Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Πρέπει πρώτα τα φίδια να φάνε τα παιδιά για να κόψουν τα χόρτα; Η σημερινή πραγματικότητα στο Δήμο Ζίτσας μας πηγαίνει δυστυχώς πολλά χρόνια πίσω!

Απογοητευμένοι γονείς και κάτοικοι από την απαράδεκτη κατάσταση. Στον Παιδικό της Μεταμόρφωσης τα χόρτα κάνουν πάρτι!
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
    Δεν είναι μόνο οι παιδικές χαρές, ούτε οι δρόμοι μέσα στα χωριά. Είναι και οι αυλές των χώρων που παίζουν τα μικρά παιδιά. Οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με εικόνες εγκατάλειψης, ενώ η αδράνεια του δημάρχου κ. Μιχ. Πλιάκου και των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας στο θέμα της καθημερινότητας και της κοπής των χόρτων, προκαλεί όλο και αυξανόμενη αγανάκτηση σε γονείς και κατοίκους.
    Δεν έχουν τέλος τα παράπονα που ακούγονται τελευταία από γονείς, κατοίκους και...
επαγγελματίες για την… αναρχία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ζίτσας. Οι κάτοικοι και επισκέπτες δεν έρχονται αντιμέτωποι μόνο με τα άκοπα ξερά αγριόχορτα, που και εστίες πρόκλησης πυρκαγιάς είναι, αλλά και «τυφλώνουν» τους οδηγούς στις στροφές και ειδικά τους επισκέπτες που δεν γνωρίζουν την περιοχή.
    Δρόμοι θυμίζουν τροπική ζούγκλα με χόρτα, τσουκνίδες και βάτα!
    Οι Παιδικές Χαρές που δε λειτουργούν, ενώ θα έπρεπε να είναι σφραγισμένες και να απαγορεύεται η είσοδος σε αυτές, διαπιστώσαμε ότι παραμένουν ακόμη και σήμερα, ανοιχτές και προσβάσιμες σε όποιο παιδί επιχειρήσει να "παίξει" σε αυτές! Μια πινακίδα μόνο αναγράφει για την “ίδια ευθύνη”!
    Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του βρεφονηπιακού σταθμού Μεταμόρφωσης, όπου η αδράνεια του Δήμου Ζίτσας …υποχρεώνει τα μικρά παιδιά να έχουν μια αυλή που είναι εικόνα ντροπής, ενώ τα φίδια ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να …αγκαλιαστούν με τα νήπια, αφού τα άκοπα χόρτα κυριολεκτικά "κάνουν πάρτι"!