Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Το ...παρασκήνιο στο Βασιλόπουλο ...

Ρογκότης, Βλέτσας και ολίγον …Καραμπίνας
Το zitsagate πληροφορήθηκε τα καθέκαστα !!! Πήγαν τελικά και ο Ρογκότης και ο Βλέτσας χθες στο Βασιλόπουλο ( ψήφοι το 2011 : Βούζας 67 - τους 64 ο Βασ. Μπαλωμένος- ,Βλέτσας 26, Ρογκότης 21, Τζίμας 3), με μεγάλη κουστωδία μάλιστα και οι δύο.
Ο Βούζας που πήρε τους  σταυρούς άφησε τους άλλους για τα πανηγύρια. Την κουστωδία λοιπόν του δημάρχου κ. Ρογκότη αποτελούσαν : ο …

αντιδήμαρχος διοίκησης και ενταλμάτων, δελφίνος κ. Σπύρος Πάικας, ο νευράκιας αντιδήμαρχος με τα μούσια (ούτε δελφίνος ούτε τίποτα, να περάσουν τα 2 χρόνια και ...τα λέμε πάλι) κ. Σπύρος Μάντζιος και ο πρόεδρος εδώ – πρόεδρος εκεί – πρόεδρος παντού, πρόεδρος του Δ.Σ., ανθυποδελφίνος κ. Πάνος Παππάς.
Την κουστωδία του κ. Βλέτσα αποτελούσαν : ο ...από πλησίον, πρώην αντινομάρχης κ.Πάνος Κολιός, ο μαχητικότατος πρώην αντιδήμαρχος και με ένα "ντάτσουν" σταυρούς κ. Γιώργος Σταλίκας (0 σταυροί στο Βασιλόπουλο - πολλοί τον ήξεραν μα κανένας δεν το σταύρωσε) και ο επίσης πρώην αντιδήμαρχος, πανταχού παρών και δεινός αρχιχορευταράς Φώτης Κούργιας.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι η σκηνή (σχολιάσθηκε) που μόλις έφθανε ο κ. Βλέτσας με τη συνοδεία του, ο κ. Ρογκότης σηκώθηκε να φύγει και έτσι ο μεταπασχαλινός τους χαιρετισμός έγινε στο …πόδι. Σύμφωνα με ελεγχόμενες πληροφορίες αυτό συνέβη επειδή τον κ. Ρογκότη τον πληροφόρησαν λάθος ότι έρχεται  ο κ. Βούζας. 
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την αναχώρηση του κ. Ρογκότη είναι η σειρά βαδίσματος. Μπροστά ο Ρογκότης, μισό έως ένα βήμα πίσω (καμαρωτός - καμαρωτός) ο Πάικας (0 σταυροί στο Βασιλόπουλο - λές και τον ήξερε κανένας), 1,5  βήμα πίσω ο Μάντζιος και παραπίσω ο Παππάς με ένα τσιγάρο στο χέρι λαχανιασμένος.
Παρόντες επίσης ήταν ο από την Αθήνα επιφανής Ζιτσιώτης κ. Δρόσος και ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Γιάννης Καραμπίνας (9 σταυροί στο Βασιλόπουλο - Πλιάκος 44)  με τον συνοδό του.
Παρών βέβαια ήταν ο οικοδεσπότης, δραστήριος Πρόεδρος του Βασιλόπουλου κ. Νίκος Παππάς και η ενεργητικότατη προεδρίνα του συλλόγου κ. Παππά. Εκλεκτό το φαγητό και άριστη η εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των καλεσμένων, όπως άλλωστε παραδοσιακά αρμόζει στους Βασιλοπουλιώτες και στους Σιουτιστινούς . Κάτω από το προσεγμένο υπόστεγο και δίπλα στο Ιερό Ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που ανακατασκευάσθηκε πρόσφατα ήταν περίπου 180 άτομα, που μετά το πλούσιο φαγητό και τις εξαιρετικές πίτες χόρεψε στη σκιά με την ντόπια ορχήστρα.