Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Μία επίθεση του κ. Χρυσ. Βούζα και μία “παράδοξη απαίτηση”…

Διεκδικεί αποκλειστικά για τον ίδιο ότι είχαν και οι Φ. Κούργιας, Κ. Νούσης, Ελ. Μπιζμπιλής, Θ. Παπαδόπουλος, Θ. Σιώζιος, Απ. Μπαϊραμπάς, Φ. Τσιάνος, Σ. Ζαφείρης, Τ. Βασιλείου, Π. Παπακώστας κλπ
πολιτικό σχόλιο του ειδικού συνεργάτη  Γ.Π.   
    Έμπειροι περί τα πολιτικά του Δήμου Ζίτσας δυσκολεύονται να κατανοήσουν τόσο τα αίτια της κατά του κ. Παπαϊωάννου επίθεσης του κ. Βούζα, όσο κυρίως την άνευ λόγου "πολιτική απαξίωση και υποβάθμιση" εκ μέρους του κ. Βούζα της πασίγνωστης διαφοροποίησης σημαντικών συνδημοτών που είτε είχαν, είτε συμμετείχαν σε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια και κατ΄ επέκταση βέβαια να κατανοήσουν την "πολιτική απαξίωση και υποβάθμιση" των αγώνων και της αγωνίας που όλοι αυτοί "τράβηξαν" αποφασίζοντας να μετέχουν σε μη κομματικά στηριζόμενα ψηφοδέλτια.  
    Ειδικότερα ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ζίτσας κ. Χρυσ.  Βούζας (μέσω της εφημερίδας της παράταξής του), εξαπέλυσε δριμύτατη...
επίθεση κατά του πρώην Δημάρχου Πασσαρώνος κ. Θωμά Παπαϊωάννου, με αφορμή μία δήλωση του κ.  Παπαϊωάννου για «αναγκαιότητα συνεργασιών στην τοπική κοινωνία» σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι.
    Παράλληλα όμως επεκτείνει έμμεσα αλλά με σαφήνεια το θέμα και σε όλους όσους από το 1998 και εντεύθεν ήταν υποψήφιοι Δήμαρχοι, υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ή υποψήφιοι στα τοπικά των χωριών τους στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους Ζίτσας, Πασσαρώνος, Ευρυμενών, Μολοσσών και Εκάλης, χωρίς κομματικοί στήριξη , έχοντας κατέλθει ως ανεξάρτητοι.


Συγκεκριμένα η εφημερίδα του κ. Βούζα αναφέρει:
    1.  «Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου (του κ. Παπαϊωάννου) το 2002, μήπως ήταν αποτέλεσμα διεργασιών συγχωριανού του πολιτικού παράγοντα που το πλαισίωσε με φίλους του;» Προφανώς εκτιμάται πως ο κ. Βούζας θεωρεί ότι ο εκ Ροδοτοπίου κ. Ευ. Αργύρης βοήθησε το 2002 τον κ. Παπαϊωάννου να συγκροτήσει το ψηφοδέλτιό του. Άσχετα αν ο κ. Ρογκότης (που διετέλεσε διευθυντής του γραφείου του κ. Αργύρη) κατέβηκε τότε με τον κ. Στ. Στέφο (????)
    2. «Πότε εκτέθηκε (ο κ. Παπαϊωάννου) ως ανεξάρτητος υποψήφιος, χωρίς την άμεση κομματική του υποστήριξη;» Προφανώς εκτιμάται πως ο κ. Βούζας θεωρεί πως ο κ. Παπαϊωάννου είχε πάντα την στήριξη του ΚΚΕ. Όμως κατά το προηγούμενον ο τότε υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Αργύρης αντί να βοηθήσει το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ βοηθούσε τον κ. Παπαϊωάννου και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ  Φαίνεται λογικό  ?????.
    3.  Αναφερόμενος ο κ. Βούζας σαφέστατα στο κείμενο και σε προκαλλικρατικές εκλογές και όχι επιλεκτικά σε αυτές του καλλικρατικού Δήμου Ζίτσας (αφού προκαλλικρατικά ήταν υποψήφιος ο κ. Παπαϊωάννου) διερωτάται θέλοντας όπως λέει να φρεσκάρει τη μνήμη «Ποιοι είναι εκείνοι που πρώτοι κατήλθαν υποψήφιοι χωρίς κομματική στήριξη, με αποτέλεσμα να καθυβρίζονται, λοιδορούνται ως «αντάρτες» και εκβιαζόμενοι περί διαγραφής των από την κομματική τους ιδιότητα;» αναφερόμενος βέβαια στον ίδιο και την παράταξή του. 

      Προφανώς εκτιμάται πως ο κ. Βούζας θεωρεί πως μόνο αυτός ο ίδιος κατέβηκε χωρίς κομματική στήριξη(*) και όχι βέβαια οι κ. Κούργιας Φώτης, Παπακώστας Παύλος, Ζαφείρης Σωτ., Μπαϊραμπάς Απ. (Πασσαρώνα 1998 & 2002), Νούσης Κ., Βασιλείου Τάσος (Μολοσσοί 1998 & 2002), Τσιάνος Φώτης, Μπζιμπιλής Ελ., Παπαδόπουλος Θαν., Σιώζιος Θεόδ. (Εκάλη 1998, 2002 & 2006) -μαζί βέβαια με όλο το ψηφοδέλτιό τους- και άλλοι που ίσως μας διαφεύγουν. Παραλείπει βέβαια να τους κατατάξει και κομματικά σε κάποια στήριξη. Ας απαντήσουν οι ίδιοι. Όπως άλλωστε αναφέρεται στο κείμενο της εφημερίδας της παράταξής του, «η πολιτεία του καθένα μας στη μικρή ετούτη πόλη, είναι πασίγνωστη».

    Δεν διεκδικούμε το αλάθητο στην ανάγνωσή μας αυτή, όμως εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο κ. Θωμάς Παπαϊωάννου το 2002 είχε εξαιρετικά διευρυμένο ψηφοδέλτιο. Εξάλλου οι δημότες τον τίμησαν με εκλογή. 
    Επίσης είναι πάρα πολλοί όσοι στο Δήμο μας διαφώνησαν με επίσημες στηρίξεις και κατέβηκαν στις δημοτικές εκλογές είτε ως υποψήφιοι Δήμαρχοι, είτε ως υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, είτε ως υποψήφιοι στα τοπικά των χωριών τους. Και βέβαια πάντα οι κάθε είδους κομματικές πιέσεις προς όλους αυτούς ήταν φορτικότατες με ότι αυτό συνεπάγεται.

     (*) Επιπρόσθετα δε κανείς μάλλον από όλους αυτούς ΔΕΝ διεκδικούσε μέχρι την τελευταία στιγμή με τόση φορτικότητα το κομματικό χρίσμα όση ο κ. Βούζας, ο οποίος πρώτιστα διεκδικούσε να είναι κομματικά (του ΠΑΣΟΚ) χρισμένος υποψήφιος δήμαρχος. Άλλωστε ως τότε ήταν Γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ (όταν μάλιστα ψηφίστηκε το πρώτο μνημόνιο), έχοντας μάλιστα διατελέσει και υποψήφιος Βουλευτής του.
    Υ.Γ. :  Τα ανυπόγραφα κείμενα στην εφημερίδα της παράταξης του κ. Βούζα θεωρείται ότι τον εκφράζουν.
Γ.Π.

Μπορείτε να δείτε εδώ όλη την εφημερίδα της «Συμμαχίας Πολιτών»


Και εδώ το σχετικό απόσπασμα: