Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Αν (;) είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

Ο Δήμος Ζίτσας παίρνει τα κρέατα για τους 5 παιδικούς από τον κρεοπώλη αδερφό του δημάρχου κ. Πλιάκου!
Ο αείμνηστος Παναγιώτης Πιπινέλης είχε πει το αμίμητο: «Δικαίωμα του βασιλέως είναι να διορίζει πρωθυπουργόν, ακόμη και τον κηπουρόν του»!!!
    Το 2008 θυμόμαστε τον τότε υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τον κ. Βουλγαράκη, όταν τον ρώτησε η κ. Χούκλη στη ΝΕΤ: «Μπορεί η συμπεριφορά σας να είναι νόμιμη. Ηθική όμως είναι;» να εξανίσταται και με ρητορική έξαρση να απαντάει στην απορία της «Τι είναι αυτά που λέτε; Ισχυρίζεστε ότι το νόμιμο είναι ή μπορεί να είναι ανήθικο;»!!! 
    Από τότε...
το ερώτημα: “Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό; μπήκε και θα παραμείνει μόνιμα στην πολιτική μας ζωή.
    Αφορμή για το ερώτημα αυτό στο Δήμο Ζίτσας, δίνει ένα γεγονός: Ο Δήμος Ζίτσας παίρνει τα κρέατα από τον κρεοπώλη αδερφό του δημάρχου κ. Μιχ. Πλιάκου.
    Είναι περιττό να σχολιάσει κανείς αν νόμιμα ή όχι ο αδερφός του δημάρχου Ζίτσας κρεοπώλης κ. Κων. Πλιάκος, προμηθεύει με κρέατα το Δήμο Ζίτσας. Περιττό είναι επίσης να σχολιάσουμε αν πχ η ενδεικτική τιμή 4,52 € το κιλό το κοτόπουλο ή 10,70 € το κιλό ο νωπός κιμάς μοσχάρι, είναι ή όχι συμφέρουσα ή ακριβή. Όπως επίσης και το αν το προϋπολογισμένο ποσό (16.506,19 €) είναι μικρό ή μεγάλο.
    Ο δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχ. Πλιάκος είναι κατ΄ εξοχήν πολιτικό πρόσωπο.
    Ο κάθε δημότης μπορεί πολιτικά να κρίνει:
Αν (;) είναι νόμιμο, είναι και ηθικό να παίρνει ο Δήμος Ζίτσας τα κρέατα από τον αδερφό του δημάρχου;
     Ακόμη και αν δεν υπάρχει άλλος κρεοπώλης για να προμηθεύει με κρέατα στους 5 παιδικούς σταθμούς…