Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Βασίλη Γαρδίκου (ΦΩΤΟ)…

Όλα τα ονόματα που ανακοινώθηκαν χθες στην κατάμεστη αίθουσα του «Καρβούνη» και η ομιλία του Βασίλη Γαρδίκου.
κλικ για zoom
    Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 13 Απριλίου η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση της παράταξης «Αυτοδιοικητική Ενότητα» Δήμου Ζίτσας στην Ελεούσα όπου ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Γαρδίκος, στην ομιλία του, ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του προγράμματος για την νέα περίοδο και στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού.
    Στην κατάμεστη αίθουσα του «Καρβούνη» στην Ελεούσα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Γαρδίκος, με πνεύμα και ήθος που ταιριάζει σε έναν νέον άνθρωπο, αφού ευχαρίστησε εγκάρδια τους πολυπληθείς παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, τόνισε πως τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της παράταξης που εκπροσωπεί είναι η διακριτικότητα, η αξιοπρέπεια, η αποτελεσματικότητα, η ειλικρίνεια, η συλλογικότητα, η ανιδιοτέλεια, η γνώση.
    Αναφέρθηκε στα...
συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και εξέφρασε την βεβαιότητα για την αξιοποίησή τους, ώστε να καταστεί ο Δήμος Ζίτσας, σε μεγάλο βαθμό, αυτοσυντηρούμενος και ιδιαίτερα ευεργετικός προς τον επαγγελματία, τον αγρότη, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τον νέο άνθρωπο.
    Επίσης αναφέρθηκε στις εξειδικευμένες γνώσεις και στον απαιτούμενο προγραμματισμό που πρέπει να διαθέτει η επόμενη Δημοτική Αρχή, ώστε να αξιοποιήσει τα χρηματικά κονδύλια από την Ε.Ε. για την ανάπτυξη του τόπου.
    Τέλος, καταδίκασε τις παλαιοκομματικές τακτικές που για κάποιους είναι τρόπος πολιτικής επιβίωσης να τάζουν τα πάντα στους πάντες.
    Ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκάλεσε σε όλους τους παρευρισκόμενους η σύνθεση του ψηφοδελτίου στο οποίο κυριαρχεί η αρμονική σύνθεση όλων των απόψεων κάθε γενιάς με βάση αυτοδιοικητικά κριτήρια μακριά από κομματικούς χρωματισμούς.
    Επίσης έντονο είναι  το στοιχείο των νέων ανθρώπων που αποφάσισαν να ασχοληθούν με μεράκι για την Αυτοδιοίκηση πρεσβεύοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το νέο ήθος και τις νέες ιδέες στα Αυτοδιοικητικά δρώμενα του Δήμου Ζίτσας. 

Οι υποψήφιοι
    Μετά την ομιλία του ο κ. Γαρδίκος παρουσίασε τους πρώτους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του κατά πρώην Δήμο (τα ονόματα βρίσκονται πιο κάτω, στο τέλος).


Συνδημότισσες και συνδημότες
Φίλες και φίλοι
κλικ για zoom
    Σας καλωσορίζω στην αποψινή μας ανοιχτή προεκλογική συνάντηση και σας ευχαριστώ θερμά για την τεράστια ανταπόκριση που δείξατε και σε αυτό το κάλεσμα της παράταξής μας.

    Λέω «και σε αυτό το κάλεσμα» διότι από τον περασμένο Απρίλιο, που η αυτοδιοικητική μας παράταξη άνοιξε τις διαδικασίες εκλογής νέου επικεφαλής, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του σημερινού Δημάρχου, και σε όσες ανοιχτές διαδικασίες ακολούθησαν από τότε με αποκορύφωμα τη σημερινή μας μάζωξη, η παρουσία σας είναι πέρα από κάθε προσδοκία και δίνει σε όλους μας και σε εμένα προσωπικά τεράστια δύναμη.

    Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω την ομιλία μου αυτή, που απευθύνεται σε όλους τους συνδημότες μας, με ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον 1ο Δήμαρχο του καλλικρατικού Δήμου Ζίτσας, τον κ. Δημήτρη Ρογκότη.
Πάνω απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον άνθρωπο και φίλο Δημήτρη Ρογκότη.

    Τον πολιτικό Δημήτρη Ρογκότη που σηματοδότησε με τη στάση του μέχρι σήμερα νέα πολιτικά ήθη στην πολιτική ζωή όχι μόνο του τόπου μας αλλά και ευρύτερα.

    Δήμαρχε αποτελείς για όλους εμάς σημείο αναφοράς και οδηγό για το μέλλον.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τα μέλη της Δημοτικής ομάδας της παράταξης που πορευτήκαμε μαζί-συνεργαστήκαμε τα 3,5 αυτά χρόνια.

Φίλες και φίλοι
κλικ για zoom
    βρισκόμαστε εδώ, 5 Κυριακές πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου αντιμέτωποι με δύο τεράστια προβλήματα. Τη οικονομική κρίση της χώρας και της περιοχής μας και την εγκατάλειψη της τοπικής αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία. Με τρομακτικές περικοπές στα εισοδήματα των πολιτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με γραφειοκρατία που έχει εξαντλήσει αρνητικά τα όρια της.
    Δυστυχώς η πόλωση μνημόνιο-αντιμνημόνιο, αφήνει στο περιθώριο τα ουσιαστικά προβλήματα του τόπου.

Εδώ θα μου επιτρέψετε μια προσωπική ερώτηση προς όλους σας:

Ποιος νέος και ποια νέα
Ποιος άνεργος ποιος συνταξιούχος ποιος αγρότης ποιος επιχειρηματίας ποιος ενεργός πολίτης
Δεν βιώνει στο πετσί του την κρίση από τις πολιτικές του μνημονίου.
Ποιος μπορεί να είναι ευχαριστημένος από αυτό.
Αυτές οι πολιτικές θα κριθούν σε άλλη κάλπη και ο καθένας από εμάς θα πάρει θέση.
    Για την επιλογή της νέας δημοτικής αρχής πρέπει να γίνει σαφές ένα μήνυμα:
Στηρίζουμε και επιλέγουμε με βάση το πρόγραμμα την παράταξη που μπορεί να λύσει τα προβλήματα.
    Οι παρεμβάσεις των κομμάτων, οι έμμεσοι διορισμοί υποψηφίων από βουλευτικά γραφεία είναι μια πολιτική καταστροφική για την ουσιαστική αντιμετώπιση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων των πολιτών.
Αυτές τις επιλογές τις χαρίζουμε σε άλλους.
    Ο Δήμος οφείλει να είναι ο συνεκτικός κρίκος της κοινωνίας. Οφείλει να αμβλύνει τις κοινωνικές αντιπαραθέσεις και να διευκολύνει τους πολίτες στα καθημερινά του προβλήματα.

Φίλες και φίλοι
Ολοκληρώθηκαν ήδη τρία χρόνια στη νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώθηκε από το σχέδιο Καλλικράτης. Η παράταξή μας είχε την τιμή, με την ψήφο σας και την εμπιστοσύνη σας, να υπηρετήσει το Δήμο Ζίτσας στο δύσκολο, πολλές φορές επίπονο αλλά συνάμα και δημιουργικό, μεταβατικό αυτό στάδιο της αυτοδιοίκησης συνολικά.

Στα τρία αυτά χρόνια και μέσα στις νέες οικονομικές, διοικητικές αλλά κυρίως νέες κοινωνικές συνθήκες που διαρκώς επιδεινώνονται, εργαστήκαμε συλλογικά και εντατικά, με σκοπό να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα, την εξυγίανση, την ανταπόκριση του Δήμου στα νέα δεδομένα, την ενοποίηση του Δήμου, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στο σχεδιασμό για το μέλλον.

Και όλα αυτά τα εφαρμόσαμε με την αταλάντευτη και πιστή προσήλωσή μας στην εφαρμογή του όρου ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΗ μέσα από τη ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ και τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με το σύνολο των φορέων του Δήμου, αλλά και των δημοτών και κατοίκων του Δήμου μας.

Στη λογική των κλειστών διαδικασιών, που ήταν ο κανόνας μέχρι τότε, εμείς αντιτάξαμε την ανοιχτή, διαφανή και συμμετοχική λειτουργία. Γιατί πιστεύαμε, και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ακράδαντα, ότι αυτός είναι ο τρόπος διοίκησης που αρμόζει σε έναν σύγχρονο Δήμο.

Σε έναν Δήμο που πρέπει να αποδεικνύει με κάθε του πράξη ότι πρεσβεύει την προοδευτικότητα, σε έναν Δήμο ανοιχτό στους δημότες του, σε έναν Δήμο που δεν φοβάται την κριτική αλλά την επιζητά.

Βασικοί και σταθεροί σύμμαχοι σε αυτή μας την πορεία μέχρι σήμερα οι αδιαπραγμάτευτοι πολιτικοί άξονες πάνω στους οποίους κινηθήκαμε και είχαν να κάνουν με την υπηρέτηση πρωτίστως της αλήθειας, της ηθικής, της διαφάνειας, της ισονομίας, της αξιοκρατίας, της κοινωνικής μέριμνας και του συλλογικού συμφέροντος σε όλες ανεξαιρέτως τις αποφάσεις μας.

Κυρίαρχος πολιτικός στόχος
κλικ για zoom
των αποφάσεών μας ήταν η ισόρροπη και ισότιμη ανάπτυξη όλων ανεξαιρέτως των Δημοτικών Ενοτήτων. Έχοντας ως αφετηρία τις μικρότερες σε πληθυσμό και πιο απομακρυσμένες από το κέντρο του Δήμου Τοπικές Κοινότητες. Διότι για εμάς Αυτοδιοίκηση και Αποκέντρωση είναι έννοιες που πρέπει να συνυπάρχουν.

Όλα όσα σας προανέφερα αποτελούν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Αυτοδιοικητικής μας Παράταξης. Από την πρώτη στιγμή της πορείας μας μιλήσαμε με όρους αυτοδιοικητικούς και στην πράξη αγωνιστήκαμε να ξεπεράσουμε τις τεράστιες δυσκολίες προτάσσοντας την καθημερινή μας παρουσία σε όλα τα μέτωπα.

Στην πορεία μας αυτή μπορεί να υπήρξαν λάθη, αστοχίες, παραλείψεις ίσως και άκαιρες κινήσεις.

Κανείς όμως δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για έλλειψη ενδιαφέροντος, για ανυπαρξία ιεραρχημένων και στοχευμένων δράσεων, για ανηθικότητα, για αδιαφάνεια, για κλειστές πόρτες, για σπατάλη και χωρίς προτεραιότητες διαχείρισης των λιγοστών χρημάτων του Δήμου, για ξεπούλημα δημοτικής περιουσίας, για έλλειψη διαλόγου, για κρυφή ατζέντα, για αποφυγή της κριτικής, για έλλειψη σεβασμού των δημοτών και των αναγκών τους, για ψεύτικες υποσχέσεις.


Και αν όσα σας προανέφερα φαντάζουν ως αυτονόητη υποχρέωση μιας δημοτικής αρχής, τότε αρκεί απλά ένας προβληματισμός για όσα συμβαίνουν σήμερα στον περίγυρό μας.

Φίλες και Φίλοι
Ως υποψήφιος Δήμαρχος που ανήκω στη νέα γενιά δεν θα τάξω και δεν θα υποσχεθώ θα παλέψω με αρχές και αξίες για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους δημότες.
Σε μια χώρα με 1,5 εκατομμύρια ανέργους κάποιοι έχουν επιλέξει το εμπόριο της ελπίδας, υπόσχονται και τάζουν δουλειές. Το ζούμε και το ακούμε καθημερινά τις τελευταίες ημέρες.
Αλήθεια τι διαθέτουν;
Βιομηχανίες σε εντατικούς ρυθμούς εργασίας
Καράβια;
Επιχειρήσεις;
Μαγικές ικανότητες;
ΟΧΙ
Απλά για κάποιους η παραγωγή του παλιού κομματικού συστήματος είναι τρόπος έκφρασης και πολιτικής επιβίωσης
Δεν θα παρασυρθούμε…
Τους χαρίζουμε αυτές τις λογικές…
Δεν είναι κάτι που δεν το περιμέναμε γι αυτό

Αναγνωρίσαμε την ανάγκη να καταστεί η παράταξή μας ο φορέας εκείνος που θα δώσει πραγματικά τη δυνατότητα έκφρασης αλλά και της αρμονικής σύνθεσης όλων των απόψεων κάθε γενιάς, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο του Δήμου Ζίτσας, συλλογικά συναποφασίσαμε να συνεχίσουμε και να εξελίξουμε την αυτοδιοικητική μας παράταξη, προκειμένου να ζητήσουμε από εσάς την εκ νέου επιβεβαίωση και στήριξη, για να μπορέσουμε να συνδιαμορφώσουμε μαζί σας την προοπτική και το αύριο στον ενιαίο νέο Δήμο μας.

Μια προσπάθεια που μόνο με ηθικά και πολιτικά αυτοδιοικητικά κριτήρια, αρχές και αξίες μπορεί να ευοδωθεί, μακριά από κομματικούς χρωματισμούς, επιδιώκοντας περαιτέρω συνεργασίες, συναινέσεις και διεύρυνση.
Μια προσπάθεια που πλαισιώνεται από νέους ανθρώπους - στελέχη, με καθαρές απόψεις, με εμπειρία και γνώση στα τοπικά πράγματα, με επαγγελματική επάρκεια και κατάρτιση, με κοινωνική αποδοχή αλλά και με μεγάλη έμφαση στην ανανέωση και στη διάθεση για συμμετοχή, με νέες απόψεις και σύγχρονες αντιλήψεις, χωρίς δεσμεύσεις και αναστολές.

Γιατί δεν πιστεύουμε σε εκείνους που εμφανίστηκαν από το πουθενά, ή ήρθαν ουρανοκατέβατοι. Αντίθετα πιστεύουμε σε αυτούς που ζουν εδώ και βιώνουν, από πρώτο χέρι, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε αγρότης και εργαζόμενος, κάθε μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας, κάθε άνεργος, κάθε πολίτης αυτού του Δήμου.

Σ’ αυτή τη δύσκολη πολιτική, οικονομική και κοινωνική συγκυρία οφείλουμε ως ενεργοί πολίτες να επαναπροσδιορίσουμε τις αρχές και τις αξίες, να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές, να χαράξουμε νέους δρόμους, να απεγκλωβιστούμε από νοοτροπίες τους παρελθόντος, να ενισχύσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Ο θεσμός της αυτοδιοίκησης, α΄ και β΄ βαθμού, βρίσκεται κι αυτός σήμερα σε θέση άμυνας. Οι ελλείψεις σε χρηματοδότηση και προσωπικό αλλά κυρίως η ποινικοποίηση, η κατασυκοφάντηση και η απαξίωση συλλήβδην των αιρετών της αυτοδιοίκησης, αποτελούν σήμερα τροχοπέδη για μια παρεμβατική αυτοδιοίκηση δίπλα στον πολίτη.

Σε εμάς όμως δεν επιτρέπεται και δεν θα το κάνουμε να μεμψιμοιρούμε και να αναζητούμε δικαιολογίες. Αλλά με ακόμη μεγαλύτερο δυναμισμό και μεράκι να ενισχύσουμε τη θέση και προβολή του Δήμου Ζίτσας στον αυτοδιοικητικό χάρτη όχι απλά της Ηπείρου αλλά και της χώρας.

κλικ για zoom
Σε έναν λοιπόν από τους σπουδαιότερους και κομβικούς δήμους της Ηπείρου, με σημαντικά προβλήματα και διαφορετικούς τρόπους ζωής, ερχόμαστε να εξομαλύνουμε αντιθέσεις, να αναδείξουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα και πάνω απ’ όλα να θωρακίσουμε τον κοινωνικό ιστό, τόσο στην ενδοχώρα όσο και στο αστικό περιβάλλον του δήμου μας.


 Ο ανθρώπινος παράγοντας μέσα στη νέα αυτή αυτοδιοικητική σύνθεση, πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα, περισσότερο από ποτέ, με το Δήμο αρωγό και συμπαραστάτη και με διακριτό κοινωνικό πρόσωπο.

Με διακριτικότητα, αξιοπρέπεια αλλά και άμεση αποτελεσματικότητα γινόμαστε η παράταξη της πρωτοπορίας σε ένα Δίχτυ Προστασίας και Αλληλεγγύης για τους δημότες που βιώνουν ή πρόκειται να βιώσουν τις αδιανόητες και απάνθρωπες επιπτώσεις της ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης.

Η στοχευμένη διαχείριση των πόρων και η εξάντληση κάθε περιθωρίου για την αναζήτηση νέων, μέσω Εθνικών και Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, αλλά και άλλων χρηματοοικονομικών εργαλείων, δεν μπορεί παρά να είναι επιτακτικά διαρκής. Το νέο ΕΣΠΑ, που τώρα ξεκινά, κατευθύνει το μεγαλύτερο μέρος του σε δράσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τα κονδύλια, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διπλασιάζονται, κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020, για την περιφερειακή ανάπτυξη. Είμαστε έτοιμοι, και προπαντός έχουμε σχέδιο, για να διεκδικήσουμε με αξιώσεις αυτά που μας αναλογούν. Μόνο μέσα από μια συγκεκριμένη αναπτυξιακή στρατηγική, με στοχευμένες δράσεις θα αναβαθμιστεί η περιοχή μας ουσιαστικά και θα δώσει ταυτόχρονα διέξοδο και δουλειά στα νέα παιδιά που βυθίζονται στην ανεργία.
Ακούω, σ΄ αυτήν την προεκλογική περίοδο, τους πάντες να μιλάνε γι αυτά.
Όμως από αυτά που λένε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως δεν γνωρίζουν, ούτε πως προετοιμάζονται οι παρεμβάσεις ούτε πως αντλούνται χρηματικά κονδύλια.
Κανείς δεν χαρίζει τίποτε σε κανέναν!!!!
Για κάθε ευρώ που προέρχεται από την Ε.Ε. χρειάζεται αγώνας με εξειδικευμένες γνώσεις και στοχευμένη στρατηγική.
Τα εκατομμύρια ευρώ που απορρόφησε ο Δήμος Ζίτσας τα τελευταία 3 χρόνια είναι η καλύτερη απόδειξη ότι και γνωρίζουμε και θέλουμε και μπορούμε…

κλικ για zoom
Η ιεράρχηση των αναγκών και ο προγραμματισμός είναι οι μοχλοί για την ισόρροπη και ομοιογενή ανάπτυξη, για την ορθή αξιοποίηση αλλά και τη βελτίωση εκείνων των υποδομών, που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας και θα επιτρέψουν την ανάληψη νέων δράσεων του Δήμου μας στο σύνολό του.

Οι πρωτοβουλίες μας σε συνεργασία με τους θεσμικούς επαγγελματικούς φορείς της περιοχής μας για την τόνωση του «επιχειρείν» καθίστανται αναγκαίες όσο ποτέ άλλοτε.

Ο εξειδικευμένος σχεδιασμός για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη, καθώς και ο καθορισμός από μηδενική βάση της τουριστικής και πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου μας είναι απολύτως απαραίτητοι.

Η ορθολογική διαχείριση του χώρου, με όρους βιωσιμότητας μέσα από τα
εργαλεία του χωροταξικού σχεδιασμού και τα σχέδια πόλης, είναι βασική μας προτεραιότητα. Το ζητούμενο της ανάπτυξης του τόπου, δεν μπορεί παρά να συνεχίσει να απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Η βελτίωση της καθημερινότητας και η αντιμετώπιση των προβλημάτων της πρέπει, με ρεαλισμό και προγραμματισμό, να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Ο πρωτογενής τομέας, ειδικότερα στην ενδοχώρα μας, αποτελεί βασική αναπτυξιακή προτεραιότητα για την παραγωγή, τυποποίηση και πιστοποίηση άριστων ποιοτικών προϊόντων και αύξηση της προστιθέμενης αξίας τους.
Στη σύγχρονη εποχή και στις ανάγκες των καιρών η παιδεία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός θα πρέπει να αποτελέσουν διέξοδο από την ηθική και κοινωνική κρίση και να διασφαλίζουν ένα καλύτερο αύριο.

Η προστασία, ανάκτηση και ανάδειξη του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και της πολιτιστική μας κληρονομιάς αποτελεί βασική μας προτεραιότητα δεδομένου ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου μας.

Για την υλοποίηση των σκέψεων και της στρατηγικής μας, όπλα μας είναι η συλλογικότητα, η δημοκρατικότητα, η αξιοκρατία, το ήθος, η εργατικότητα, ο ρεαλισμός, η ειλικρίνεια, η διορατικότητα, η καινοτομία, η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, η ανιδιοτέλεια, η αυτοδιοικητική μας προσέγγιση, η αυτονομία μας και πάνω απ’ όλα η αγάπη μας για ετούτο τον τόπο, τον τόπο όπου ζούμε, όπου μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, όπου δημιουργούμε και εξελισσόμαστε.

Εδώ είναι η γη μας. Εδώ είναι η ζωή μας.

Φίλες και φίλοι
Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως ούτε αιθεροβατώ, ούτε όμως καταθέτω εύκολα τα όπλα. Η πίστη μου βασίζεται στα γερά θεμέλια της παράταξής μας, στα στελέχη, τους φίλους και τους ανθρώπους που συμπορεύονται μαζί μας στον όμορφο αυτό αγώνα.
Στηριζόμαστε στον ορθολογισμό που πετύχαμε μέχρι σήμερα και χτίζουμε τη νέα προγραμματική περίοδο δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης και εργασίας, προώθησης προϊόντων και διευκόλυνσης της καθημερινότητας. Εάν ανακοπεί αυτή η πορεία μια λέξη ταιριάζει: ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ
Θα πρέπει στο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές να περάσει στην κοινωνία αυτό το μήνυμα. Δεν είναι εύκολη δουλειά όταν η ανασφάλεια του μεροκάματου είναι τεράστια, όταν η καθημερινή αγωνία της επιβίωσης πλακώνει τις ψυχές των ανθρώπων.
Αυτή η μάχη δεν είναι προσωπική-είναι συλλογική δεν κερδίζω μόνος μου. Κερδίζουμε όλοι μαζί.!!!
Ο καθένας από εμάς πρέπει να κάνει τον αγώνα του.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως η οχταετής μου παρουσία στην αυτοδιοίκηση 4 χρόνια στην αντιπολίτευση ως Δημοτικός Σύμβουλος και 3,5 χρόνια ως αντιδήμαρχος στο Δήμο Ζίτσας μου έχει προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες. Όμως δεν τα ξέρω όλα καθένας από σας μπορεί με τη σκέψη του –την πρότασή του να μας κάνει ακόμα καλύτερους.

Είμαστε όλοι εδώ γιατί:
ΘΕΛΟΥΜΕ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Γιατί
Λειτουργούμε συλλογικά με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του
Γιατί
Πιστεύουμε σ ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας

Πορευόμαστε μαζί σας βαθύτατα πεπεισμένοι ότι είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για όλο το πολιτικό φάσμα στη χώρα μας, άρα και για την τοπική αυτοδιοίκηση, να επιλέξει τον δύσκολο δρόμο της αριστείας και όχι τον εύκολο δρόμο των αρεστών.
Επειδή πιστεύουμε στην ειλικρινή και συλλογική προσπάθεια για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές  και μέσα από καινοτόμες και ριζοσπαστικές ιδέες να δημιουργήσουμε μαζί νέα δεδομένα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών, αλλά κυρίως, που ανταποκρίνονται στους κοινούς μας στόχους και στο κοινό μας όραμα. 
Σας καλούμε, να μοιραστείτε μαζί μας τις ιδέες, που είμαστε σίγουροι ότι είναι πολλές, και τα οράματά μας ώστε να χαράξουμε και να συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί, τον νέο Δήμο μας.

Συνδημότισσες, Συνδημότες,
Η παράταξη «Αυτοδιοικητική Ενότητα» Δήμου Ζίτσας, συνδυάζοντας την εμπειρία και τις νέες ιδέες σας κοιτάζει στα μάτια και ζητά την ψήφο σας στις 18 Μαΐου.
Ταυτόχρονα σας προτρέπουμε, πρώτα να μας συγκρίνετε και να μας κρίνετε και μετά να μας ψηφίσετε.
Θέλουμε η ψήφος σας να είναι ψήφος ΕΠΙΛΟΓΗΣ, να είναι ψήφος ΕΥΘΥΝΗΣ, να είναι ψήφος ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ για τον τόπο.
ΓΙΑΤΙ
Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ
Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ 
Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ
Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ
Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΕΧΕΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ & ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ
Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Ισχυρή Ανεξάρτητη και Ακηδεμόνευτη Αυτοδιοίκηση

Καλό μας αγώνα, καλή δύναμη!
ΝΙΚΗ για το Δήμο Ζίτσας.
Σας ευχαριστώ

Φίλες και Φίλοι
Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω την πλειάδα των στελεχών που αποδέχτηκαν τη διακήρυξη της παράταξης μας και συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο μας.
Τόσο στο Δημοτικό όσο και στα Τοπικά.
Συνδημότισσες και συνδημότες
Να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε όλοι μαζί τον καλύτερό μας εαυτό για ένα καλύτερο αύριο στο Δήμο Ζίτσας.


Το Ψηφοδέλτιo απαρτίζεται από τους:
(ανακοινώθηκε σχεδόν το σύνολο των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, εκτός από ελάχιστα άτομα)
κλικ για zoom
Τα ονόματα παρακάτω και πιο αναλυτικά εδώ

ΕΚΑΛΗΣ
Γρηγορίου Κώστας Ελεύθερος Επαγγελματίας/ Μέλος Δ.Σ. της ΥΔΡΩ
Δημητριάδης Γιώργος Ηλεκτρολόγος
Ζώη Σοφία Συνεταιριστική Υπάλληλος
Σιώζιος Γιάννης Ελεύθερος Επαγγελματίας
Χανδόλιας Αποστόλης Δημ. Σύμβουλος Δ. Ζίτσας / πρόεδρος Νομικού Προσώπου Δ. Ζίτσας

ΕΥΡΥΜΕΝΩΝ
Ζορμπαλάς Νίκος Τέως Αντιδήμαρχος Δήμου Ευρυμενών /Υπάλληλος Πυροσβ. Κλιμακίου Βουτσαράς
Μαρμούτας Πάνος Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κληματιάς / Άνεργος
Τσακανίκας Δημήτρης Πρόεδρος μορφωτικού συλλόγου νέων Κληματιάς/ Πτηνοτρόφος

ΖΙΤΣΑΣ
Γιαννόπουλος Κων/νος Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ζίτσας / Δικαστικός Επιμελητής
Μανούσης Δημήτρης Αστυνομικός

ΜΟΛΟΣΣΩΝ
Λιόντος Παναγιώτης Τέως Αντιδήμαρχος Δ. Μολοσσών /Συνταξιούχος
Μαρκούλας Θανάσης Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ζίτσας /Υπάλληλος ΕΛΤΑ
Λέκκα-Πράππα Στασινή Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά
Παπαγγέλης Μιχάλης Λογιστής / Πρόεδρος Αδελφότητας Κουρέντων


ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ
ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ελεύθερος Επαγγελματίας /Ηλεκτρολόγος
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ Ιδιωτική Υπάλληλος
ΓΚΑΡΑΛΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Αντιδήμαρχος Δ. Ζίτσας /Πολιτικός Μηχανικός
ΓΚΡΕΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Ελεύθερος Επαγγελματίας
ΖΩΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Ελεύθερος Επαγγελματίας
ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Ιδιωτική Υπάλληλος
ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Αντιδήμαρχος Δ. Ζίτσας /Συνταξιούχος Αξιωματικός ΕΛΛΑΣ
ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ Εκπαιδευτικός/ Δ/ντης Σχολικής Μονάδας
ΚΑΖΝΕΣΗ-ΜΑΜΑΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ (ΡΟΥΛΑ) Μέλος κιθαριστικού συλλόγου Ροδοτοπίου/ Πρόεδρος Θεσσαλών Ν. Ιωαννίνων
ΜΠΑΝΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ οικοδόμος
ΜΠΟΥΤΣΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ζίτσας / Υπάλληλος ΔΕΥΑΙ
ΝΑΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Τεχνικός Η/Υ / εκτροφέας Σαλιγγαριών
ΝΤΙΝΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Ασφαλιστικός Σύμβουλος
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ζίτσας/ Συνταξιούχος
ΠΑΤΣΗ ΑΝΝΑ Συνταξιούχος Δημόσιος Υπάλληλος
ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Ελεύθερος Επαγγελματίας/ Πρόεδρος Τοπικου Συμβ. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΣΙΩΖΟΣ ΜΑΝΘΟΣ Ελεύθερος Επαγγελματίας
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Οικονομολόγος
ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ζίτσας/ Συνταξιούχος
ΣΥΡΓΙΑΝΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Λογίστρια
ΤΖΑΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ Ελεύθερος Επαγγελματίας
ΤΖΙΜΑ ΕΛΕΝΑ Ιδιωτική Υπάλληλος /Γραμματέας Δικηγορικού Γραφείου
ΤΣΙΑΚΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Πρόεδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου Λύγγου
ΦΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Συνεταιριστικός Υπάλληλος