Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ομόφωνο ΟΧΙ, ξεσηκωμός και καταγγελία του Καχριμάνη από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)…

«Οργανωμένη περιβαλλοντική επίθεση» χαρακτηρίστηκε η νέα μονάδα επεξεργασίας αστικών λυμάτων και υγρών αποβλήτων στην Ελεούσα. Η ιδιωτική μονάδα της λυματολάσπης πρόκειται να υλοποιηθεί από τον σύζυγο της αντιπεριφερειάρχη Τατιάνας Καλογιάννη.
Οργή σήκωσε στο δήμο Ζίτσας το ΝΑΙ της Περιφέρειας Ηπείρου, που το ψήφισε μόνο η παράταξη Καχριμάνη, για τη μονάδα του κ. Κ. Σταύρου, συζύγου της αντιπεριφερειάρχη Τατιάνας Καλογιάννη, στην Ελεούσα. Η μονάδα προβλέπεται σε κτήμα ιδιοκτησίας της ΔΩΔΩΝΗΣ.
Οι κάτοικοι της Ελεούσας, του Αγ. Ιωάννη και άλλων οικισμών ήταν αγανακτισμένοι, ενώ ομόφωνη ήταν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για ΟΧΙ στη μονάδα και για δημόσια καταγγελία της Περιφερειακής Αρχής.
Έδωσαν το παρόν, πήραν το λόγο και είπαν ΟΧΙ οι 4 από τους 5 υποψήφιους δημάρχους Ζίτσας (Γαρδίκος, Βούζας, Ματσάγκας και Μανούσης). Κακή παραφωνία η απουσία του κ. Μιχ. Πλιάκου και...
δημοτικών συμβούλων που θα είναι υποψήφιοι μαζί του, απουσία που αναφέρθηκε και σχολιάστηκε αρνητικά, αφού εκτός από υποψήφιος Δήμαρχος είναι και περιφερειακός σύμβουλος.
Όπως αναφέρει η εισήγηση, η μονάδα είναι δυναμικότητας επεξεργασίας 24.000 τόνων λυματολάσπης ετησίως, δηλαδή 4πλάσια από την μέγιστη που μπορεί να παράξει ο βιολογικός, όταν μάλιστα η ΔΕΥΑΙ έχει δική της μονάδα. Η μονάδα αυτή του κ. Σταύρου είναι ιδιωτική και δεν έχει καμία σχέση με την ΔΕΥΑΙ.
Οι τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο (δείτε το σύντομο ΒΙΝΤΕΟ)
Καυστικός ήταν ο δήμαρχος Δημ. Ρογκότης. Όπως είπε αποτελεί προσβολή προς κάθε δημότη και για όλο το δημοτικό συμβούλιο Ζίτσας η τακτική της Περιφέρειας που περιφρονώντας την περιοχή «έσπευσε» να πει ΝΑΙ χωρίς να περιμένει τη θέση του Δήμου Ζίτσας, ενώ έχει μέχρι 21 Μαΐου προθεσμία. Και συνέδεσε τη «βιασύνη» της Περιφέρειας Ηπείρου με την συζυγική σχέση του ιδιοκτήτη με την αντιπεριφερειάρχη Τατ. Καλογιάννη, όπως εξίσου αρνητικός ήταν για τη μονάδα αποβλήτων στην Ελεούσα ο Σάκης Βλέτσας, που έβαλε και τις τεχνικές παραμέτρους για το «περιβαλλοντικό έγκλημα» όπως είπε.
Ο Χρυσ. Βούζας μίλησε για «έγκλημα εκ προμελέτης», τεκμηρίωσε τις αρνητικές επιπτώσεις της μονάδας για την Ελεούσα και τον Αγ. Ιωάννη, είπε ότι οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και ζήτησε να καταγγελθεί η Περιφέρεια. Αρνητικός ήταν και ο Βασ. Γαρδίκος, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο ο Δήμος Ζίτσας γίνει η χωματερή της Β.Δ. Ελλάδας.
Ουσιαστική  και τεκμηριωμένη η αρνητική τοποθέτηση του δικηγόρου Σπύρου Πάικα, δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου για την Περιφέρεια με την Όλγα Γεροβασίλη, ενώ αρνητικά τοποθετήθηκε και ο Τάκης Τζίμας της Λαϊκής Συσπείρωσης.  Τελικά ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να πει όχι στη ΜΠΕ και να καταγγείλει δημόσια την περιφερειακή αρχή.

πηγή: epirusgate