Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Οι απόδημοι Αυστραλίας και Αμερικής συναντήθηκαν με τη δημοτική αρχή Ζίτσας...

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παν. Λιάκου. Από το Δήμο Ζίτσας πλην του κ. Λιάκου έδωσε το παρόν ο δήμαρχος και ο κ. Στέφ. Μιχάλης.  ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα στο περιθώριο της εκδήλωσης που οργάνωσε η Ηπειρωτική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Ωκεανίας στο "Κτήμα Παλιουρή", ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νίκος Βαγεράκας και οι εκπροόσωποι των αποδήμων Καναδά και Αμερικής κ.κ. Τάσσης και Ντόκος αντίστοιχα, κατέθεσαν προτάσεις για ενδυνάμωση των σχέσεων και της συνεργασίας του Δήμου Ζίτσας με τους απόδημους που κατάγονται από το Δήμο και ξενιτεύτηκαν στην Αυστραλία, την Αμερική και άλλες χώρες.
Ο Πρόεδρος του...
Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Λιάκος που είχε την μέριμνα της συνάντησης, μαζί με τον Δήμαρχο Ζίτσας κ. Πλιάκο και τον Αντιδήμαρχο πολιτιστικών Στέφανο Μιχάλη, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Ομοσπονδίας και συζήτησαν με τους ξενιτεμένους τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους για την γενέθλια γη και τους πρότειναν από την επόμενη χρονιά η συγκεκριμένη εκδήλωση να τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ζίτσας ώστε να καταστεί θεσμός που κάθε χρόνο θα εμπλουτίζεται με δράσεις καθώς και με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων συλλόγων αποδήμων.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο δήμαρχος απεύθυνε χαιρετισμό στέλνοντας μήνυμα ενότητας και συνεργασίας. «Επενδύουμε πολλά στη μεταξύ μας συνεργασία, είπε, καθώς πιστεύουμε ότι ο κάθε φορέας, ο κάθε σύλλογος και ο κάθε ενεργός πολίτης, συγκροτούν  τα ισχυρά συστατικά της δημιουργικής διαδρομής, προκειμένου να επιτευχθούν οι κοινοί μας στόχοι».
Κλείνοντας μίλησε για την αξιοποίηση της περιοχής με ορθολογικά και βιώσιμα χαρακτηριστικά που σέβονται τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον και τόνισε πως πάντα για το Δήμο Ζίτσας στόχος στρατηγικής σημασίας παραμένει η επανασύνδεση και συνεργασία με τους αποδήμους ώστε να ενισχυθεί η περιοχή μέσω της δημιουργίας επιχειρηματικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών συνεργασιών. « Η εποχή επιτάσσει να προχωρήσουμε όλοι μαζί με μεθοδικότητα και πολύ φιλότιμο, το οποίο είναι άλλωστε στο DNA μας- και  μας χαρακτηρίζει ως λαό – ώστε να επιτύχουμε ακόμη περισσότερα για τον τόπο και τους δημότες μας» επεσήμανε.