Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

"Οικτρή αποτυχία" Δήμου Ζίτσας και Παν. Παππά για τον Καλαμά!!!

Με τη "βούλα" του δικαστηρίου ο βιολογικός της ΔΕΥΑΙ ΔΕΝ μολύνει τον Καλαμά!!! Ομόφωνα αθώος ο Νικ. Γκόντας. - Κατέπεσαν οι κατηγορίες περί μόλυνσης του Καλαμά! (ΒΙΝΤΕΟ) 
Χαρακτηριστική είναι η πλήρης απουσία από το πρώτο δικαστήριο της 17 Οκτωβρίου τόσο του Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων όσο και του Δήμου Ζίτσας (ο οποίος έδωσε βροντερό ΑΠΩΝ)!!!
(ΕΡΩΤΗΣΗ: Είχαν άραγε "τολμήσει" να υποβάλλουν μήνυση και στην "Πίνδο" ή μήπως δεν είχαν στοιχεία για αυτή;;; - ή το θεωρούν "αδιανόητο";;;)
Τα δικαστήρια    
    Σε δύο διαφορετικές δίκες, η πρώτη στις 17/10/2013 και η δεύτερη την Πέμπτη 21/11/2013 το Εφετείο Ιωαννίνων (πρωτόδικα) αθώωσε τον πρώην Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Νικ. Γκόντα, απαλλάσσοντάς τον από την κατηγορία της υποβάθμισης του οικοσυστήματος του ποταμού Καλαμά, από κακή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.
Συγκεκριμένα, εκδικάστηκε μήνυση που είχαν υποβάλλει εναντίον του κ. Γκόντα Παρακαλάμιοι Δήμοι και Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, οι οποίοι τον κατηγορούσαν ότι δεν φρόντισε, από πρόθεση μάλιστα, για την καλή λειτουργία του Βιολογικού, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος του ποταμού Καλαμά!
Μάλιστα, για την υπόθεση του Βιολογικού Καθαρισμού στη δίκη της...
Πέμπτης 21/ Νοεμβρίου, παρέστη ως Πολιτική Αγωγή ο Σύνδεσμος Παρακαλάμιων Δήμων (πρόεδρός του ο κ. Παν. Παππάς), ο οποίος (σύμφωνα με το ρεπορτάζ) φαίνεται πως επιχειρεί να …φορτώσει τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Καλαμά στα Γιάννενα!
Χαρακτηριστική είναι η πλήρης απουσία από το πρώτο δικαστήριο της 17 Οκτωβρίου τόσο του Σύνδεσμου Παρακαλάμιων Δήμων όσο και του Δήμου Ζίτσας (ο οποίος έδωσε βροντερό ΑΠΩΝ και στα δύο δικαστήρια)!!! 
«Αυτή η ακατάσχετη καταγγελιομανία δεν οδηγεί πουθενά και καλό είναι εκείνοι οι οποίοι επιχειρούν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή του τόπου μας να κοιτάξουν μπας και κάνουν κανένα έργο! Αναφέρομαι στο Σύνδεσμο Παρακαλάμιων Δήμων», είπε ο κ. Γκόντας και παράλληλα, επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον Παρακαλάμιων Δήμων όσον αφορά την ανυπαρξία από πλευράς τους έργων που να βοηθούν στην προστασία του ποταμού Καλαμά.

Παρακολουθείστε εδώ το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ  (χιουμοριστικό του θέματος) 

Αναλυτικά το πλήρες ρεπορτάζ από το δικαστήριο της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου 2013 (πηγή)

Τον απάλλαξε χθες το Εφετείο Ιωαννίνων
Ομόφωνα αθώος ο Νίκος Γκόντας για Βιολογ. Καθαρισμό
«Επιτέλους, να σταματήσει η καταγγελιομανία», λέει ο πρ. Δήμαρχος

 Άλλη μία πανηγυρική αθώωση πέτυχε χθες από το Εφετείο Ιωαννίνων ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Γκόντας, ο οποίος κάθισε ξανά στο… σκαμνί κατηγορούμενος για περιβαλλοντικά ζητήματα!
Ο πρώην Δήμαρχος τους τελευταίους μήνες έχει περάσει αρκετές φορές την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου, επιτυγχάνοντας ωστόσο πάντα να βγαίνει αλώβητος, καθώς αποδεικνύεται ότι οι κατηγορίες που του επιρρίπτουν δεν έχουν βάση και το μόνο που κατορθώνουν είναι να ποινικοποιούν την πολιτική ζωή του τόπου. Εξάλλου, η Δικαιοσύνη έχει τον τελευταίο λόγο και οι αποφάσεις της, όπως η χθεσινή, δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης!
Έτσι, η αθώωση του Νίκου Γκόντα από το Εφετείο Ιωαννίνων υπήρξε ομόφωνη χθες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Εισαγγελέας έκανε πρόταση για απαλλαγή του απ’ τις συγκεκριμένες κατηγορίες!

Για Βιολογικό – Εργοτάξιο

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Νίκος Γκόντας δικάστηκε μετά από μήνυση Επιθεωρητών Περιβάλλοντος σύμφωνα με την οποία ο Βιολογικός Καθαρισμός συντελούσε στην υποβάθμιση του οικοσυστήματος του ποταμού Καλαμά. Οι κατηγορίες κατέπεσαν και ο πρώην Δήμαρχος αθωώθηκε πανηγυρικά.
Αυτή τη φορά εκδικάστηκε μήνυση του 2009 από Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, η οποία αφορούσε ξανά τον Βιολογικό Καθαρισμό, αλλά και το Εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών. Για το Βιολογικό η κατηγορία ήταν ότι η λειτουργία του οδηγεί σε υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ενώ όσον αφορά το Εργοτάξιο η μήνυση αφορούσε περιβαλλοντική ρύπανση.
Μάλιστα, για την υπόθεση του Βιολογικού Καθαρισμού παρέστη στη δίκη ως Πολιτική Αγωγή ο Σύνδεσμος Παρακαλάμιων Δήμων, ο οποίος φαίνεται πως επιχειρεί να… φορτώσει τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Καλαμά στα Γιάννενα!

Απέκρουσε τις κατηγορίες
Ο πρώην Δήμαρχος αντέκρουσε πλήρως τις δύο  κατηγορίες και δεν αποδείχθηκε τελικά ότι ο Βιολογικός ή το Εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών ευθύνονται για ρύπανση ή υποβάθμιση με οποιαδήποτε μορφή του περιβάλλοντος. Παράλληλα, επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον Παρακαλάμιων Δήμων όσον αφορά την ανυπαρξία από πλευράς τους έργων που βοηθούν στην προστασία του Καλαμά.

Δήλωση Γκόντα
Σε δήλωσή του χθες στον «Π.Λ.» ο Νίκος Γκόντας δεν… μάσησε τα λόγια του, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι «αυτή η ακατάσχετη καταγγελιομανία δεν οδηγεί πουθενά και καλό είναι εκείνοι οι οποίοι επιχειρούν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή του τόπου μας να κοιτάξουν μπας και κάνουν κανένα έργο! Αναφέρομαι στο Σύνδεσμο Παρακαλάμιων Δήμων που επιχείρησαν να εμφανιστούν ως πολιτικός ενάγων στη δίκη και ως… προστάτες του περιβάλλοντος την στιγμή που, αν γίνει έλεγχος στις περιοχές ευθύνης τους, θα διαπιστωθεί πλήρης σχεδόν ανυπαρξία έργων τα οποία απαιτεί η προστασία του περιβάλλοντος»!

Αναλυτικά το πλήρες ρεπορτάζ από το δικαστήριο της 17 Οκτωβρίου 2013 (πηγή)

• Πανηγυρικά αθώος κρίθηκε χθες από το Εφετείο Ιωαννίνων ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Γκόντας, ο οποίος αυτή τη φορά κάθισε στο… σκαμνί κατηγορούμενος για περιβαλλοντικό ζήτημα!
    Ο πρώην Δήμαρχος έχει περάσει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα την πόρτα των δικαστηρίων, ωστόσο κάθε φορά βγαίνει αλώβητος, καταρρίπτοντας τη μία μετά την άλλη τις κατηγορίες που του επιρρίπτονται, όπως εξάλλου έγινε και χθες.

Μήνυση για Καλαμά
Η υπόθεση αυτή τη φορά είχε να κάνει με τον Βιολογικό Καθαρισμό του Δήμου Ιωαννιτών. Συγκεκριμένα, εκδικάστηκε μήνυση που είχαν υποβάλλει εναντίον του κ. Γκόντα Παρακαλάμιοι Δήμοι και Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, οι οποίοι τον κατηγορούσαν ότι δεν φρόντισε, από πρόθεση μάλιστα, για την καλή λειτουργία του Βιολογικού, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος του ποταμού Καλαμά!

Γύρισαν… μπούμερανγκ!
    Ο πρώην Δήμαρχος αντέκρουσε πλήρως τις κατηγορίες και δεν αποδείχθηκε τελικά ότι υπήρξε μόλυνση του Καλαμά από κακή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού. 
Παράλληλα, η υπόθεση γύρισε… μπούμερανγκ στους Παρακαλάμιους Δήμους, αφού στο πλαίσιο της δίκης εκείνο που τονίστηκε ιδιαίτερα ήταν το γεγονός ότι οι ίδιοι, οι οποίοι εμφανίστηκαν ως προστάτες του Καλαμά, δεν έχουν καν φροντίσει για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στα χωριά τους, με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για το οικοσύστημα του ποταμού!
    Έτσι, ο Εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του και αυτή έγινε χθες δεκτή ομόφωνα από τους δικαστές.

Οι μάρτυρες

    Ως μάρτυρες υπεράσπισης του Νίκου Γκόντα κατέθεσαν στο Εφετείο ο πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων Τάσος Παπασταύρος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Νίκος Μακόπουλος, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΙ Κων/νος Γιωτάκης και ο χημικός μηχανικός Γεώργιος Τσιμαράκης.

• Σε ένα μήνα περίπου, στις 21 Νοεμβρίου, ο πρώην Δήμαρχος θα καθίσει και πάλι στο… σκαμνί, με αφορμή μία ακόμη παρόμοια μήνυση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.