Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ούτε σκέψη για επέκταση της ΒΙΠΕ…


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας ομόφωνα διαφωνεί.
    Κάθετη είναι η αντίδραση του δημοτικού συμβουλίου της Ζίτσας στην προοπτική της επέκτασης της βιομηχανικής περιοχής Ροδοτοπίου, ένα θέμα που επανήλθε στο προσκήνιο, χωρίς κανείς (;) να το περιμένει.
    Τον Δεκέμβριο του 2010 η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου προχώρησε στην προκήρυξη μελέτης για την σκοπιμότητα – βιωσιμότητα και χωροθέτηση νέων χώρων υποδοχής βιομηχανικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Ήπειρο.
    Ολοκληρώθηκαν τα δύο από τα τρία στάδια της μελέτης και μία...
από τις προτάσεις αφορά την επέκταση της ΒΙΠΕ.
    Έτσι οι μελετητές χωρίς να έχει προκύψει καμία ενημέρωση στο μεταξύ, ζήτησαν από τον Δήμο Ζίτσας να αποφανθεί θετικά ή αρνητικά για την προοπτική αυτή.
    Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όλοι οι σύμβουλοι χαρακτήρισαν αδιανόητο το ότι ο Δήμος Ζίτσας έρχεται προ τετελεσμένου, να αποφανθεί για κάτι που τον αφορά άμεσα και για το οποίο δεν έχει ενημερωθεί.
    Ο εισηγητής κ. Παν. Παππάς υπενθύμισε την ομόφωνη απόφαση του πρώην Δήμου Πασσαρώνος να μην κάνει αποδεκτή την πρόταση του Ρυθμιστικού για την επέκταση της υφιστάμενης ΒΙΠΕ. «Αντίθετα μάλιστα πρότεινε  να υπάρχει στο Ρυθμιστικό η προοπτική για απομάκρυνση της ΒΙΠΕ. Και όσο συνεχίζει να λειτουργεί, να λειτουργεί ως χαμηλής έως μέσης όχλησης» σημείωσε ο εισηγητής.
    Την ίδια στάση κράτησε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σάκης Βλέτσας, υπενθυμίζοντας και υπερασπίζοντας την στάση του πρώην Δήμου Πασσαρώνος, αλλά και την τεράστια επιβάρυνση που δέχεται ο Δήμος με τις περισσότερες οχλούσες και ρυπογόνες δραστηριότητες να βρίσκονται στα όριά του.
    Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο αρνήθηκε κατηγορηματικότατα να δεχθεί έστω και σκέψη επέκτασης της υφιστάμενης ΒΙΠΕ.




από Ελευθερία