Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Από Τρίτη 20 έως Σάββατο 24 Αυγούστου η έκθεση χαρακτικής στη Ζίτσα…

6 Έλληνες Χαράκτες στη Ζίτσα θα σχεδιάσουν, θα χαράξουν και θα τυπώσουν επί τόπου γνήσια χαρακτικά.
Μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις Πολιτισμού, που καταγράφεται στο ενεργητικό του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Βαγ. Κολιούση,  θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 24 Αυγούστου και ώρες 10:00 π.μ-1:00 μ.μ & 6:00 μ.μ.-9:00 μ.μ στην Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής της Τ.Κ. Ζίτσας, όπου θα φιλοξενηθούν για πέντε μέρες έξι καταξιωμένοι στον εικαστικό χώρο Έλληνες χαράκτες.
Η Ανούση-Ηλία Ρένα, ο Γκαλντέμης Χριστόδουλος, ο Δεσεκόπουλος Νίκος, ο Καψιδάκης Γιάννης, η Γριμάλδη-Κορομηλά Ράνι και η Σαρελάκου- Ρόκου Ρουμπίνα θα ...
σχεδιάσουν, θα χαράξουν και θα τυπώσουν επί τόπου γνήσια χαρακτικά, από τα οποία ένας αριθμός αντιτύπων θα παραμείνει στην Πινακοθήκη καθώς θα προσφέρουν αντίτυπά τους στους επισκέπτες.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους χαράκτες, να ανταλλάξουν απόψεις και να δουν την όλη εξέλιξη ενός έργου.
Στα πλαίσια του Συμποσίου την Τετάρτη 21 Αυγούστου και ώρα 8:30μ.μ. στον ίδιο χώρο θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Χαρακτική-Γραφικές Τέχνες», από το συγγραφέα του Δημήτρη Παυλόπουλο, επίκουρο καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Την Πέμπτη 22 & Παρασκευή 23 Αυγούστου και ώρα 10:30 π.μ. - 12:30μ.μ.θα γίνει Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά