Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Οι χοροί και οι εκδηλώσεις των επόμενων ημερών στο Δήμο Ζίτσας…

    Σε όλα σχεδόν τα χωριά του Δήμου Ζίτσας θα τηρηθεί το έθιμο της τζαμάλας. Έτσι παντού την Κυριακή οι πλατείες θα πάρουν "φωτιά" με συνοδεία σαρακοστιανών.
 Ως τώρα αρκετοί σύλλογοι ανακοίνωσαν το πρόγραμμά τους και τις αποκριάτικες εκδηλώσεις τους. Θα ακολουθήσουν και άλλοι και θα σας ενημερώνουμε.
       (Προοδευτικός Σύλλογος Πολυλόφου, Αδελφότητα Αναργύρων, Πασσαρών Ροδοτοπίου, Εξωραϊστικός Σύλλογος Λύγγου "Αγία Τριάδα", Ράικο Δήμου Ζίτσας)
    Παρέλαση του "βασιλιά καρνάβαλου" (με δωρεάν κρασί και σαρακοστιανά) θα γίνει στην Ελεούσα στις 18:30 και στις Καρυές στις 17:30.
Αναλυτικά όλες οι εκδηλώσεις:


Η Αδελφότητα Αναργύρων
Αποκριάτικη εκδήλωση με λαϊκή μουσική, χορό και φασολάδα στο κατάστημα του χωριού ανήμερα Καθαρά Δευτέρα ώρα 13:00

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Πολυλόφου
    Αποκριάτικη Γιορτή στην πλατεία του χωριού την Κυριακή 17/3/2013 ώρα 12:00 μεσημβρινή. 

Ο Πασσαρών Ροδοτοπίου
    Αποκριάτικο πάρτι, στο Πνευματικό Κέντρο Ροδοτοπίου το Σάββατο 16 Μαρτίου, ώρα 8:00 μμ. Είσοδος δωρεάν.

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λύγγου "Αγία Τριάδα"
    Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λύγγου "Αγία Τριάδα" σας προσκαλεί στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα γίνουν το Σάββατο 16-3-2013 και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την παραδοσιακή "ΑΛΛΑΓΟΥΖΙΑ" και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο αποκριάτικος χορός. Προσκλήσεις παρέχονται από τα μέλη του συλλόγου.

Στο Ράικο Δήμου Ζίτσας
    Κούλουμα στο Ράικο Δήμου Ζίτσας στην πλατεία του χωριού με παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνες, σαρακοστιανά, άφθονο κρασί και πολύ ζωντανή μουσική (με το Σπύρο Αντωνίου)! Δευτέρα 18/3/2013 και ώρα 11:00 π.μ.