Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Με μικροκομματικούς και ψηφοθηρικούς ραγιαδισμούς τα χωριά μας δεν παραμένουν ζωντανά...

«Η ευημερία και η τάξη σε αυτό τον τόπο δεν άργησαν μια μέρα... απλά δεν θα επανέρθουν ποτέ...»
    Με απλά αλλά συγκλονιστικά λόγια με ευαισθησία και αγάπη για το χωριό του, ένας συνδημότης από το Ράικο του Δήμου Ζίτσας περιγράφει την περιπέτειά του για να μπορεί να πηγαίνει στο σπίτι του και καταγγέλλει τον τοπικό πρόεδρο αφού όπως αναφέρει ο κ. Αντώνης Σέκερης ο πρόεδρος του είπε ότι δεν έχει δικαίωμα να μιλάει και να ζητάει να ανοίξει το δρόμο επειδή δεν είναι ψηφοφόρος του! 
    Ενώ προηγουμένως μετά από σχετική αίτηση ο Δήμος ενέκρινε την σχετική πίστωση για το δρόμο, ο οποίος τελικά δεν έγινε ποτέ!.
    Ο τίτλος της ανάρτησης «Με μικροκομματικούς και ψηφοθηρικούς ραγιαδισμούς τα χωριά μας δεν παραμένουν ζωντανά» και ο υπότιτλος «Η ευημερία και η τάξη σε αυτό τον τόπο δεν άργησαν μια μέρα... απλά δεν θα επανέρθουν ποτέ» αποτελούν μέρος της συγκλονιστικής επιστολής.

    Αναλυτικά όλη η επιστολή του κ. Αντώνη Σέκερη: …

(πολλά σχετικά αναφέρονται και στο facebook του ΡΑΪΚΟΥ)
(Επίσης για το Ράικο υπάρχει στο facebook και άλλη σελίδα)

    «Είμαι κάτοικος Αθήνας και η καταγωγή της μητέρας μου είναι από το χωριό Ράικο όπου βρίσκεται και το πατρικό σπίτι της οικογενείας.(Δημητρίου Μπάτζιου του Μιχαήλ)
    Το σπίτι βρίσκεται εκτός τα όρια του οικισμού του χωριού και συνδέεται με αυτό μέσω ενός αγροτικού δρόμου οποίος σήμερα "δρόμος" έχει μετατραπεί σε ένα απροσπέλαστο για αυτοκίνητο αλλά και με τα πόδια μονοπάτι. Αρκετά χρονιά πριν όταν ο δήμος ή η κοινότητα μεριμνούσε (ως όφειλε) να είναι ο δρόμος ανοικτός ήταν κανονικά προσπελάσιμος με αυτοκίνητο, οπότε μιλάμε για έναν αρκετά φαρδύ δρόμο.

Ας επιστρέψουμε πάλι στο σήμερα όμως:

    Ο δήμος/κοινότητα οφείλει να μεριμνά ώστε όλοι οι δρόμοι και πολύ περισσότερο αυτοί που οδηγούν σε σπίτια να παραμένουν ανοικτοί ώστε είτε το σπίτι κατοικείται μόνιμα είτε όχι να είναι επισκέψιμο.
    Ειδικότερα στην συγκεκριμένη περίπτωση, που η οικία βρίσκεται εκτός οικισμοί προβλέπεται από το νόμο το κομμάτι του δρόμου που βρίσκεται εντός οικισμού (65 μέτρα περίπου) να γίνει τσιμεντόστρωση και το υπόλοιπο κομμάτι να παραμείνει αγροτικός δρόμος με την υποχρέωση του δήμου/κοινότητας να παραμένει ανοικτό 365 μέρες το χρόνο.

    Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Δημήτριο Μπάτζιο, επικοινωνία που έγινε πριν από ένα χρόνο περίπου ζητήθηκε να γίνει από μέλος της οικογενείας αίτημα προς τον δήμο για να εγκρίνει κονδύλι για την επισκευή του δρόμου.
    Η αίτηση έγινε και ο δήμος ενέκρινε σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας κονδύλι 7.200 ευρώ που αφορούσε το συγκεκριμένο αποκλειστικά έργο.

    Προς μεγάλη μου έκπληξη ο πρόεδρος της κοινότητας μου ανακοίνωσε ότι για δικούς του λόγους και τελείως αυθαίρετα αποφάσισε να αγνοήσει τον πολίτη που κατέθεσε το αίτημα προς το δήμο και την απόφαση του δήμου για κατασκευή του δρόμου και να μεταφέρει το ποσό που εγκρίθηκε σε κάποιο άλλο έργο που θέλει να κάνει στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην σχολειού του χωριού.

    Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορώ μέχρι και σήμερα να έχω πρόσβαση στο σπίτι των παππούδων μου κάτι που αποτελεί δικαίωμα μου ακόμα και όταν τα εκλογικά μου δικαιώματα δεν βρίσκονται στο συγκεκριμένο δήμο (προς το παρόν)

    Ο συγκεκριμένος "τοπικός άρχοντας" λοιπόν μου ανέφερε (σε κατ' ιδίαν άλλα και μέσω social media) ότι δεν έχω δικαίωμα να μιλάω και να ζητάω να ανοίξει το δρόμο επειδή δεν είμαι ψηφοφόρος του.

    Με μικροκομματικούς και ψηφοθηρικούς ραγιαδισμούς τα χωριά μας δεν παραμένουν ζωντανά...

    Σε αυτό το σημείο να επισημάνω ότι δεν πρόκειται για κάτι χαριστικό η κάποιο ρουσφέτι που θα έκανε ο πρόεδρος της κοινότητας άλλα για την εφαρμογή της απόφασης του δήμου.

    Αν λοιπόν θέλουμε να δώσουμε κίνητρα στη νεολαία να επιστρέφει στις ρίζες της και να παραμείνουν ζωντανά τα χωριά της Ηπείρου τέτοιες συμπεριφορές από ανθρώπους που εκλέχθηκαν για να υπηρετούν τους πολίτες όχι μόνο περισσεύουν αλλά είναι ανεπίτρεπτες

    Αν κάποιοι νομίζουν ότι ελέγχονται μόνο από τους ψηφοφόρους τους είναι βαθιά γελασμένοι, είναι κάτω από τον έλεγχο κάθε φορολογούμενου πολίτη.
Περιμένω με αφορμή της παρούσας επιστολής την ευαισθητοποίηση προσωπικά του δημάρχου αλλά και γενικά της διοίκησης του δήμου, σε διαφορετική περίπτωση θα εξεταστεί το θέμα σε επίπεδο περιφέρειας.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Με εκτίμηση

Σέκερης Αντώνιος »
(τηλ. 69360928.. το τηλ. Είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων)