Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Κόλαφος για τον ΤΟΕΒ. Δεν εγκρίθηκε ο απολογισμός. Στον εισαγγελέα η υπόθεση; (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταπέλτης η αντιδήμαρχος κ. Γκαβρέση, ο κ. Βλέτσας και ο κ. Βούζας. ΒΛΕΤΣΑΣ: 14 παράνομοι διορισμοί (εποχιακών), 7πλάσια αμοιβή στον πρόεδρο, προμήθειες και εργασίες που αντί για 3μελή επιτροπή υπέγραφε ο πρόεδρος κλπ. ΒΟΥΖΑΣ: Κάποιος υποψήφιος δήμαρχος είναι πολιτικός απατεώνας και τάζει διορισμούς στον ΤΟΕΒ (φωτογραφίζει τον κ. Πλιάκο;). Ποια είναι τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ.
    Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας δεν ενέκρινε τον απολογισμό του 2013 (έξοδα με τα οφειλόμενα περίπου 618.000 €) του ΤΟΕΒ, μετά την εισήγηση της αρμόδιας αντιδημάρχου κ. ΓκαβρέσηΑλεξούδη, η οποία και ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τα βασικά ευρήματα της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου του ΤΟΕΒ, που όρισε ο Δήμος Ζίτσας μετά το έγγραφο της Οικονομικής Επιθεώρησης που διαπίστωσε την μη τήρηση των νόμιμων σε αρκετές περιπτώσεις.
    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος «στον ΤΟΕΒ ΔΕΝ τηρείται η νόμιμη διαδικασία ως προς την έγκριση και πραγματοποίηση των δαπανών» (στο 0:50 στο ΒΙΝΤΕΟ). Και ότι οι αμοιβές του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ δεν...
καταβλήθηκαν σύμφωνα με το νόμο. Αποφασίστηκε να ξανασυζητηθεί το θέμα του απολογισμού σε 20 περίπου μέρες, όταν θα υπάρχει ολοκληρωμένο το πόρισμα του ελέγχου, ενώ ο Δήμαρχος κ. Ρογκότης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο του εισαγγελέα.
    Από τις ερωτήσεις προέκυψε ότι το 2013 έγιναν 14 προσλήψεις εποχικού προσωπικού παράνομα, χωρίς την νόμιμη διαδικασία, ότι ο πρόεδρος έλαβε περίπου εφτά (7) φορές περισσότερα χρήματα, ότι ποσό 5.000 € που αφορά χρήματα που πρέπει να λάβει ο ΤΟΕΒ από την κοπή των δένδρων στην τάφρο Λαψίστας δεν απεικονίζονται στον απολογισμό ούτε στον προϋπολογισμό, ότι προμήθειες, εργασίες κλπ δεν παραλήφθηκαν νόμιμα κλπ.
    Ορισμένοι παριστάμενοι στη συνεδρίαση χαρακτήριζαν παραστατικά την όλη κατάσταση με την φράση "μπάχαλο, μεγάλος χαμός!!!"

Το Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Κρύας - Λαψίστας
    Υπενθυμίζεται ότι η σύνθεση του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ είναι: πρόεδρος ο κ. Μπάμπης Παππάς, Αντιπρόεδρος ο κ. Τάκης Αθανασίου, Ταμίας ο κ. Νικ. Τζιάλλας (πατακός), Γραμματέας ο κ. Βασ. Πετούσης και μέλη οι κ.κ. Παν. Κώτσιας, Νικ. Κακαϊδής και Παύλ. Διαμάντης.

Οι τοποθετήσεις Βλέτσα - Βούζα
    Κατά την τοποθέτησή τους οι επικεφαλείς της αντιπολίτευσης κ.κ. Σάκης Βλέτσας και Χρυσ. Βούζας συμφώνησαν με την εισήγηση της δημοτικής αρχής αφού τα ως τώρα αποτελέσματα του ελέγχου είναι αμείλικτα.
    Ο κ. Βλέτσας (στο 2:58 στο ΒΙΝΤΕΟ) κατέκρινε έντονα τόσο τους 14 παράνομους διορισμούς στο 2013, όσο και τον πρόεδρο για την 7πλάσια αμοιβή που έπαιρνε. Επίσης εξαπέλυσε δριμεία κριτική για τις προμήθειες, τις εργασίες κλπ που παράνομα παραλαμβάνονταν από τον πρόεδρο και όχι από την 3μελή επιτροπή που ορίζει ο νόμος, ενώ αναφέρθηκε και στα 5.000 € από τις λεύκες και τις Ιτιές από τον καθαρισμό της τάφρου τα οποία όπως είπε δεν εμφανίζονται.
    Εξίσου δριμεία ήταν και η κριτική του κ. Βούζα (στο 3:40 στο ΒΙΝΤΕΟ) και φωτογράφισε τον υποψήφιο Δήμαρχο που (τον κ. Μιχ. Πλιάκο;) έταξε σε συμπολίτη από τη Λαψίστα όπως ανέφερε διορισμό στον ΤΟΕΒ, αποδίδοντάς του τον χαρακτηρισμό «πολιτικός απατεώνας» που σε τέτοια εποχή που νέοι άνθρωποι «ψάχνουν στον ήλιο μοίρα» λέγονται τέτοια πράγματα.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Τάκης Τζίμας απουσίαζε.

Ο κ. Μιχ. Πλιάκος
    Τη συζήτηση του θέματος παρακολούθησε και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μιχ. Πλιάκος, ο οποίος είναι εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου για θέματα εγγειοβελτιωτικών και έχει στενή συνεργασία με τον ΤΟΕΒ και τον πρόεδρό του κ. Μπάμπη Παππά (εδώ). 
    Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε σε αρκετούς από τους παρευρισκομένους ότι ο κ. Πλιάκος δεν ένοιωσε την ανάγκη να ζητήσει το λόγο και να τοποθετηθεί για το θέμα, παρά την αρμοδιότητα που έχει.

Η ενημέρωση
    Το zitsagate είχε ήδη γράψει (εδώ) για τη σοβαρότητα του θέματος παραθέτοντας αρκετές λεπτομέρειες από την έκθεση κλπ. Συνεργάτης μας κατέγραψε ΒΙΝΤΕΟ μεγάλης διάρκειας τα βασικότερα σημεία της δημόσιας συνεδρίασης τα οποία θα σας παρουσιάσουμε τις επόμενες μέρες.

Το ΒΙΝΤΕΟ
    Παρακολουθείστε τώρα (εδώ) περίπου 5:34 λεπτά με στιγμιότυπα της συνεδρίασης, από το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΗΠΕΙΡΟΣ-ΤV1.