Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ζωντάνεψε η Ακρόπολη της αρχαίας Πασσαρώνας χθες το βράδυ !

Μία όμορφη εκδήλωση υπό το γενικό τίτλο «Στο φως του φεγγαριού» και με θέα το φωτισμένο λεκανοπέδιο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Καστρί στην Ακρόπολη της αρχαίας Πασσαρώνας Γαρδικίου από τον Προοδευτικό Σύλλογο Ροδοτοπίου.
Με την εκδήλωση αυτή ζωντάνεψε η Ακρόπολη της αρχαίας Πασσαρώνας, κάτι που επισήμανε στο σύντομο χαιρετισμό του ο παρασταθείς αντιδήμαρχος επί των πολιτιστικών του Δήμου Ζίτσας κ. Ράρας, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις προηγούμενες δημοτικές αρχές του κ. Βλέτσα και...
του κ. Στέφου τονίζοντας τη μεγάλη συμβολή τους τα προηγούμενα χρόνια για την ανάδειξη του χώρου, αλλά και κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ΙΒ’ Εφορεία Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων γιά την προσπάθεια που καταβάλλει γιά την περιοχή και την χορήγηση της άδειας.
Το παρόν έδωσαν επίσης ο αντιδήμαρχος κ. Γαρδίκος και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μπούτσικος.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μία σύντομη παρουσίαση από την Γεωργία Πλιάκου, Αρχαιολόγο της ΙΒ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων με θέμα: «Ακρόπολη Μεγάλου Γαρδικίου. Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες ανάδειξης».
Ακολούθησε μία εκτενέστατη αναφορά από τον Στέφανο Κωλέττα, εκπαιδευτικό, συγγραφέα με θέμα- τίτλο: «Στη γη των Μολοσσών και της Πασσαρώνας».
Το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε μία συναυλία με κιθάρες από το «Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου», ενώ στη συνέχεια ακούστηκαν μπαλάντες και μουσική διασκευασμένες για δύο κιθάρες και δύο γυναικείες φωνές.
Έπαιξαν: Αλαγκαμπού Ζάχρα, Λύγδα Ανθή, Λωρίδα Αριάδνη, Λωρίδα Βασιλεία, Λωρίδας Αλέξανδρος, Μαμακή Κωνσταντίνα, Ματσάγκα Χρυσάνθη, Μπαλωμένος Δημήτρης, Νάκη Σταυρούλα, Νάκης Παναγιώτης, Στεργίου Βούλα, Τσάμος Θοδωρής, Τσελεπής Βασίλης.
Διασκευές κομματιών και Διεύθυνση Συνόλου: Νάκης Γιώργος.
Στο β’ μέρος «Αγκαλιά με έξι χορδές» ακούστηκαν μπαλάντες και μουσική διασκευασμένες για δύο κιθάρες και δύο γυναικείες φωνές. Κιθάρες: Γιώργος Νάκης και Μιχάλης Αναστασίου Τραγούδι: Σωτηρία Αθανασοπούλου και Σταυρούλα Νάκη.
Ήταν μιά αξιέπαινη πρωτοβουλία του Προοδευτικού Συλλόγου Ροδοτοπίου, στην οποία επικουρικά συνέβαλαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάλου Γαρδικίου και ο Δήμος Ζίτσας.