Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Υποσταθμός ΔΕΗ στην Ελεούσα : απόφαση για γέλια ή για κλάματα ;

Ως παράδοξη χαρακτήρισαν όλοι την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον υποσταθμό της ΔΕΗ…. Συγκεκριμένα η απόφαση έχει δύο βασικά τμήματα.
Το 1ο μέρος της απόφασης που συμφώνησαν όλοι είναι το λογικό. Δηλαδή να συνεχιστεί η διαδικασία που είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας του κ. Βλέτσα για μεταφορά του υποσταθμού. Να ολοκληρωθούν οι μελέτες και οι άδειες από την ΔΕΗ σε κατάλληλο μέρος που θα παραχωρήσει ο Δήμος μακριά από κατοικημένη περιοχή και με την σύμφωνη γνώμη των κατοίκων. Μετά να πιεστεί η ΔΕΗ να χρηματοδοτήσει και την κατασκευή του νέου απομακρυσμένου υποσταθμού.
Το παράδοξο
Αυτό που είναι για γέλια ή για κλάματα είναι το 2ο μέρος της απόφασης. Πρότεινε ο κ. Βούζας και συμφώνησε και ο κ. Ρογκότης (διαφώνησαν οι κ. Βλέτσας και Τζίμας) το εξής: Αν η ΔΕΗ δεν μεταφέρει τον υποσταθμό να…
της ζητηθεί να χρηματοδοτήσει την κατασκευή άλλου Γυμνασίου και Λυκείου μακριά από τον υποσταθμό και βέβαια ο υποσταθμός να μείνει ακλόνητος !
Το zitsagate αλλά και όλοι γονείς και οι κάτοικοι που έχουν άποψη λένε : Μα αν η ΔΕΗ αποδεχθεί την ακτινοβολία θα την αφήσουμε να έχει τον υποσταθμό εκεί και θα της πούμε να μας κάνει άλλο σχολείο? Και άλλα σπίτια αλλού για όσους μένουν γύρω? Και άλλες επιχειρήσεις αλλού για όσους έχουν μαγαζιά εκεί γύρω? Μα αν είναι η ΔΕΗ να πληρώσει για όλα αυτά δεν θα κάνει καλύτερα δυό και τρείς νέους υποσταθμούς όπου αλλού? Δηλαδή θα μετακομίσει η Ελεούσα για χάρη του υποσταθμού ?
Πέρα από το κατά την άποψή μας φαιδρό της απόφασης, θεωρούμε ότι ο δήμαρχος κ. Ρογκότης πρέπει να το ξανασκεφθεί και να αλλάξει αμέσως στο πρώτο συμβούλιο αυτή την απόφαση.
Και βέβαια θα επανέλθουμε…