Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

“Μη νόμιμη και ψευδεπίγραφη η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ζίτσας”!!!

Με προσφυγή του ο Μιχάλης Μπίγγος ζητάει την ακύρωσή της, επισημαίνοντας ότι είναι παράνομη η συγκρότησή της, αφού αντί για τα 33 μέλη ορίστηκε μόνο ο δήμαρχος, χωρίς το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει τη νόμιμη πλειοψηφία.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ
    Νέο “ηχηρό χαστούκι” κατά του δημάρχου κ. Πλιάκου από το μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης Μιχάλη Μπίγγο. Με προσφυγή που κατέθεσε στην αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου, ο κ. Μπίγγος περνάει …γενεές 14 το δήμαρχο κ. Πλιάκο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για την εισήγηση και την απόφαση που εμφάνισαν.
    Πρόκειται για σοβαρότατο ζήτημα, αφού...
ως γνωστόν σε περίπτωση που σε Δήμο υπάρχει πρόβλημα με τη σύνθεση ή τη συγκρότηση της Επιτροπή Διαβούλευσης, τίθεται ζήτημα ακυρότητας του τεχνικού προγράμματος έργων, του προϋπολογισμού κλπ.

Οι ισχυρισμοί
    Όπως αναλυτικά αναφέρει στην προσφυγή του ο Μιχάλης Μπίγγος, πρόκειται για απόφαση παράνομη αφού για να γίνει η συγκρότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης πρέπει σύμφωνα με το Νόμο να υπάρχουν τα ονοματεπώνυμα όλων και των 33 των μελών της και όχι μόνο του δημάρχου.
    Ακόμη η απόφαση έπρεπε να ψηφιστεί από τα 2/3 του δημοτικού συμβουλίου, κάτι που δεν έγινε. Όπως περιγράφει, η απόφαση που έβγαλε στη Δι@ύγεια ο Δήμος Ζίτσας δεν είναι απόφαση συγκρότησης της Επιτροπής Διαβούλευσης, παρά μόνο μια κανονιστική απόφαση για το ποιοί φορείς και πόσοι δημότες θα μετέχουν!!!
    Επειδή, όπως αναφέρει ο Μιχάλης Μπίγγος, «αν –κακώς- ήθελε υποτεθεί ότι η ανωτέρω 23/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας δεν αφορά την “Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης” και ως εκ τούτου, αν και είναι ψευδεπίγραφη, κριθεί σύννομη(!!!), επειδή τάχα εσφαλμένα (αλλά …συγχωρεμένα) δεν αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο την αλλαγή του τίτλου», τότε πάλι δεν τηρήθηκε κανένας τύπος από τους υποχρεωτικούς για τις κανονιστικές αποφάσεις!

Στο άγνωστο
    Ένα ακόμη ενδιαφέρον σημείο της προσφυγής του Μιχάλη Μπίγγου είναι η αναφορά του ότι όσοι έκαναν αιτήσεις πριν την απόφαση αυτή, είχαν υπόψη τους την προηγούμενη που ίσχυε τότε και προφανώς δεν αιτήθηκαν συμμετοχή σε κάποια Επιτροπή που η σύνθεσή της ακόμη ήταν άγνωστη και μελλοντική!
    Δείτε εδώ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την οποία υποβλήθηκε η προσφυγή.

Δείτε όλη την προσφυγή του κ. Μιχάλη Μπίγγου  (όπως μας την έστειλε)