Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Έκτακτη σύσκεψη στο Δήμο Ζίτσας για το στρατόπεδο των λαθρομεταναστών

Μετά την προχθεσινή αποκλειστική αποκάλυψη του zitsagate, (ΚΛΙΚ ΕΔΩ),  ότι ο κ. Καχριμάνης πρότεινε οι λαθρομετανάστες της Ηγουμενίτσας να μεταφερθούν στο Δήμο Ζίτσας ή στην Αμφιλοχία, o κ. Ρογκότης συγκάλεσε για το μεσημέρι έκτακτη σύσκεψη για το σημαντικότατο αυτό θέμα, με τους κ. Βλέτσα, Βούζα και Τζίμα, όπως γράφει η εφημερίδα  ...

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" . 
      Ασφαλώς και δεν πρέπει οι οργανωμένες ομάδες που τους ελέγχουν, μαζί με τους περίπου 1.000 αφρικανούς και ασιάτες λαθρομετανάστες να μεταφερθούν στη Ζίτσα.
      Τα περιστατικά των επιθέσεων είναι γνωστά και οι δημοτικοί μας άρχοντες να ψάξουν να βρούν άλλους τρόπους ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα το σχετικό δημοσίευμα έχει ώς εξής : 
    "Παρεμφερές πάντως με το θέμα της λειτουργίας των στρατοπέδων, είναι και ένα άλλο θέμα που απασχολεί πλέον σοβαρά το Δήμο Ζίτσας.
      Πρόκειται για την φημολογούμενη πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου προς το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής και Κράτησης Μεταναστών, στο παλιό στρατόπεδο Βροσύνας.
      Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από την περιφερειακή αρχή, όμως φαίνεται πως έχει πεισθεί ή τη γνωρίζουν στο δήμο Ζίτσας και γι’ αυτό σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη του δημάρχου Δ. Ρογκότη με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος αντίδρασης. Πληροφορίες ακόμη αναφέρουν ότι σχετική επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη στείλει και ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχ. Παντούλας, εκφράζοντας την αντίθεσή του σε μία τέτοια προοπτική."