Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ένταση στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου…

Κόκκινη κάρτα στον Παν. Παππά από τον κ. Βλέτσα, για «ομερτά στη δημοτική αρχή» μίλησε ο κ. Βούζας.
Στα θέματα της "ΠΙΝΔΟΣ" και του συλλόγου "καθαρός Καλαμάς" οι αιχμές.   
    Αν και φαίνονταν ότι πρόκειται για μία συνεδρίαση ρουτίνας με υπηρεσιακά θέματα, έντονη ένταση υπήρξε κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης.
    Το πρώτο “κύμα” έντασης προέκυψε στο 7ο θέμα που αφορούσε την γνωμοδότηση για τα περιβαλλοντικά της «ΠΙΝΔΟΣ». Συγκεκριμένα η συνεταιριστική πτηνοτροφική μονάδα βελτίωνε τον κτιριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό της χωρίς να αυξάνει την δυναμικότητά της και ζητούσε την σχετική έγκριση. Ήδη στην αρμόδια επιτροπή...
οι παρατάξεις Ρογκότη και Βλέτσα είχαν εκφρασθεί θετικά, με το σκεπτικό ότι “καλύτερα μηχανήματα σε καλύτερα κτίρια χωρίς αύξηση της παραγωγής, δεν προκαλούν περιβαλλοντική επιβάρυνση”.
    Ο κ. Βούζας μίλησε για “ομερτά” στα θέματα περιβάλλοντος από την δημοτική αρχή του κ. Ρογκότη, κάνοντας λόγο για “παράλληλες σχέσεις της ΠΙΝΔΟΣ”. Η ένταση ήταν μεγάλη και ο κ. Ρογκότης κατηγόρησε τον κ. Βούζα ότι "ανακάλυψε το περιβάλλον όταν έφυγε από Γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ" αφού ως τότε δεν είχε ασχοληθεί καθόλου !
    Το δεύτερο μεγαλύτερο κύμα έντασης προέκυψε στο 11ο θέμα.
    Αφορούσε το αίτημα του συλλόγου «Καθαρός Καλαμάς» για παραχώρηση δημοτικών γραφείων. Τόσο ο κ. Βλέτσας κατά κύριο λόγο, όσο και ο κ. Βούζας αναφέρθηκαν στην ανεπάρκεια του έργου της προηγούμενης διοίκησης και κυρίως του πρώην προέδρου του συλλόγου κ. Παν. Παππά.
    Ειδικότερα ο κ. Βλέτσας είπε ότι επειδή ο προηγούμενος πρόεδρος του συλλόγου ο κ. Παν. Παππάς είχε αρνητικότατο έργο, πρέπει η νέα διοίκηση του συλλόγου την οποία εκτιμά (παπαΤζώρτζης) να κάνει 2-3 μήνες υπομονή και να παρουσιάσει έργο και ακολούθως να έρθει το αίτημα για γραφεία.  
    Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βλέτσας το έργο του κ. Παν. Παππά στο σύλλογο δεν αξίζει “ούτε όσο μισή οκά πατάτες από το Ροδοτόπι” επισημαίνοντας, ότι ο σύλλογος και ο κ. Παππάς, παρά τις εξαγγελίες ότι θα προσφύγει στον εισαγγελέα για τη ρύπανση του Καλαμά δεν έκανε απολύτως τίποτα και έμεινε στα λόγια και τις δημόσιες σχέσεις
    Ιδίως μάλιστα όταν ο κ. Παππάς ενώ «είχε μεσοκοπεί κουβαλώντας και περιφέροντας ένα κιβώτιο στοιχεία και μετρήσεις από τα στοιχεία για τη ρύπανση του Καλαμά» στη Νομαρχία, την Περιφέρεια και τα κανάλια, το παράτησε αναξιοποίητο.
    Η κριτική αυτή προκάλεσε την έκρηξη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και πρώην προέδρου του συλλόγου κ. Παππά που υπεραμύνθηκε του έργου του.
    Ανταπαντώντας ο κ. Βλέτσας είπε ότι ενώ από τον Ιανουάριο φέτος ο κ. Παν. Παππάς ως πρόεδρος παράλληλα και του δημοτικού συμβουλίου μπορούσε να κάνει πολλά γιά τον Καλαμά, εντούτοις αδράνησε επιδεικτικά.
    Εντονότατη ήταν και η κριτική που άσκησε ο κ. Βούζας.



.