Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Γραφειοκρατία άνευ προηγουμένου στο Δήμο Ζίτσας για ένταξη στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων …

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων. Τα όρια εισοδήματος και τα δικαιολογητικά.
Μεγάλη γραφειοκρατία περιμένει τους δημότες του Δήμου Ζίτσας, προκειμένου στη δύσκολη εποχή που διανύουμε να ενταχθούν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Όσοι έχουν εισόδημα μέχρι το όριο, πρέπει να προσκομίσουν  ως οχτώ (8) απαραίτητα δικαιολογητικά. Συγκεκριμένα μόνο όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ζίτσας και έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και...
12.000 € μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το εισόδημα των 12.000 € προσαυξάνεται κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά. Επίσης προσαυξάνεται στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα κατά 50% και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας (Ε9).
Ποια είναι τα 8 απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση
2. Επικυρωμένο Αντίγραφο Ταυτότητας ή Διαβατηρίου

3. Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

4. Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας
5. Θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος οικον. Έτους 2012. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται -Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ
6. Έγγραφα από Κρατικούς Φορείς Υγείας στην περίπτωση που ο δικαιούχος πάσχει από βαρύ ανίατο ή δυσίατο νόσημα. 
7. Βεβαίωση Σπουδών (για προστατευόμενα τέκνα που σπουδάζουν)
8. Ε9 για την απόδειξη μη ιδιόκτητης κατοικίας (όπου απαιτείται)

Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στα ΚΕΠ των Δ.Ε. Εκάλης, Ευρυμενών, Ζίτσας, Μολοσσών (για τους κατοίκους τους) και στο Νέο Δημαρχείο Ελεούσας για τους κατοίκους της Δ.Ε. Πασσαρώνος από: 15/02/2013 – 8/03/2013 (υπό αλλαγή)
Τηλ. Επικοινωνίας 26510 – 61308 / 26533-60000 (Εσωτερικό 217)

Σύμφωνα με το Δήμο Ζίτσας, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επίκειται η υπογραφή νέας υπουργικής απόφασης σχετικά με τη διαδικασία του προγράμματος της Δωρεάν Διανομής Τροφίμων έτους 2013.
Ως εκ τούτου δεν ισχύουν οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων. Θα ακολουθήσει νέα Ανακοίνωση για την ημερομηνία και τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των δημοτών.