Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Φώς στο ...τούνελ για τη Γιορτή Κρασιού Ζίτσας


Σύσκεψη με κύριο θέμα την διοργάνωση της πετυχημένης εκδήλωσης «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΖΙΤΣΑΣ» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στο Δημαρχείο. Η σύσκεψη κρίθηκε απαραίτητη μετά την εμφανισθείσα διάσταση απόψεων ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τους φορείς της Ζίτσας.
Υπενθυμίζουμε ότι στη μαζική Γενική Συνέλευση των φορέων και των κατοίκων της Ζίτσας, που έγινε με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου την Πέμπτη 28/4 στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού, εκφράσθηκε η ...
ομόθυμη θέση όλων, να μην υποβαθμιστεί από τη δημοτική αρχή η εκδήλωση.
Στη συνέλευση όλοι συμφώνησαν ότι η εκδήλωση έχει παράδοση δεκαετιών, διαφημίζει την περιοχή και το προϊόν της και πρέπει να εξακολουθήσει και με τη νέα δημοτική αρχή να γίνεται όπως πάντα, με επιτυχία και αναγνωρισμένα συγκροτήματα, με την πλήρη συμπαράσταση του Δήμου και με την ουσιαστική βοήθεια όλων των κατοίκων του χωριού. 
Είχε προκληθεί μια σχετική αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Ζίτσας, από περιρρέουσες σκέψεις του δημάρχου για «υποβάθμισή της» λόγω της κρίσης και ήταν έντονος ο φόβος των κατοίκων και των φορέων για μια «φτηνιάρικη» εκδήλωση.
Το αποτέλεσμα της χθεσινής σύσκεψης κρίνεται κατ΄ αρχήν ικανοποιητικό και οι τοπικοί φορείς ευελπιστούν να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής, που  αναγκάσθηκε να υποχωρήσει από τις αρχικές της θέσεις για «συμπύκνωση» της γιορτής κρασιού οικονομικά, χρονικά και από πλευράς συμμετοχής των φορέων, θέτοντας «υπό την αιγίδα του Δήμου» τη ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΖΙΤΣΑΣ.
Το zitsagate παρακολουθεί από κοντά το θέμα…

 Υ.Γ. ευχαριστούμε το Γιάννη για το mail με τις φωτό.