Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Εξαιρετικά ενδιαφέρον Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 6 Μαρτίου με 57 θέματα…

Δεσπόζει το 5ο θέμα για τον ΤΟΕΒ. Θα παρουσιαστεί το πόρισμα του ελέγχου που διέταξε η Οικονομική Επιθεώρηση Ηπείρου.
Κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο για το Δήμο Ζίτσας την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 στις 7:00 μμ. Από τα 57 θέματα της ημερήσιας διάταξης, αρκετά είναι εκείνα που αφορούν θέματα δημοτών, όμως κυριολεκτικά δεσπόζει το πέμπτο (5ο) θέμα που αφορά τον απολογισμό του ΤΟΕΒ που εποπτεύει ο Δήμος.
Υπενθυμίζουμε ότι αρκετά θέματα είχαν απασχολήσει την κοινή γνώμη αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τον ΤΟΕΒ ενώ η Οικονομική Επιθεώρηση Ηπείρου διέταξε έλεγχο από αρμόδια επιτροπή, της οποίας το πόρισμα θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης. 
Χαρακτηριστικότερα από τα σχετικά με τον ΤΟΕΒ θέματα...
είναι :
α) Το κύριο πρωτοσέλιδο του «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ» (στο φύλλο της 23-24 Μαρτίου 2013) που έβαλε σοβαρά ερωτήματα για ένα θέμα που βρίσκεται στον εισαγγελέα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, πρόκειται για «πόλεμο στον οποίο εμπλέκονται κίνητρα εξουσίας αλλά και οικονομικού οφέλους» σημειώνοντας πως «τόνοι και τόνοι ξύλου από τις τάφρους έχουν διακινηθεί ήδη χωρίς τα νόμιμα έγγραφα».
β) Αμοιβές μελών του ΔΣ του ΤΟΕΒ κατά πολύ μεγαλύτερες από τις προβλεπόμενες
γ) Μη ύπαρξη της τριμελούς επιτροπής παραλαβής εργασιών και υλικών
δ) Μη αναγραφή στα τιμολόγια καυσίμων για ποιο όχημα (αριθμός αυτοκινήτου, μηχανήματος κλπ) προορίζεται το καύσιμο
ε) Προκήρυξη  πρόσληψης που ακυρώθηκε από το Δήμο Ζίτσας και την Αποκεντρωμένη που την χαρακτήρισε επίσημα «φωτογραφική» κλπ

Αναλυτικά όλη η ημερήσια διάταξη: