Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΒΟΥΖΑΣ:Οι απευθείας αναθέσεις έργων θα ζημιώσουν το Δήμο Ζίτσας

Τα εννέα στα δέκα έργα που περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ζίτσας θα εκτελεστούν με απευθείας αναθέσεις, όπως αποφάσισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.
      Απόφαση η οποία ουσιαστικά «εκτελεί» κάθε έννοια διαφάνειας, νομιμότητας και σεβασμού απέναντι στους κατοίκους της περιοχής. Αυτό επισημαίνει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» της Ζίτσας Χρυσόστομος Βούζας, ο οποίος, με αφορμή την πρόσφατη αυτή απόφαση, η οποία προβλέπει υλοποίηση του 89% των τεχνικών έργων στο Δήμο με απευθείας ανάθεση, κάνει λόγο για «σκάνδαλο, για ...
έλλειψη συναίσθησης ευθυνών και για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος που αυτό προκαλεί».
     Πρωτοστατούντος του δημάρχου Δημ. Ρογκότη, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Βούζας, η πλειοψηφία του Δ.Σ. Ζίτσας «προβαίνει σε κατάτμηση των έργων με προϋπολογισμούς από 7.200 - 12.000 ευρώ και την ανάθεσή τους ίσως σε “εκλεκτούς” της, ζημιώνοντας το Δήμο κατά 400.000 ευρώ και πλέον, με τα οποία θα κατασκευάζονταν περισσότερα και σωστότερα έργα, αν ακολουθούνταν η διαδικασία των δημοσίων διαγωνισμών». Ο ίδιος και η παράταξή του πρότειναν να υπάρξει σεβασμός των νόμων και των διαφανών, ανοιχτών διαδικασιών για την προστασία των συμφερόντων του Δήμου και των πολιτών, όμως η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε, όπως λέει, να συμπράξει σ’ αυτό. Για τη «Συμμαχία Πολιτών» και για τον κάθε έντιμο πολίτη η πρακτική αυτή αποτελεί, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, σκάνδαλο, ενώ σημειώνει ότι «ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό, λόγω της φοβερής οικονομικής κρίσης επιβάλλεται συνετή διαχείριση και σχεδιασμός για τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα επέτρεπαν στο Δήμο Ζίτσας να οικοδομήσει το μέλλον των δημοτών του σε στέρεες και υγιείς βάσεις».
Ο κ. Βούζας καταλήγει στην ανακοίνωσή του καταγγέλλοντας την απαράδεκτη, όπως την χαρακτηρίζει, τακτική που ακολουθείται από τον Δήμαρχο και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας, η οποία τονίζει ότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το Δήμο σε πισωγύρισμα και τους πολίτες του στο να κάνουν σκέψεις καθόλου κολακευτικές για τους «άρχοντές» του. Παράλληλα, διευκρινίζει ότι ο ίδιος και η παράταξή του δεν είναι εναντίον της εκτέλεσης των έργων, διαφωνούν όμως κάθετα με τον τρόπο που αυτά θα εκτελεστούν. 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ