Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Τον Φίλ. Φιλίππου υποδέχτηκε το Λύκειο Ελεούσας… (φωτογραφίες)

    Το Λύκειο έχοντας σταθερά ως προτεραιότητά του την ενίσχυση των μαθητών στην ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων και με τη βοήθεια του κ. Γιάννη Ζώη, υποδέχτηκε το συγγραφέα  και αρθογράφο Φίλιππο Φιλίππου ο οποίος συναντήθηκε με
 μαθητές της Β΄ τάξης  και δίδαξε για ένα δίωρο.
    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας «η μουσική της ποίησης: Νίκος Καββαδίας» η οποία εκπονείται με την καθοδήγηση- επίβλεψη της κ. Άννικας Κοντούρη.
    Ιδιαίτερα απλός  και φιλικός με τους μαθητές συζήτησε για τη λογοτεχνία, την αξία του καλού λογοτεχνικού βιβλίου, τα κριτήρια επιλογής του, τα πολλαπλά οφέλη από την ανάγνωση τέτοιων βιβλίων και απάντησε στις ερωτήσεις τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη μελέτη του «Ο πολιτικός Νίκος Καββαδίας» η οποία είναι σχετική και με το θέμα της ερευνητικής εργασίας. 
    Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και ζήτησαν από τον κ. Φιλίππου να έχουν μια συνεχή επικοινωνία μαζί του μέσω διαδικτύου ή και μια νέα συνάντηση. Ο Φίλιππος Φιλίππου γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1948. Από το 1968 ως το 1982, με μικρά ή μεγάλα διαλείμματα, ταξίδεψε ως μηχανικός σε ποντοπόρα πλοία. Σήμερα αρθρογραφεί σε εφημερίδες (Βήμα)και περιοδικά.
    Ενδεικτική βιβλιογραφία:Οι εραστές της θάλασσας ή Το βιβλίο του άγνωστου ναύτη (1986), η μελέτη Ο πολιτικός Νίκος Καββαδίας (1996), το μυθιστόρημα Οι τελευταίες ημέρες του Κωνσταντίνου Καβάφη (2003), η βιογραφία Κωσταντίνος Θεοτόκης, σκλάβος του πάθους (2006). Τελευταίο βιβλίο του είναι Ο ερωτευμένος Ελύτης (2011).