Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ζίτσας…

“Άκαπνο” και “φτωχό” το Τεχνικό Πρόγραμμα, ζήτημα αν σε κάθε χωριό γίνουν 2.000 € έργα!
    Έπρεπε να περάσουν πρώτα 14 μήνες για να συνεδριάσει επιτέλους! Στη συνεδρίαση της Δημοτικής  Επιτροπής Διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (29/10/2015) στην αίθουσα εκδηλώσεων «Καρβούνης» στην Ελεούσα, τέθηκαν επί τάπητος το Τεχνικό Πρόγραμμα και το προσχέδιο του προϋπολογισμού του Δήμου Ζίτσας για το 2016.
    Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος κ. Μιχ. Πλιάκος παρουσιάζοντας τους βασικούς στόχους του Τεχνικού Προγράμματος αναφέρθηκε στα 355.000 € που θα κατανεμηθούν για έργα στα 57 χωριά του Δήμου. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Λάμπρου...
παρουσίασε το προσχέδιο του προϋπολογισμού του Δήμου Ζίτσας και καταγράφηκαν οι απόψεις – προτάσεις των μελών της Επιτροπής Διαβούλευσης και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που ήταν παρόντες.
    «Λάβαμε υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των Τοπικών κοινοτήτων» ανέφερε ο Δήμαρχος Ζίτσας και εξήγησε: «Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός πως στο σχεδιασμό δε σταθήκαμε αυστηρά στα πληθυσμιακά κριτήρια όπως θα μπορούσαμε να κάνουμε με βάση την ΣΑΤΑ που θα κατανεμηθεί και είναι 355.000 ευρώ».
    Σε ότι αφορά στον προϋπολογισμό ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Λάμπρου περιέγραψε τις αντίξοες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη λειτουργία του Δήμου εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «ρεαλιστικό, ισοσκελισμένο, με στοχευμένες παρεμβάσεις για μείωση των λειτουργικών δαπανών και έμφαση στην κοινωνική πολιτική». «Στόχος μας είναι να λειτουργήσει ώστε σε συνάρτηση με το τεχνικό πρόγραμμα να αναπτύξουμε δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λάμπρου και προχώρησε στην εμπεριστατωμένη παρουσίαση των στοιχείων τόσο του τεχνικού προγράμματος όσο και του  προσχεδίου του προϋπολογισμού. «Καταβάλουμε τιτάνια προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στα νέα δεδομένα καθώς το κεντρικό κράτος δε μας στέλνει τα χρήματα που μας οφείλει» υπογράμμισε ο κ. Πλιάκος και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την καθυστέρηση στην καταβολή της ΣΑΤΑ και των «παρακρατηθέντων».