Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Έχουν ...βαλτώσει τα δημοτικά στο δήμο Ζίτσας!!!

Ισχυροποιείται το δίδυμο Βασίλη Γαρδίκου - Σάκη Βλέτσα
(αναδημοσίευση από epirusgate)
    Σε ακριβώς 18 Κυριακές (18 Μαΐου) ψηφίζουμε για δήμαρχο και περιφερειάρχη και όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, κανονικά θα έπρεπε να διανύουμε όχι απλά μια πρώιμη αλλά μια μέση προεκλογική περίοδο, αφού σε 4,5 μήνες θα ανοίξουν οι κάλπες. Όμως στο δήμο Ζίτσας, όπου τα πάντα ξεκίνησαν πολύ δυναμικά, βλέπουμε ότι όσο περνά ο καιρός, αντί να κορυφώνεται ο προεκλογικός αγώνας, βδομάδα με τη βδομάδα η κινητικότητα των υποψηφίων, κατεβάζει... στροφές!
    Τη ..."νύφη" φαίνεται να πληρώνουν οι συνδυασμοί των...
Χρυσόστομου Βούζα και Μιχάλη Πλιάκου, αφού στα χωριά αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς έχουν δυσκολίες για να κλείσουν υποψήφιους, ενώ δεν βρίσκουν ζωτικό αυτοδιοικητικό αλλά και πολιτικό χώρο για να κινηθούν.
    Όπως όλα δείχνουν, η "Συμμαχία Πολιτών" του Χ. Βούζα δεν πρόκειται ούτε με... "κυάλια" να ξαναδεί το 20,9% που έπιασε στις εκλογές του 2010. Ο Βασίλης Γαρδίκος, έγκαιρα κατέβηκε από θέση ευθύνης (αντιδήμαρχος) και έκοψε μαχαίρι τις ΠΑΣΟΚικές συναναστροφές του, με αποτέλεσμα να μην ταυτίζεται πλέον με τη συγκυβέρνηση, τα κομματικά χρίσματα αλλά και τα μνημόνια του ΓΑΠ. Οπότε έκοψε και τη φόρα του πρώην συντρόφου του Χ. Βούζα, που τώρα πλέον δεν μπορεί να τον κατηγορήσει(όπως τον Δ. Ρογκότη) για σχέσεις με τοπικά κομματικά ιερατεία.
    Κάπως αντίστοιχα είναι η κατάσταση και στην κεντροδεξιά. Ο Σάκης Βλέτσας όλο το προηγούμενο διάστημα, εντός δημοτικού συμβουλίου αλλά και εκτός (μαζί με άλλους πρώην δημάρχους), πήρε πρωτοβουλίες και ανέδειξε θέσεις για την χάραξη της Ιόνιας οδού, το πετρέλαιο θέρμανσης, την αξιοποίηση της Παιδόπολης και άλλα ζητήματα που ξεπερνούν τα στενά κομματικά όρια της Ν.Δ. Κερδίζει χώρο και στα αριστερά του και δείχνει να μην επηρεάζεται πολιτικά από την υποψηφιότητα του Μ. Πλιάκου, ο οποίος δεν μας έχει δώσει ακόμη τα αυτοδιοικητικά του διαπιστευτήρια. Ανύπαρκτος σε επίπεδο δράσεων στο δήμο Ζίτσας, όσο ήταν αντινομάρχης αλλά και σαν περιφερειακός σύμβουλος, δείχνει να έχει βαλτώσει για τα καλά και να μην ξέρει το τι τελικά θα κάνει.
    Μια από τα ίδια είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ που βλέποντας την υποψηφιότητα του Ζιτσαίου γεωπόνου Μανώλη Ματσάγγα να μην τραβά, έχει ξανα-αρχίσει το ψάξιμο για τη θέση του επικεφαλής. Οπότε,αντί να τρέχει το πρόγραμμά του στα αμέτρητα χωριά των πρώην πέντε πρώην δήμων, ουσιαστικά εδώ και μήνες βρίσκεται στο σημείο... μηδέν! Ταυτόχρονα το εδώ και αρκετές μέρες “κατέβασμα” του site του ΣΥΡΙΖΑ Ζίτσας δείχνει (;) εσωτερικά προβλήματα.
    Η έλλειψη υποψηφίων λόγω της γενικότερης κρίσης, δισταγμού, έλλειψης χρημάτων και αρνητικής διάθεσης για ενασχόληση με τα κοινά, σε συνδυασμό με την αδυναμία συγκρότησης συνδυασμών, ενισχύει το σενάριο επανεκλογής στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στο δήμο Ζίτσας των Βασίλη Γαρδίκου και Σάκη Βλέτσα. Βλέπετε, οι εκλογές που έρχονται είναι εξαιρετικά κρίσιμες, όπως και η 5ετία που πρόκειται να διανύσουμε και γι' αυτό οι πολίτες στο δήμο Ζίτσας φέρονται αποφασισμένοι να εμπιστευτούν πρόσωπα που έχουν αφήσει έντονο το στίγμα της δημιουργίας και της ανάπτυξης στην περιοχή τους. Από... λόγια και ανέξοδη κριτική χόρτασαν!

Πηγή: epirusgate