Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Πάνω από 1.000 κλήσεις της τροχαίας ημερησίως στον Αγ. Ιωάννη !

Τεράστιο βήμα για την οδική ασφάλεια των κατοίκων του Αγίου Ιωάννη χαρακτήρισαν τόσο ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Δημ. Ρογκότης, όσο και ο πρώην Δήμαρχος Πασσαρώνας κ. Σάκης Βλέτσας, την επαναλειτουργία σε 24ωρη βάση των ραντάρ της τροχαίας στον Άγιο Ιωάννη, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζίτσας.
Τα ραντάρ που είχαν τοποθετηθεί επί δημαρχίας του κ. Βλέτσα αλλά λόγω βλάβης δεν λειτουργούσαν το τελευταίο έτος, είχαν συμβάλλει στη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων, σε μια περιοχή που έχει θρηνήσει πολλά θύματα.
Ήδη λειτουργούν κανονικά και στο “δόκανό” τους πιάνονται περισσότεροι από χίλιοι (1.000) παραβάτες ημερησίως ! Αν και το όριο ταχύτητας εκεί είναι 50 χιλιόμετρα, προσωρινά ρυθμίστηκαν για όριο…
λίγο μεγαλύτερο.
Σημειώνεται πως με βάση αυτά που ακούστηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, μόλις το όριο ρυθμιστεί ακριβώς στα 50 χιλ. οι παραβάσεις είναι πιθανό να υπερβαίνουν τις 3.000 ημερησίως !
Σε κάθε περίπτωση πρώτιστο θέμα αποτελεί η οδική ασφάλεια και ως δευτερεύον θεωρείται το γέμισμα των ταμείων του Δήμου Ζίτσας, αφού κάθε κλήση φθάνει ως και 350 € και βεβαιώνονται κατευθείαν στην εφορία αν δεν πληρωθούν, ενώ συνοδεύονται από φωτογραφίες και δεν σβήνονται !