Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Με ένταση η ψήφιση του προϋπολογισμού Δήμου Ζίτσας 2011

       Την Πέμπτη 24 Μαρτίου η πλειοψηφούσα παράταξη της δημοτικής αρχής του Δήμου Ζίτσας, μέσα από πολλές εντάσεις ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2011. 
      Ο Δήμαρχος κ. Ρογκότης μίλησε ελάχιστα. Ο εισηγητής Αντιδήμαρχος Οικονομικών-Διοικητικών κ. Σπύρος Πάικας είπε μεταξύ άλλων "... Ο προϋπολογισμός που σήμερα φέρεται προς έγκριση ενώπιον σας είναι κατά 50%

μειωμένος σε σχέση με τον προϋπολογισμό που είχαν καταρτίσει οι πρώην Δήμοι στο σύνολό τους κατά το οικ. έτος 2010 .... δεν μπορούμε σήμερα ενώπιον σας να υποστηρίξουμε ότι ο προϋπολογισμός που έχετε μπροστά σας, εξαιτίας και του γεγονότος ότι αποτελεί τον πρώτο προϋπολογισμό του Καλλικρατικού Δήμου Ζίτσας, με όσες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται, αποτελεί έναν τέλειο προϋπολογισμό ..." και ζήτησε να ψηφιστεί.
     Εκτός από τις λειτουργικές δαπάνες μισθοδοσίας κλπ, όλη η αντιπολίτευση τον καταψήφισε ασκώντας έντονη κριτική.
     Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σάκης Βλέτσας στην τοποθέτησή του είπε ότι διαφωνεί με τον προϋπολογισμό τον οποίο χαρακτηρίζουν οι συνεχείς κατατμήσεις έργων, χωρίς την επιβολή προστίμων για την προστασία του περιβάλλοντος, χωρίς αναπτυξιακό προσδιορισμό, χωρίς προσδοκίες και προοπτική και τόνισε ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός, δεν θα μπορέσει σε καμία περίπτωση να επιλύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών, αφού τους οδηγεί σε διαρκή λιτότητα.
   Ο  κ. Χρυσόστομος Βούζας χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό υπαλληλικό ...
και όχι πολιτικό, χωρίς αναπτυξιακό στίγμα, χωρίς διαφάνεια στην εκτέλεση έργων τα οποία, όπως είπε, αν και ομοειδή εκτελούνται με απ’ ευθείας αναθέσεις χωρίς ενοποίηση και έτσι ενισχύεται το πελατειακό και ρουσφετολογικό σύστημα, χωρίς αναπτυξιακές μελέτες για το μέλλον και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Δήμου.
  Τέλος ο κ. Τάκης Τζίμας τόνισε ότι ο προϋπολογισμός αυτόςαποτελεί τον καθρέπτη της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής, η οποία εφαρμόζεται συνειδητά στον Δήμο από την Δημοτική Αρχή, που επικαλείται την σφικτή οικονομική πολιτική και κρίση και αναζητεί διέξοδο σε βάρος των λαϊκών αναγκών και υπέρ της πλουτοκρατίας. Επίσης, επισήμανε ότι το σύνολο του τεχνικού προγράμματος εκχωρείται στους εργολάβους με κατάτμηση και απ’ ευθείας αναθέσεις.
    Αναλυτικά τα πρακτικά εδώ : http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimoszitsas/ada/4ΑΓ9ΩΡΓ-Γ