Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Έγινε η σύσκεψη Δήμου Ζίτσας – ΔΕΥΑΙ…

Συζητήθηκε Βιολογικός – λυματολάσπη. Δεν έγινε συζήτηση για συγχώνευση ΣΥΔΛΙ – ΔΕΥΑΙ. Καταλύτης οι αντιδράσεις δημοτών μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΙ;
    Τα προβλήματα του βιολογικού καθαρισμού των Ιωαννίνων, αλλά και τα επίπεδα συνεργασίας με επίκεντρο την συγκεκριμένη μονάδα συζητήθηκαν σήμερα το πρωί σε ειδική σύσκεψη στο Δημαρχείο Ζίτσας, μεταξύ παραγόντων του Δήμου Ζίτσας και της ΔΕΥΑΙ.
    Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα της μονάδας λυματολάσπης, με...
αμφότερες τις πλευρές να δηλώνουν πρόθυμες σε συνεργασία, ώστε να λυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Από πλευράς ΔΕΥΑΙ τονίσθηκε η βούλησή της να προχωρήσει στη κατασκευή δικής της δημοτικής μονάδας λυματολάσπης (κλειστού τύπου), κάτι που αν προχωρήσει, ασφαλώς θα βάλει «φρένο» στην ιδιωτική μονάδα ανοιχτού τύπου του άντρα της Τατιάνας. Μένει να διαπιστωθεί η στάση της δημοτικής αρχής Ζίτσας για το θέμα αυτό στο επόμενο διάστημα.
    Από το Δήμο Ζίτσας ήταν παρόντες ο δήμαρχος κ. Μιχ. Πλιάκος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βασ. Γαρδίκος, ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Ματσάγκας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παν. Λιάκος. Από τη ΔΕΥΑΙ παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου, ο Γενικός Διευθυντής κ. Κώστας Γιωτάκης, ο υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος κ. Λευτ. Δουβανάς και υπηρεσιακοί παράγοντες. «Βάλαμε το πρώτο λιθαράκι για συνεργασία και έλεγχο στην όλη τη λειτουργία. Ο βιολογικός είναι στα όριά μας και θέλουμε να διασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του» είπε ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.
    Σε ό, τι αφορά τη λυματολάσπη υπογράμμισε πως «Χρειάζεται διαχείριση και καταλήξαμε ότι θα παρακολουθούμε  από κοινού τις εξελίξεις». Παράλληλα, ο κ. Πλιάκος υπογράμμισε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα της ενοποίησης με το ΣΥΔΛΙ, ενώ απείλησε με προσφυγή στον Εισαγγελέα όσους έγραφαν στο διαδίκτυο ότι το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί στη σημερινή σύσκεψη. Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες τηλεοπτικές του δηλώσεις ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ κ. Μάκης Χρυσοστόμου επανέφερε το θέμα της συγχώνευσης ΣΥΔΛΙ – ΔΕΥΑΙ, με αποτέλεσμα αντιδράσεις δημοτών του Δήμου Ζίτσας και σχετικές αναφορές στο διαδίκτυο.
    Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου επεσήμανε πως η Επιχείρηση είναι ανοιχτή στις συνεργασίες με τους όμορους Δήμους και εμφανίστηκε σίγουρος για λύση των προβλημάτων.  Τέλος, ο υπεύθυνος του Βιολογικού Καθαρισμού Λευτέρης Δουβανάς κάλεσε τους πολίτες που είναι συνδεδεμένοι να μην ρίχνουν τα νερά που προορίζονται για τα όμβρια στην αποχέτευση, καθώς έτσι πλημμυρίζει ο Βιολογικός και δημιουργούνται προβλήματα. Απείλησε μάλιστα με πρόστιμα, εάν δεν συμμορφωθούν όσοι επανειλημμένα το πράττουν.
Δείτε το βίντεο εδώ