Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Συνεδριάζει το Δημ. Συμβούλιο τη Δευτέρα στις 8:00 μμ στις Καρυές

Συνεδριάζει την Δευτέρα 16-05-2011 ώρα 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Μεταμόρφωσης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας με 41 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Όλα σχεδόν τα θέματα είναι υπηρεσιακά εκτός από 2 – 3 με σημαντικότερο αυτό της μεταφοράς των λαθρομεταναστών της Ηγουμενίτσας στο παλιό στρατόπεδο της Βροσίνας, στο Δήμο Ζίτσας. Και βέβαια ο Πρόεδρος (ένας είπαμε είναι ο Πρόεδρος) αυτό το θέμα το έβαλε προτελευταίο (Νο 40). Τι να πούμε …

Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη :

 1.-Αποδοχή και κατανομή πίστωσης ποσού 264.162,58 ευρώ για εξόφληση οφειλών Ελληνικού Δημοσίου για λειτουργικές δαπάνες-επενδύσεις-έργα.
2.-Αποδοχή και κατανομή πίστωσης ποσού 55.385,34 ευρώ για κάλυψη λειτουργικών δαπανών Σχολείων έτους 2011.
3.-Αποδοχή πίστωσης ποσού 28.756,80 ευρώ για μισθοδοσία μονίμου προσωπικού ΚΕΠ.
4.-Αποδοχή πίστωσης ποσού 49.926,00 ευρώ για μισθοδοσία προσωπικού μερικής απασχόλησης.
5.-Αναμόρφωση προϋπολογισμού & τροποποίηση τεχνικού προγράμματος οικ. έτους 2011.
6.-Ορισμός εκπροσώπου και αναπληρωτή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Λίμνης Παμβώτιδας.
7.-Ορισμός μέλους για την επιτροπή στέγασης Δημοσίων Υπηρεσιών (άρθρο 9 του Ν. 3130/2003, ΦΕΚ 76/Α/28-03-2003) στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.
8.-Eπικαιροποίηση της αριθμ. 138/2008 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζίτσας για την έγκριση παραλαβής του Β2 Σταδίου, του ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Ζίτσας Ν. Ιωαννίνων.
9.-Eπικαιροποίηση της αριθμ. 267/2008 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου πρώην Δήμου Μολοσσών για την έγκριση παραλαβής του Β2 Σταδίου ΣΧΟΟΑΠ πρώην Δήμου Μολοσσών Ν. Ιωαννίνων.
10.-Εκμίσθωση Δημοτικών ακινήτων (πρώην Σχολικός Κλήρος) της Τοπικής Κοινότητας Πετσαλίου του Δήμου Ζίτσας.
11.-Εκμίσθωση Δημοτικού ακινήτου (πρώην δημοτικό σχολείο οικισμού Σακελλαρικού) της Δημοτικής Ενότητας Ζίτσας.
12.-Εξέταση αιτήσεως κ. Βασιλείου Λιάκου για παράταση μίσθωσης ακινήτου και μείωση μισθώματος στην Τ.Κ. Κληματιάς.
13.-Εξέταση αιτήσεως Φιλοπροόδου Συλλόγου Χίνκας για παραχώρηση χρήσης του παλαιού Δημοτικού Σχολείου.
14.-Λύση σύμβασης μίσθωσης Δημοτικού ακινήτου (Κατάστημα & Ξενώνα) στην Τ.Κ. Γρανιτσοπούλας και εκ νέου εκμίσθωσή του.
15.-Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: « Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου όμβριων υδάτων στο Τ.Δ Αγίου Ιωάννη ( θέση Γούρες ) », του οποίου ανάδοχος είναι ο Ε.Δ.Ε. κ. Ντίνος Μιχαήλ.
16.-Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: « Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου όμβριων υδάτων στην περιοχή της κεντρικής πλατείας στο Τ.Δ Γραμμένου» του οποίου ανάδοχος είναι ο Ε.Δ.Ε. κ. Ντίνος Μιχαήλ.
17.-Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου « Επέκταση δικτύου ύδρευσης στο Τ.Δ Βουνοπλαγιάς Δ. Πασσαρώνος » του οποίου ανάδοχος είναι ο Ε.Δ.Ε. κ. Ντίνος Μιχαήλ.
18.-Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Αποπεράτωση αποδυτηρίων γηπέδου Τ.Δ Βουτσαρά» του οποίου ανάδοχος είναι η «Γιαννακός Μ.- Σταύρου Ν. Ο.Ε.».
19.-Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Δ Λιθίνου » του Δήμου Ζίτσας του οποίου ανάδοχος είναι η εταιρεία Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
20.-Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Κατασκευή εισόδου και υδατοστεγανού δαπέδου στο υπόγειο του νέου Δημαρχείου» του οποίου ανάδοχος είναι η εταιρεία Π. Παπαδημητρίου & ΣΙΑ Ο.Ε.
21.-Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «Κατασκευή εισόδου και υδατοστεγανού δαπέδου στο υπόγειο του νέου Δημαρχείου» του οποίου ανάδοχος είναι η εταιρεία Π. Παπαδημητρίου & ΣΙΑ Ο.Ε.
22.-Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «Αποπεράτωση αποδυτηρίων γηπέδου Τ.Δ. Βουτσαρά» του οποίου ανάδοχος είναι η «Γιαννακός Μ.- Σταύρου Ν. Ο.Ε.».
23.-Έγκριση μελέτης με θέμα: « Γεωλογική μελέτη αναγνώρισης για τη βελτίωση του δρόμου Καστρί –διασταύρωση Βασιλόπουλου του Δήμου Ευρυμενών » η οποία συντάχθηκε από τον ανάδοχο μελετητή κ. Γιαννάκη Σπύρο – Γεωλόγο.
24.-Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου : Επέκταση και αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Αμπελάκια Δήμου Πασσαρώνος », το οποίο εκτέλεσε ο Ε.Δ.Ε κ. Ιωάννης Βίνης.
25.-Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: « Ανάπλαση χώρου παιδικής χαράς και πέριξ στη θέση Πηγάδι στο Τ.Δ Ελεούσας », το οποίο εκτέλεσε ο Ε.Δ.Ε. κ. Παναγιώτης Γεωλδάσης.
26.-Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου όμβριων υδάτων στη θέση Κοντός στο Τ.Δ Άνω Λαψίστας Δ. Πασσαρώνος», το οποίο εκτέλεσε ο Ε.Δ.Ε. κ. Παναγιώτης Γεωλδάσης.
27.-Ρύθμιση βοσκήσιμων εκτάσεων έτους 2011.
28.-Απ’ ευθείας ανάθεση προμήθειας υγρών καυσίμων (πετρελαίου θέρμανσης, πετρελαίου κίνησης, βενζίνης, ελαιολιπαντικών) για τις Δ.Ε. Ευρυμενών, Ζίτσας, Μολοσσών και Πασσαρώνος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 3γ και του άρθρου 23 του Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.
29.-Λήψη απόφασης για προγραμματική σύμβαση με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε.
30.-Διαγραφή του υπ’ αριθ. 31/22-1-2009 βεβαιωτικού καταλόγου του πρώην Δήμου Πασσαρώνος λόγω εκ παραδρομής σύνταξής του.
31.-Έγκριση αντιπροσωπείας για ολοκλήρωση της αδελφοποίησης του Δήμου Ζίτσας με τον Δήμο NARDO Ιταλίας.
32.-Σύσταση επιτροπής για δημιουργία ιδιαίτερου δηλωτικού σήματος του Δήμου.
33.-Έγκριση προϋπολογισμού οικ. έτους 2011 του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία : «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ».
34.-Έγκριση διετούς προγράμματος δράσης της επιχείρησης με την επωνυμία : «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ».
35.-Έγκριση χρηματοδότησης του Δήμου στο Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία : «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ».
36.-Έγκριση Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία : «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ».
37.-Έγκριση εκποίησης αυτοκινήτων του Δήμου.
38.-Επιστροφή αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών.
39.-Εξέταση αιτήσεων για διαγραφή τελών ύδρευσης και συζήτηση επί γενικών υποθέσεων υπαγομένων στον Κανονισμό Λειτουργίας Ύδρευσης του Δήμου.
40.-Συζήτηση & λήψη απόφασης σχετικά με δημοσιεύματα για χρήση του στρατοπέδου Βροσύνας, ως κέντρο υποδοχής αλλοδαπών (λαθρομεταναστών)
41.-Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας αιρετών.