Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Zitsistas - Εθελοντική Ένωση Πολιτών του Δήμου Ζίτσας

     Οι Ζitsistas είναι μια ανοικτή κοινότητα, μια εθελοντική ένωση Πολιτών του δήμου Ζίτσας, που υπεραγαπούν την περιοχή και επιθυμούν να προσφέρουν στους εαυτούς τους, στους αγαπημένους τους και στις επόμενες γενιές μια Ζίτσα όμορφη, λειτουργική και αξιοθέατη.
Σε επιστολή που μας απέστειλαν τονίζουν τα παρακάτω:
   Ποιοι είμαστε :

Είμαστε μια εθελοντική ένωση Πολιτών του δήμου Ζίτσας που συγκεντρώνονται γύρω ...

από την κοινή τους αγάπη για τον τόπο.
Είμαστε μία ανοικτή κοινότητα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ιεραρχικές δομές και ρόλοι αλλά δρούμε σαν συλλογικότητα.
Είμαστε εθελοντές, θέλουμε να προσφέρουμε στους εαυτούς μας, στους αγαπημένους μας και στις επόμενες γενιές μια περιοχή όμορφη, λειτουργική και αξιοβίωτη.
Είμαστε μια ομάδα που πιστεύει ότι η αισθητική και η καθαριότητα του τόπου είναι ταυτόχρονα στοιχείο πολιτισμού, ευζωίας των κατοίκων, περιβαλλοντικά ωφέλιμη και ταυτόχρονα προϋπόθεση ανάπτυξης.
Είμαστε αισιόδοξοι και στηρίζουμε την αισιοδοξία στην δράση μας και στις δυνατότητες της Ζίτσας. Μακριά από εμάς η γκρίνια ότι για όλα φταίνε πάντα οι «άλλοι», το Κράτος, ο Δήμος κλπ.
Είμαστε ανοικτοί σε όλους τους πολίτες της Ζίτσας που θέλουν να συμμετέχουν στο να αλλάξει έστω και λίγο η ζωή τους, όχι ερήμην τους αλλά με την δική τους συμμετοχή.
Είμαστε προσανατολισμένοι στην δράση. Πιστεύουμε στον αναντικατάστατο ρόλο της και την αναζωογονητική της δύναμη που θέτει τις τοπικές κοινωνίες σε κίνηση.
Είμαστε μανιακοί με την νομιμότητα. Πολλά από τα προβλήματα της πόλης οφείλονται στην αυθαιρεσία και θα επιμείνουμε με κάθε τρόπο στην αυστηρή τήρηση των νόμων που προστατεύουν τους πολλούς.

Τι δεν είμαστε
Δεν Είμαστε Πολιτικό Κόμμα ή Δημοτική Παράταξη. Ούτε φιλοδοξούμε να γίνουμε.
Δεν Είμαστε Άλλοθι για αυτά που ο Δήμος και η Κεντρική Εξουσία πρέπει να κάνουν για τη Ζίτσα και τους Πολίτες της.
Δεν Είμαστε Εγωιστές. Θέλουμε την συνεργασία με κάθε ομάδα, κίνηση, φορέα πολιτών με προσανατολισμούς συμβατούς με τους δικούς μας.

Ελάτε μαζί μας

Δηλώστε συμμετοχή στο: zitsistas@yahoo.gr