιούχων για τα τρόφιμα που διανεμήθηκαν δωρεάν σε συνδημότες μας από το Δήμο Ζίτσας. Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες και η δυσφορία κατά της δημοτικής αρχής δημοτών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας και οι οποίοι αν και τα προηγούμενα χρόνια ήταν δικαιούχοι και έπαιρναν δωρεάν τρόφιμα φέτος δεν ήταν στις λίστες των δικαιούχων!!!
     Μια τέτοια περίπτωση κατέγραψε η κάμερα του Ήπειρος TV1. Ο κ. Αριστείδης Τζαλαγιάννης στην Άνω Λαψίστα είναι πολύτεκνος και τα τελευταία 15 χρόνια κατάκοιτος στο κρεβάτι με 80% ποσοστό αναπηρίας έπειτα από τροχαίο δυστύχημα. Τα τελευταία χρόνια ο κ. Αριστείδης ήταν δικαιούχος και έπαιρνε δωρεάν τρόφιμα για την οικογένειά του.
     Φέτος όμως όταν η κα Σταυρούλα η σύζυγος του πήγε να παραλάβει τα τρόφιμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Φ. Ράρρας της είπε "τα έχουμε δοσμένα. Δεν περισσεύει τίποτα γιά εσένα..."  και ότι…
ΔΕΝ ήταν εγγεγραμμένοι στη λίστα του Δήμου Ζίτσας. Η οικογένεια Τζαλαγιάννη δεν είχε ενημερωθεί ότι θα έπρεπε να υποβάλλει αίτηση, αφού τα προηγούμενα χρόνια δεν ακολουθούνταν τέτοια διαδικασία.
Για να δείτε το βίντεο κάντε κλικ εδώ
     
Το πρόβλημα που υπήρξε το αναγνώρισε βέβαια ο δήμαρχος Ζίτσας κ. Δ. Ρογκότης. Δίνοντας εξηγήσεις ισχυρίστηκε ότι οι αιτήσεις πέρυσι είχαν υποβληθεί στο Δήμο μετά από ανακοινώσεις που είχαν γίνει στα Δημοτικά διαμερίσματα και προωθήθηκαν στην διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης η οποία και έκανε την τελική αξιολόγηση και έβγαλε της λίστες των δικαιούχων τις οποίες εν συνεχεία απέστειλε στο δήμο Ζίτσας ο οποίος φέτος ανέλαβε απλά τη διαδικασία της διανομής.
    Όπως σημείωσε μετά τις διαμαρτυρίες ο κ. Ρογκότης, έχει ήδη αποφασίσει εάν υπάρξουν τρόφιμα που ενδεχομένως δεν διατεθούν και περισσέψουν, να μοιραστούν σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους σε οικογένειες που έχουν ανάγκη αλλά δεν ήταν στις καταστάσεις των δικαιούχων.


από το ρεπορτάζ του Ήπειρος TV1