Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Στην τελική ευθεία η ψηφιακή πλατφόρμα πολιτισμού του Δήμου Ζίτσας…

Έγινε η παρουσίαση – επίδειξη, μετά από 2,5 χρόνια δουλειάς. 
    Με επιτυχία διεξήχθησαν στο Δήμο Ζίτσας οι 2 ημερίδες για την παρουσίαση -επίδειξη του υποέργου 1 «Σχεδιασμός & υλοποίηση ολοκληρωμένης πλατφόρμας ενημέρωσης και παροχής εξατομικευμένων ψηφιακών υπηρεσιών» της πράξης «Πύλη παροχής προσωποποιημένων ψηφιακών Υπηρεσιών πολιτισμού, Παρελθόν, Παρόν & Μέλλον, όπου έγινε ενημέρωση των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και λοιπών τοπικών συλλόγων-φορέων καθώς και των δημόσιων φορέων της ευρύτερης περιοχής.
    Ο νέος αντιδήμαρχος «Πολιτισμού και Αθλητισμού» κ. Μιχάλης Στέφανος, ο οποίος ανέλαβε τη συνέχιση και ολοκλήρωση του προγράμματος, μετά την αλλαγή δημοτικής αρχής,…
χαιρετίζοντας την εκδήλωση μεταξύ άλλων είπε: «Στόχος του έργου είναι η ολοκληρωμένη καταγραφή και αξιοποίηση του πολιτιστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής του Καλλικρατικού Δήμου Ζίτσας. Μέσω ψηφιακών υπηρεσιών απευθυνόμαστε στο σύνολο των κατοίκων, σε «ψηφιακούς» και πραγματικούς επισκέπτες, σε τοπικούς καλλιτέχνες, αλλά και σε τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής.
    Η ψηφιακή πλατφόρμα, που θα παρουσιαστεί σήμερα σε σας , επιτρέπει την ενημέρωση των χρηστών για όλα τα πολιτισμικά δρώμενα της περιοχής, την ενίσχυση του πολιτισμού στην περιοχή, την ενθάρρυνση της συμμετοχής  των πολιτών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Παρέχεται στους σύγχρονους καλλιτέχνες, που ζουν και δημιουργούν στον τόπο μας, η δυνατότητα να προβάλλουν το έργο τους και να επικοινωνούν με το κοινό, και αυτό αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη ώθηση στην παραγωγή και ανάδειξη του καλλιτεχνικού έργου.
    Γνωρίζετε σίγουρα πως η ευρύτερη περιοχή, είναι διάσπαρτη από αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, μοναστήρια, κάστρα, αρχοντικά, αλλά και ενδιαφέροντα μνημεία της φύσης. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η σύγχρονη ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας, θα διαπιστώσετε πως όλος αυτός ο πλούτος που κλίνει στα όριά του ο Δήμος μας, θα έχει τη συντονισμένη και ολική προβολή που του αξίζει.
    Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως μια τέτοια προβολή αναμένεται να αυξήσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή, γεγονός που προσδοκούμε να ωφελήσει έμμεσα το σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται είτε στον τομέα του τουρισμού είτε στον τομέα του εμπορίου.
Είναι λοιπόν σαφές πως τα αναμενόμενα οφέλη θα αφορούν τόσο την πολιτισμική όσο και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, που αποτελεί αξιολογότατο κομμάτι μιας Περιφέρειας γεωγραφικά τουλάχιστον απομονωμένης.     Ας δούμε την ψηφιακή πλατφόρμα σαν ένα ανοιχτό παράθυρο που θα επιτρέπει στους εντός των ορίων του δήμου την προβολή και την ανάδειξη και στους εκτός των ορίων του δήμου τη θέαση και την προσέγγιση των πολιτιστικών θησαυρών του Δήμου Ζίτσας».
    Τέλος ευχαρίστησε την ομάδα υπαλλήλων του δήμου η οποία ασχολήθηκε για την υλοποίηση του προγράμματος. Τόνισε ότι «ο Δήμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός ο οποίος μόνο με τη συνεργασία δημοτικής αρχής και υπαλλήλων μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα για όλους».
    Παρόντες στην εκδήλωση ήταν σχεδόν όλοι οι πρόεδροι των τοπικών συλλόγων καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι των δημόσιων φορέων του δήμου.