Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Σημαντικότατη διεθνής καλλιτεχνική διάκριση για τον Ελεουσιώτη φωτογράφο Γιώργο Πλησίτη…

Αναδείχτηκε «Φωτογράφος γάμου της χρονιάς 2014» από τη SWPP (Παγκόσμια Ένωση Φωτογράφων Γάμου και Πορτραίτου) 
    Η φωτογραφία είναι τέχνη. Μια απλή κίνηση μπορεί να κρατήσει στο χρόνο, στην αιωνιότητα μια ολόκληρη ζωή. ΚΛΙΚ. Αυτή η κίνηση ενός φωτογράφου και στην προκειμένη περίπτωση του φωτογράφου Γιώργου Πλησίτη αποτυπώνει με έναν μοναδικό τρόπο, την ψυχή που κρύβει ένα φαινομενικά άψυχο τοπίο, που μέσα του υπάρχουν οι πρώτες στιγμές του γάμου δύο νέων ανθρώπων.
    Ένα απλό ΚΛΙΚ δίνει στο Νίκο και στη Μαρίνα, το νιόπαντρο ευτυχισμένο ζευγάρι που...
ποζάρει στο Γιώργο Πλησίτη, την αίσθηση ότι μπορεί να νικήσει το χρόνο στη διαδρομή που θα ακολουθήσει αναπολώντας μετά από δεκαετίες το άρωμα της νιότης τους, εκείνη ακριβώς τη στιγμή, που ο καλλιτέχνης έκανε ένα απλό κλικ....
    Εκφραστική τέχνη και ταυτόχρονα ένα σύγχρονο επάγγελμα, η Φωτογραφία αποτυπώνει και ενδυναμώνει την εντύπωση, πρωταγωνιστώντας σε όλες τις εκδοχές των καλλιτεχνικών και επαγγελματικών απαιτήσεων. 
    Ο επαγγελματίας Φωτογράφος έχει την τεχνική κατάρτιση και την αισθητική αντίληψη για να προσφέρει τις εμπειρίες του φακού του και με τον τρόπο αυτό να παράγει πληροφόρηση, συνειρμούς, συναισθήματα, όλες τις προϋποθέσεις της αισθητικής ανακάλυψης.

Οι συνάδελφοι…
    Όταν κριτές του καλλιτέχνη φωτογράφου γίνονται οι συνάδελφοί του από όλο τον κόσμο, η σημασία του βραβείου αποκτά ιδιαίτερη αξία. Όταν ο νικητής ψηφίζεται από τα μέλη φωτογράφους του SWPP παγκοσμίως, η καλλιτεχνική αξία της φωτογραφίας του Γιώργου Πλησίτη είναι ανεκτίμητη.
    Το βραβείο «Φωτογράφος γάμου της χρονιάς 2014» του Forum SWPP (Members forum competition Wedding Category 2014) στο Λονδίνο είναι πραγματικά μια μοναδική στιγμή καταξίωσης του συνδημότη μας Γιώργου Πλησίτη.
    Συγχαρητήρια…

Η φωτογραφία που βραβεύτηκε





Ο Νίκος και η Μαρίνα το νιόπαντρο ζευγάρι
που κοσμεί τη βραβευμένη φωτογραφία 

 





Η φωτογραφία και το βραβείο 








Το βραβείο 




Το studio του Γιώργου Πλησίτη
(απέναντι από το νέο δημαρχείο του Δήμου Ζίτσας)