Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Η δική μου σημαία έχει χρώμα γαλανό και στη μέση ένα NΟ… (Ο Καρτέσιος σήμερα)

«…Φταίμε επειδή συμμετείχαμε σε ένα σύστημα που μας κρατούσε όμηρους κι έπρεπε να βρούμε μια κατουρημένη ποδιά να φιλήσουμε για να βρούμε δουλειά. Φταίμε που από το σκάνδαλο Κοσκωτά και μετά, αποδεχτήκαμε με τεράστια ευκολία ότι τα σκάνδαλα στην πολιτική είναι κάτι φυσιολογικό. Φταίμε επειδή δε λυντσάραμε κι όσους αποδείχθηκε ότι δημιουργούσαν πλαστά σκάνδαλα για να λασπώσουν το αντίπαλο κόμμα ή τον πολιτικό…»
Του "Καρτέσιου" τα άρθρα τα φιλοξενούμε στο zitsagate ... Δευτέρα 24η Οκτωβρίου 2011
Τελευταία φορά που είδα σημαία να κυματίζει σπίτι μου ήταν στο πατρικό μου. Από τότε που έκανα δικό μου σπιτικό, σημαία δεν έβαλα. Έχει φάει τόση εκμετάλλευση αυτή η σημαία που δεν μου έμεινε και πολύ όρεξη για συμβολισμούς.
Από την άλλη, δεν ανήκω καν σε αυτό που λένε «proud to be greek» γιατί τα έχω χάσει σχετικά με το ποιος είναι ο Έλληνας, και για ποιον Έλληνα μπορεί να είμαι υπερήφανος. Ούτε για μένα είμαι. Μόνο για ελάχιστους νιώθω μια περηφάνια, κι από αυτούς η πλειοψηφία έχει αποδημήσει.
Όμως πλέον βαρέθηκα να βρίσκομαι κατηγορούμενος διαρκώς απλώς επειδή είμαι Έλληνας. Βαρέθηκα να νιώθει ο Γερμανός υπερήφανος, ο Γάλλος υπερήφανος, ο Άγγλος υπερήφανος κι εγώ ταπεινωμένος.
Δεν έχω καταλάβει για ποια…
ακριβώς ιστορία του νιώθει υπερήφανος ο Αμερικανός, ούτε για ποιον από τους δύο παγκόσμιους κατακτητικούς πολέμους που ξεκίνησε η χώρα του, νιώθει υπερήφανος ο Γερμανός.
Στέκομαι απέναντι στις γενικεύσεις των λαών, αλλά φαίνεται πως οι άλλοι λαοί μόνο αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνουν. Της συλλογικής ευθύνης και καταδίκης για τους Έλληνες, της συνολικής υπερηφάνειας για τους δικούς τους λαούς.
Αποφάσισα εδώ και καιρό να σταματήσω την αυτομαστίγωση. Δε γουστάρω άλλο το «οι Έλληνες είναι ηλίθιοι», «οι Έλληνες είναι μαλ…ς», «οι Έλληνες είναι κλέφτες και διεφθαρμένοι».

Δε γουστάρω να αποδέχομαι άκριτα το «οι Έλληνες φταίνε για τα χάλια τους».
Φταίμε και πολύ, μάλιστα. Φταίμε επειδή τόσα χρόνια ανεχτήκαμε όλα αυτά τα ανδρείκελα στην εξουσία.
Φταίμε επειδή συμμετείχαμε σε ένα σύστημα που μας κρατούσε όμηρους κι έπρεπε να βρούμε μια κατουρημένη ποδιά να φιλήσουμε για να βρούμε δουλειά. Φταίμε επειδή ανεχτήκαμε τον τεμπέλη δημόσιο υπάλληλο και τον βάλαμε στο ίδιο τσουβάλι με τον παραγωγικό, καθώς και τον επιχειρηματία που δεν έκοβε αποδείξεις.
Φταίμε που από το σκάνδαλο Κοσκωτά και μετά, αποδεχτήκαμε με τεράστια ευκολία ότι τα σκάνδαλα στην πολιτική είναι κάτι φυσιολογικό. Φταίμε επειδή δε λυντσάραμε κι όσους αποδείχθηκε ότι δημιουργούσαν πλαστά σκάνδαλα για να λασπώσουν το αντίπαλο κόμμα ή τον πολιτικό.
Όμως, όλα αυτά δεν μας κάνουν ενόχους για όποιο έγκλημα έγινε στον πλανήτη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα Βαλκάνια και στην Ελλάδα. Και, κυρίως, με εκνευρίζει ότι όλα αυτά τα εγκλήματα που έγιναν εδώ, είχαν την έγκριση των Γάλλων, των Γερμανών και των Αμερικανών, που σήμερα μας καταδικάζουν σε απομόνωση, χρεωκοπία και κατοχή.
Η ιστορία του Σημίτη με την Goldman Sachs έγινε εις γνώση του ΓαλλοΓερμανικού άξονα ώστε να ενταχθούμε στο ευρώ και αυτό το έκαναν αποκλειστικά για τους δικούς τους λόγους, γνωρίζοντας ότι αργά ή γρήγορα αυτό θα κατέστρεφε την Ελλάδα.
Η ιστορία των Λέοπαρντ, των υποβρυχίων, της Siemens έγιναν με τις ευλογίες του επίσημου γερμανικού κράτους που τότε χαιρόταν να στέλνει εκπροσώπους του στην Ελλάδα και να προσκαλεί “απατεώνες” Έλληνες πολιτικούς στη Γερμανία, ως επίσημους συνομιλητές.
Κάναμε λάθη εμείς οι Έλληνες, κανείς Έλληνας δεν το αμφισβητεί. Έκαναν όμως λάθη και οι Γερμανοί όταν ψήφιζαν τον Χίτλερ και οι Γάλλοι όταν έστηναν τον “κώλο” τους στους Γερμανούς και οι Σκανδιναβοί όταν συνεργάζονταν με τους ναζί και οι Κροάτες όταν δημιουργούσαν τα πιο σκληρά εγκληματικά σώματα της γερμανικής πολεμικής μηχανής.
Κανείς από αυτούς δεν αυτομαστιγώθηκε, κανείς δεν τιμωρήθηκε. Το αντίθετο, όλοι τους αποζημιώθηκαν και κυρίως η Γερμανία, που πληρώθηκε για να «απαλύνει» το λάθος της και ξαναπληρώθηκε για να στήσει στα πόδια της την ένωση των δύο Γερμανιών.

Εμείς δεν κάναμε τόσο τραγικά λάθη…
Εμείς δεν κάναμε τόσο τραγικά λάθη. Ούτε τα λάθη μας είχαν παγκόσμιες επιπτώσεις. Ούτε δολοφονήσαμε λαούς. Τα δικά μας λάθη τα πληρώναμε καθημερινά όταν σερνόμασταν σε βουλευτικά γραφεία κι όταν χάναμε την αξιοπρέπειά μας αποδεχόμενοι να περνάνε οι Έλληνες πρωθυπουργοί από την πρεσβεία των ΗΠΑ για να πάρουν ευλογία πριν κατέβουν στις εκλογές και φυσικά τις κερδίσουν.
Τα δικά μας λάθη, είχαν επιπτώσεις σε μας. Τιμωρηθήκαμε. Οι περισσότεροι ελπίζω ότι έχουμε καταλάβει τι έγινε. Οι υπόλοιποι συνεχίζουν να μαλαονται. Μεταξύ αυτών των «υπόλοιπων» βρίσκονται και τα 154 «ναι» των βουλευτών.
Σε όλους αυτούς, λοιπόν, λέω ΟΧΙ. Σε όσους θέλουν να συνεχιστούν οι παθογένειες του ελληνικού συστήματος και τα νοσηρά φαινόμενα της ελληνικής κοινωνίας, θα πω ΟΧΙ. Σε όσους επιμένουν να πιστεύουν ότι η λύση θα έρθει από το κόμμα τους, λέω ΟΧΙ. Σε όσους θέλουν να συνεχίσουν τις λαμογιές τους, λέω ΟΧΙ. Σε όσους θέλουν να διατηρηθεί το υπάρχον πολιτικό σύστημα και να πάμε σε εκλογές μόνο και μόνο για ν’ αλλάξουμε Αφέντη, λέω ΟΧΙ.
Διαβάζω ότι αυτή την εβδομάδα, θα έρθει στην Ελλάδα ο Τρίτος Ράιχ(ενμπαχ) ο οποίος θα ανακοινώσει επίσημα ότι πλέον το σύστημα φορολόγησης των Ελλήνων θα παραχωρηθεί στους Γερμανούς, η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού της Ελλάδας στους Γάλλους και οι ιδιωτικοποιήσεις της Ελληνικής δημόσια περιουσίας στους Ολλανδούς.
Όλοι αυτοί μισούν την ελληνική γλώσσα, επειδή ποτέ δεν την κατάλαβαν, ποτέ δεν τη συμπάθησαν λόγω της απουσίας λατινικών χαρακτήρων, ποτέ δεν την αποδέχτηκαν, επειδή αν το έκαναν θα έπρεπε να αποδεχτούν και την ιστορία της.
Επειδή λοιπόν όλοι αυτοί οι κατακτητές μπορεί να υποκριθούν ότι δεν καταλαβαίνουν το ΟΧΙ μου, θα το γράψω και στα δικά τους. Η δική μου σημαία έχει χρώμα γαλανό και στη μέση ένα NΟ.
Αυτό το NO που θα έπρεπε να το πει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Αλέξης Τσίπρας, η Ελληνική βουλή. Δεν το είπαν, διότι δεν τους βολεύει να αλλάξει η κατάσταση, δεν τους βολεύει να αλλάξουν οι Έλληνες. Κάνω το χρέος τους, χρέος μου. Θα πω το ΟΧΙ μου από το μπαλκόνι μου. Σε πρώτη φάση. Καθαρά συμβολική. Μετά θα συνεχίσω…
Η ιδέα δεν είναι δική μου. Μου την έδωσε το twitter. Εγώ θα το κάνω. Ελπίζω να το κάνουν πολλοί. Ελπίζω να το κάνουμε κάθε μέρα κι όχι μόνο την 28η Οκτωβρίου. Κάθε μέρα πρέπει να τρώνε τα μούτρα τους πάνω στο ΟΧΙ μας. Μα πάνω απ’ όλα, να το βλέπουμε εμείς για να θυμόμαστε να λέμε ΟΧΙ σε ό,τι ανεχτήκαμε και σε όποιο έγκλημα ήμασταν συνένοχοι όλα αυτά τα χρόνια.


στο zitsagate αλλά με υπογραφή : ... Καρτέσιος – Δευτέρα 24η Οκτωβρίου 2011


.