Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ξεκλειδώνουν οι προσλήψεις με συμβάσεις έργου…

Τα μόρια αναλυτικά. Από 5 – 8 άτομα στο Δήμο Ζίτσας.
    Πράσινο φως για την πρόσληψη 3.422 συμβασιούχων στους δήμους έδωσε η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση που περιλαμβάνεται σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε πρόσφατα. Από αυτούς ένας αριθμός 5 έως 8 θα προσληφθούν στο Δήμο Ζίτσας.
    Σε όλους τους ΟΤΑ, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, το 2012 απασχολούνταν 4.277 εποχικοί υπάλληλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου που αμείβονται...
είτε από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους είτε με αντίτιμο που καταβάλλουν οι δημότες είτε μέσω ΕΣΠΑ.

    Φέτος, ο αριθμός των εποχικών υπαλλήλων δεν θα ξεπεράσει τις 3.422 συμβασιούχους, ενώ γίνεται προσπάθεια από το υπουργείο Εσωτερικών να εξαιρεθούν από το ανώτατο πλαφόν οι θέσεις που θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ. Από τον συγκεκριμένο αριθμό εποχικού προσωπικού που θα προσληφθεί είτε με σύμβαση έργου είτε με σύμβαση ορισμένου χρόνου, εξαιρούνται οι θέσεις της καθαριότητας καθώς αμείβονται από ανταποδοτικά τέλη των ΟΤΑ.

κλικ για μεγέθυνση
    Παράλληλα οι δήμοι θα μπορούν μέχρι το τέλος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος να αξιοποιούν συμβάσεις έργου ακόμα και για θέσεις που προβλέπονται στο οργανόγραμμά τους (π.χ. γραμματειακή υποστήριξη) πάντα όμως μέσω της διαδικασίας που προβλέπει ο νόμος του ΑΣΕΠ (2190/1994) με διαγωνισμό και μοριοδότηση των υποψηφίων.

    Επίσης προβλέπεται παράταση της ισχύος των εγκρίσεων για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού που δόθηκαν το 2012 και δεν αξιοποιήθηκαν από τους ΟΤΑ. Οι συγκεκριμένες συμβάσεις επιτρέπεται να συναφθούν μέχρι την 31-12-2013 και ο αριθμός τους ξεπερνά το πλαφόν των 3.422 συμβάσεων που έχει καθοριστεί για το 2013.

    Οι δήμοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει τα αιτήματά τους μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης των θέσεων από τη διυπουργική επιτροπή. Κατόπιν οι προκηρύξεις των δήμων θα ελεγχθούν από το ΑΣΕΠ και οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν με τη μοριοδότηση που προβλέπει ο νόμος 2190/1994.