Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Επερώτηση του κ. Πάικα στην Περιφέρεια για το bypass στο βιολογικό. Πάλι η Τατιάνα!!!

Η κ. Καλογιάννη έκανε αυθαίρετη προσθήκη ολόκληρου έργου στην Επιτροπή Περιβάλλοντος χωρίς αυτό να περιλαμβάνεται στη δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε!!! Ο κ. Πλιάκος απέφυγε να πάρει θέση!!!
Έντονα αντέδρασε η παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής» της κ. Όλγας Γεροβασίλη στην αυθαίρετη ενέργεια της αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη να παραπλανήσει τόσο τα μέλη της Επιτροπής – περιφερειακούς συμβούλους ως προς την ψήφο τους, όσο και τους φορείς και τους πολίτες στερώντας τους το νόμιμο δικαίωμα να λάβουν μέρος στη διαβούλευση και να γνωμοδοτήσουν. Κατέθεσε επερώτηση με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Σπύρο Πάικα, ενώ παρέμβαση έκανε η Ειδική Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.
Συγκεκριμένα…
σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν σε γνώση του Δήμου Ζίτσας, η ΔΕΥΑΙ έχει εντάξει στο έργο επέκτασης– εκσυγχρονισμού του βιολογικού καθαρισμού και την κατασκευή μίας δεξαμενής όγκου 17.000 κυβικών στην οποία θα διοχετεύονται τα λύματα σε περιπτώσεις έντονης βροχής, από όπου, όπως αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον απαράδεκτο αυτό τρόπο «τα περιττεύματα αυτά θα οδηγούνται κατευθείαν στην τάφρο της Λαψίστας» και από εκεί στον Καλαμά, κάνοντας λόγο για μια προσπάθεια νομιμοποίησης του προβλήματος που έχει εντοπιστεί από χρόνια στην περιοχή, από την κακή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.
Για τη δεξαμενή αυτή που χαρακτηρίστηκε bypass προς τον Καλαμά, όπως καταγγέλθηκε δεν υπάρχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), ενώ η ΜΠΕ του υπόλοιπου έργου, παράνομα, δεν στάλθηκε για γνωμοδότηση στο Δήμο Ζίτσας, στα όρια του οποίου πρόκειται να κατασκευαστεί το έργο.
Δείτε αναλυτικά εδώ το όλο θέμα όπως συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας (όπου ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Μιχ. Πλιάκος απέφυγε να τοποθετηθεί για το μείζον αυτό ζήτημα) και δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.

Αναλυτικά ολόκληρη η επερώτηση του κ. Σπ. Πάικα προς την Περιφέρεια Ηπείρου: