Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Σκληρές κόντρες για τον υποσταθμό της ΔΕΗ στο δημοτικό συμβούλιο…


Συμφώνησαν τελικά σε δύο θέσεις.
    Έντονη αντιπαράθεση για το θέμα της μεταφοράς του υποσταθμού της ΔΕΗ της Ελεούσας που βρίσκεται δίπλα στα σχολεία είχαν στο συμβούλιο της Τρίτης  ο κ. Ρογκότης και ο κ. Βλέτσας.
    Η κόντρα προέκυψε από την υπενθύμιση του κ. Βλέτσα ότι σε προηγούμενο συμβούλιο ο κ. Ρογκότης ήθελε να χρηματοδοτηθεί από τη ΔΕΗ η απομάκρυνση των σχολείων για να παραμείνει ο υποσταθμός!
    Όταν μάλιστα ο κ. Βλέτσας αποκάλεσε γκαφατζή τον κ. Ρογκότη γιατί κάλεσε…
την επιτροπή ατομικής ενέργειας για να μετρήσει την ακτινοβολία και εκτέθηκε, λέγοντάς του ότι ο υφυπουργός κ. Μανιάτης τον “έπιασε Κώτσο” ο δήμαρχος αντέδρασε και είπε ότι δεν γνώριζε την θέση μετεγκατάστασης που είχε προταθεί στη ΔΕΗ από τον κ. Βλέτσα.
    Είπε ακόμη ο κ. Ρογκότης ότι η πρέπει η ΔΕΗ να πεισθεί για την ύπαρξη ακτινοβολίας και να δεχθεί την απομάκρυνση και όχι η ΔΕΗ να απομακρύνει τον υποσταθμό επικαλούμενη έλλειψη χώρου στην υπάρχουσα θέση, κάτι που ακολούθησε η προηγούμενη δημοτική αρχή. Θεώρησε μάλιστα αρνητικό το να φύγει ο υποσταθμός με πρόσχημα από την πλευρά της ΔΕΗ την ανεπάρκεια του χώρου που σήμερα είναι, υπεραμυνόμενος της θέσης του περί αποδοχής από τη ΔΕΗ της ακτινοβολίας.
    Τελικά και οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε δύο πιθανές θέσεις μετεγκατάστασης του υποσταθμού και οι δύο στην περιοχή της Βουνοπλαγιάς. Μια η θέση που και ο κ. Βλέτσας είχε υποδείξει και μία δεύτερη πλησίον της πρώτης και λίγο μακρύτερα. 


.