Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Μετρώντας ακομπλεξάριστα το πόσο κοντά ή μακριά είμαστε από μια υποψηφιότητα…

Η παλιά μας συνεργάτιδα επανέρχεται και θα είναι τακτικά μαζί μας. Σήμερα κάνει λόγο για «εκλογικό σεξισμό» και για τις επιλογές της.
Άρθρο της “Ιωάννας της Λωρραίνης” (*)
    Γνωστοί μου - άγνωστοι φίλοι,
    Έχουν από καιρό χωρίσει οι δρόμοι μας στο internet. Ήταν επιλογή σας να συμβεί. Προσωπικά δεν μπορώ να σας ακολουθήσω στις "οβιδιακού" χαρακτήρα πολιτικές σας τοποθετήσεις.  
    Να ξέρετε, στην πολιτική δεν βάζουμε υποψηφιότητα αυτοσκοπικά και μόνο για να εκλεγούμε. Βάζουμε για τη γοητεία της συμμετοχής σε ένα όμορφο ταξίδι επικοινωνίας με φίλους, γνωστούς, μα και με πολιτικούς μας αντιπάλους. Με χαμόγελο, καλοσύνη, αξιοπρέπεια.
    Στην κάλπη πότε χάνεις και πότε κερδίζεις. Αυτό το ξέρουν όλοι καλά και εσείς αγαπητοί μου φίλοι bloggers, παλιοί μου συνεργάτες, συνηθίζετε πότε - πότε να «κακοσχολιάζετε» κάποιες υποψήφιες που θα...
είναι από τους πρώτους και τους νικητές.
    Για εμάς τις γυναίκες, για όλες τις γυναίκες, η ενασχόληση με τα κοινά αποτελεί μια δύσκολη και κάποτε οδυνηρή εμπειρία, αφού η σχέση μας μαζί της, διαμορφώνεται με άνισους, αναφορικά με εσάς τους άνδρες, όρους και κανόνες. Πολλοί άντρες προωθούν και αναπαράγουν στα καφενεία έναν άθλιο εκλογικό σεξισμό. Έχω δει να το κάνουν παντού. Όχι μόνον όταν απευθύνονται απαξιωτικά προς τις γυναίκες ή χρησιμοποιούν θηλυκά χαρακτηριστικά για να μειώσουν τους αντιπάλους τους. Με αυτό τον απαράδεκτο πολιτικά τρόπο, αναπαράγουν στερεότυπα του παρελθόντος μα και την πατριαρχική αντίληψη πως το αρσενικό γένος μπορεί και πρέπει παντού και πάντα να επιβάλλεται.
    Καταλάβετέ το. Εσείς και κάποιοι άλλοι αρσενικοί είστε μια θλιβερή μειοψηφία. Όπως άλλωστε και στο κόμμα. Προσωπικά δε θα ασχοληθώ άλλο με το θέμα. Επιλογή της καθεμιάς και του καθενός είναι να κάνει ό,τι μας φωτίσει ο Θεός. Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να ασχολείται με εκλογικό σεξισμό για καμία γυναικεία υποψηφιότητα.
    Όλοι οι άντρες να σεβαστούν την κοινή πορεία μας στην κοινωνία και την συνεργασία μας. Εγώ προσωπικά δεν νιώθω ενοχές για καμία από τις επιλογές μου. Και καμία γυναίκα δεν πρέπει να νοιώθει ενοχές όταν είναι δραστήρια και ενεργητική. Όταν τρέχει αριστερά και δεξιά, πάνω και κάτω για να προσφέρει. Ούτε επειδή είναι κοντά σε πολιτικούς ανθρώπους.
    Και αν για μια στιγμή παλινδρόμησα πολιτικά και ηθικά, να θυμάστε πως όλοι μας είμαστε γεννημένοι για να ξεπερνάμε τα προβλήματά μας. Και εγώ και εσείς και όλοι. Το εξπρές της νίκης ξεκίνησε και μας περιμένει...
μια παλιά φίλη σας, που πάντα θα είναι φίλη σας!

Υ.Γ. Ελπίζω να μη με παρεξηγήσετε και να συνεχίσετε να μου παραχωρείτε φιλόξενα τόπο στο διαδικτυακό σας ημερολόγιο, ανεχόμενοι τις όποιες μου διαφορετικές απόψεις. Θα τον χρειαστώ τώρα με τις εκλογές.

Σάββατο 22–3–2014
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
Jeanne d'Arc (Ιωάννα της Λωρραίνης)
(*)Η “Ιωάννα της Λωρραίνης” είναι δραστήρια, συνδημότισσα, νέα, συνεργάτιδα του zitsagate

Σημείωση zitsagate: 
Η “Ιωάννα της Λωρραίνης” ήταν και θα είναι όποτε το θέλει συνεργάτιδά μας. Η "Ιωάννα" στις δημοτικές εκλογές θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Μιχ. Πλιάκου.