Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Έρωτες στο καφενείο του χωριού;…

    Το μικρό μαγαζάκι που διατηρεί η κυρία στο όχι και τόσο μικρό χωριό οι κάτοικοι το αγκάλιασαν. Κεντρικό και φιλικό στους πελάτες. Με όλη τη σημασία της λέξης. Μάλιστα εκτός από την ιδιοκτήτρια την οποία κυριολεκτικά “αγκάλιασαν”, “εκτιμούσαν” ιδιαίτερα και την κόρη της που σχεδόν μόνιμα βοηθούσε τη μητέρα της. Μάνα και κόρη καλοστεκούμενες, αλλά έμεναν σε άλλο κοντινό χωριό. Και συχνά το μαγαζί αργούσε να κλείσει, έρχονταν οι πρώτες πρωινές ώρες.
    Και επειδή μαζί η μάνα και η κόρη εξυπηρετούσαν πρόθυμα τους πελάτες, ήρθαν σιγά-σιγά και οι πιο φιλικές σχέσεις. Το θέμα δεν άργησε να φτάσει στα αυτιά του άντρα της ιδιοκτήτριας που το συζήτησε με το γιό του. Το ντου πατέρα και γιου, ήταν...

αιφνιδιαστικό τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες.
    Αριστερής παράδοσης το χωριό, λογικό ήταν να έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της συντροφικότητας. Οι “στοργικές” αγκαλιές δύο χωριανών φιλοξενούσαν μάνα και κόρη. Βέβαια τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου ομαλά. Δεν θέλει και πολλή φαντασία για να μαντέψει κανείς τι έγινε. Αν και πέρασε τουλάχιστον μια εβδομάδα, οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν.