Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Παράταξη Πλιάκου (ΒΙΝΤΕΟ): Ουσιαστικό ΝΑΙ στη λυματολάσπη…

Η “απολογία” της παράταξης Πλιάκου για την “Ελεουσοκτόνα” ιδιωτική μονάδα λυματολάσπης στην Ελεούσα, του συζύγου της κ. Τατιάνας Καλογιάννη. «Δεν πρόκειται να βαδίσουμε ενάντια στην επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας σε καμία περίπτωση, δεν θα μπούμε εμπόδιο στην ύπαρξη και ανάδειξη νέων θέσεων εργασίας»!!!
κλικ για zoom
    Με μια ξεκάθαρη τοποθέτησή της η παράταξη Πλιάκου παίρνει ανοιχτά και ξεκάθαρα θέση για την μονάδα που προκάλεσε την ομόφωνη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας, όπου απείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στον κ. Μιχ. Πλιάκο.
    Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι παρατάξεις άσκησαν εντονότατη κριτική κατά του κ. Μιχ. Πλιάκου (που ως Περιφερειακός Σύμβουλος μετείχε σε συνεδριάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου), επειδή αποφεύγει να καταδικάσει την...
θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου για την Ελεουσοκτόνα μονάδα του συζύγου της κ. Τατ. Καλογιάννη κάτω από τη “ΔΩΔΩΝΗ” και να ταχθεί ανοιχτά και ξάστερα κατά της μονάδας του κ. Κ. Σταύρου και υπέρ της Ελεούσας.

Η προσπάθεια του… στρίβειν
    Με τηλεοπτική δήλωσή του ο εκπρόσωπος της παράταξης «Έντιμη Πολιτεία» του υποψήφιου Δημάρχου κ. Μ. Πλιάκου, κ. Γιώργος Ζιάκκας (ο οποίος ακούγοντας την ερώτηση πήρε άμεσα μπροστά του το χαρτί), όταν διαπίστωσε ότι κατηγορείται ο κ. Πλιάκος για «συνυπευθυνότητα και ανοχή» αρχικά προσπαθώντας να αποφύγει την απάντηση είπε ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο κ. Μιχ. Πλιάκος είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
    Για την αποχή των δημοτικών συμβούλων που πρόσκεινται στον κ. Μιχ. Πλιάκο είπε ότι δεν ήταν (ο ίδιος και ο κ. Πλιάκος) παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να «δούνε ποιοι ήταν και ποιοι δεν ήταν».

 Η πίεση και η απάντηση
    Ακολούθως και πιεζόμενος ασφυκτικά ο εκπρόσωπος του κ. Πλιάκου από τον Γιάννη Τασιούλα που ήταν ο εκπρόσωπος της παράταξης Βούζα (ο Χρυσ. Βούζας σημειωτέον στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε εξαπολύσει σφοδρότατη επίθεση κατά του κ. Αλ. Καχριμάνη), αναγκάστηκε να πει την θέση της παράταξης Πλιάκου, ότι: «…θέλουμε την τήρηση της νομιμότητας των διαδικασιών που έγιναν και θα γίνουν, δεν πρόκειται να βαδίσουμε ενάντια στην επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας σε καμία περίπτωση, δεν θα μπούμε εμπόδιο στην ύπαρξη και ανάδειξη νέων θέσεων εργασίας …» και ακολούθως μίλησε για μη περαιτέρω επιβάρυνση του περιβάλλοντος κλπ. 
    Τάχθηκε δηλαδή ουσιαστικά υπέρ της Ελεουσοκτόνας μονάδας του συζύγου της κ. Τατ. Καλογιάννη και δεν βρήκε κανένα κακό για την Ελεούσα ή για την βεβιασμένη διαδικασία της Περιφέρειας Ηπείρου!!!

Δείτε εδώ το κρίσιμο ΒΙΝΤΕΟ (διάρκεια 5΄:36΄΄) για να σχηματίσετε τη δική σας γνώμη.


Δείτε εδώ το ΒΙΝΤΕΟ με όλη τη συζήτηση (διάρκεια 1 ώρα και 2΄)