Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Δήμος Ζίτσας: Που εκλέγει δημοτικό σύμβουλο η κάθε παράταξη…

Αναλυτικά κατά εκλογική περιφέρεια (κατά πρώην Δήμο).
Μετά τα τελικά αποτελέσματα της Α΄ Κυριακής στο Δήμο Ζίτσας, ξεκαθάρισαν και τα πράγματα όσον αφορά το πόσες έδρες παίρνει κάθε παράταξη και σε ποια εκλογική περιφέρεια.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» χάνει την 2η έδρα για μόλις 10 ψήφους σε όλο το Δήμο Ζίτσας (την παίρνει ο Πλιάκος) και θα αρκεστεί σε μία μόνο έδρα στην Πασσαρώνα την οποία καταλαμβάνει ο επικεφαλής της Σωτήρης Μανούσης. Επίσης μία έδρα καταλαμβάνει και η «ΡΙΖ.Α.» του Μανώλη Ματσάγκα, ο οποίος θα εκπροσωπεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας την έδρα στην Πασσαρώνα.
Η έδρα που για λίγο έχασε η «Λαϊκή Συσπείρωση», φέρνει μια ανακατάταξη. Τούτο επειδή...
θα λάμβανε την έδρα της στη Ζίτσα, όπου πλέον λόγω του εκλογικού νόμου, όποιος εκ των δύο "μονομάχων" της Β΄ Κυριακής εκλεγεί Δήμαρχος θα καταλάβει και τις 2 έδρες της Ζίτσας, αντί της 1 που θα λάμβανε. Έτσι ανακατατάσσονται οι έδρες στην Πασσαρώνα.
Η παράταξη του Χρυσ. Βούζα λαμβάνει 3 έδρες. Ο ίδιος ως επικεφαλής εκλέγεται στην Πασσαρώνα, όπου επίσης λαμβάνει και δεύτερη έδρα που θα καταλάβει ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος σύμβουλός του από την Πασσαρώνα. Την τρίτη έδρα η «Συμμαχία Πολιτών» την παίρνει στους Μολοσσούς.
Η παράταξη του Βασ. Γαρδίκου θα λάβει σίγουρα έξι (6) έδρες και συγκεκριμένα 3 στην Πασσαρώνα, ο ίδιος καθώς και οι δύο πρώτοι σε σταυρούς υποψήφιοι σύμβουλοί του, 1 στον Μολοσσών, 1 στον Ευρυμενών και 1 στον Εκάλης. Εάν εκλεγεί Δήμαρχος θα λάβει σύνολο 16, δηλαδή επιπλέον άλλες 8 στην Πασσαρώνα (σύνολο 10), άλλη 1 στην Εκάλη (σύνολο 2), στη Ζίτσα 2, ενώ θα έχει και 1 στους Μολοσσούς και 1 στον Ευρυμενών.
Η παράταξη του κ. Μιχ. Πλιάκου θα λάβει σίγουρα έξι (6) έδρες (αν η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε επιπλέον 10 ψήφους, ο Πλιάκος θα λάμβανε 5) και συγκεκριμένα 3 στην Πασσαρώνα, ο ίδιος καθώς και εξ ορισμού το δεξί του χέρι ο Γιώργος Σταλίκας και άλλος ένας, 1 στον Μολοσσών, 1 στον Ευρυμενών και 1 στον Εκάλης. Εάν εκλεγεί Δήμαρχος θα λάβει θα λάβει σύνολο 16δηλαδή επιπλέον άλλες 8 στην Πασσαρώνα (σύνολο 10), άλλη 1 στην Εκάλη (σύνολο 2), στη Ζίτσα 2, ενώ θα έχει και 1 στους Μολοσσούς και 1 στον Ευρυμενών.