Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Έκτακτο Δημ. Συμβούλιο τη Δευτέρα για λυματολάσπη και βιοαέριο…

Τι περιμένουν από τον δικηγόρο – ποιος είναι
    Οι δυσμενείς εξελίξεις των τελευταίων ημερών στα περιβαλλοντικά θέματα της λυματολάσπης στην Ελεούσα και της μονάδας βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Ροδοτοπίου έφεραν εξελίξεις. Ταυτόχρονα βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τόσο ο δήμαρχος κ. Μιχ. Πλιάκος, όσο και συνολικά η δημοτική αρχή. 
    Έτσι, υπό την ασφυκτική πίεση της αντιπολίτευσης, αποφασίστηκε εκτάκτως και θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας με μόνα θέματα α) τη μονάδα λυματολάσπης του άντρα της αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη και β) τη μονάδα Βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Ροδοτοπίου.
    Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας θα...
πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου στις 7:00 μμ. (πιθανόν να συζητηθούν μετά και 5-6 υπηρεσιακά θέματα)

Τι περιμένουν από τον δικηγόρο – ποιος είναι
    Μετά από την εξέλιξη αυτή καθώς και την καταγγελία (εδώ) του Βουλευτή κ. Μιχ. Κασσή ότι ο κ. Πλιάκος όρισε ως δικηγόρο του Δήμου για την υπόθεση της λυματολάσπης του άντρα της αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη, έναν Περιφερειακό Σύμβουλο του κ. Καχριμάνη, ο οποίος μάλιστα έχει συγγενική σχέση με την Τατιάνα, το θέμα αποκτά άλλη τροπή.
    Η αναμενόμενη γνωμοδότηση του δικηγόρου (και Περιφερειακού Συμβούλου) κ. Βασ. Γοργόλη, ο οποίος ορίστηκε με την 208/2014 απόφαση (εδώ), είναι εξαιρετικής κρισιμότητας.
    Από τον κ. Γοργόλη ζητήθηκε να γνωμοδοτήσει αν θεωρεί ή όχι πιθανό ο Δήμος Ζίτσας να κερδίσει την υπόθεση εναντίον του άντρα της Τατιάνας (του κ. Κων. Σταύρου) στα επόμενα δικαστήρια και η γνώμη του θα βαρύνει στην απόφαση του Δήμου, εάν συνεχίσει  το δικαστικό αγώνα ή όχι σηκώνοντας ψηλά τα χέρια!!!
    Πλέον εκτιμάται ότι ο δικηγόρος κ. Βασ. Γοργόλης μάλλον θα αναμένει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ακολούθως θα δώσει την γνωμοδότησή του, εφόσον βέβαια μετά τις καταγγελίες του κ. Κασσή αποδεχτεί τον διορισμό του.