Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Απίστευτη τραγωδία στο Πέραμα. Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στο Σπήλαιο…

Συγκλονίζει η είδηση του διπλού κακού που έγινε το πρωί στο Πέραμα Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στον Οργανισμό Σπηλαίου, όπου η δολοφονία ενός υπαλλήλου του Οργανισμού Σπηλαίου και στη συνέχεια η αυτοκτονία ενός δημοτικού ταμία, έχουν συγκλονίσει όλους.
Είκοσι λεπτά πριν από τις 9 το πρωί, πολίτης...
που επισκέφθηκε τα γραφεία βρήκε τον άνδρα που είχε αυτοκτονήσει, στην είσοδο και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, οι άντρες του οποίου βρήκαν στη συνέχεια και τον υπάλληλο, πιο μέσα, ο οποίος είχε πυροβοληθεί με καραμπίνα, από κοντινή απόσταση.
Tο αίμα  όλων πάγωσε όταν ακούστηκε πυροβολισμός. Ο δολοφόνος και αυτόχειρας, Νικηφόρος Διαμάντης που ήταν 57 ετών παντρεμένος με τρία παιδιά και υπηρετούσε στην ταμειακή υπηρεσία της Δημοτικής Ενότητας Περάματος, πυροβόλησε τον Γιάννη Ζαλαβρά 34 ετών παντρεμένο πατέρα ενός τετράχρονου παιδιού, υπάλληλο στον Οργανισμό Σπηλαίου, προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατο του. 
Σύμφωνα με μαρτυρίες το θύμα πέρασε το πρωί από την ταμειακή υπηρεσία της Δημοτικής Ενότητας Περάματος κάτι που έκανε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να παραλάβει την αλληλογραφία ή να παραδώσει κάποια χρηματικά εντάλματα. Εκεί δεν βρισκόταν όμως ο Ν. Διαμάντης κάτι που προκαλεί απορία για το τι μεσολάβησε μέχρι τη στιγμή της δολοφονίας. Ο Γ. Ζαλαβράς φεύγοντας από τη ταμειακή υπηρεσία έφτασε στο γραφείο του.
Γύρω στις εννιά παρά τέταρτο το πρωί ο θύτης έφτασε στον Οργανισμό Σπηλαίου Περάματος και μπήκε μέσα στα γραφεία. Λογομάχησε όπως λένε οι αυτόπτες μάρτυρες με το θύμα για λόγους που μάλλον έχουν να κάνουν με τις υπηρεσίες τους και έφυγε.
Επέστρεψε όμως έχοντας μαζί του και μια καραμπίνα την οποία χρησιμοποίησε εναντίον του άτυχου άνδρα τον οποίο σκότωσε ακαριαία. Αμέσως μετά έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε στο πρόσωπο.
Μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί οι γύρω κάτοικοι ξεσηκώθηκαν. Στο σημείο έφτασε πρώτος ένας νεαρός ο οποίος μάλιστα είχε ραντεβού με τον 34χρόνο για δουλειές του Σπηλαίου. Άνοιξε την πρώτα συναντώντας δυσκολία και είδε μπροστά του το άψυχο σώμα του 57χρόνου. Σε κατάσταση σοκ ειδοποίησε την αστυνομία ενώ όπως είπε ο ίδιος δεν συνειδητοποίησε ότι υπήρχε κι άλλος νεκρός μιας και μετά τον πυροβολισμό ο νεαρός έπεσε πίσω από το γραφείο του.
Η Αστυνομία  ερευνά την υπόθεση που συγκλονίζει τα Ιωάννινα.
Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων εκφράζει με ανακοίνωσή της την βαθιά της λύπη για τα τραγικά γεγονότα στη Δημοτική Ενότητα Περάματος. Η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι συγκλονισμένοι από το μέγεθος της πρωτοφανούς τραγωδίας.
Η Δημοτική Αρχή εύχεται κι ελπίζει η αστυνομική έρευνα να φωτίσει τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία κι από την πλευρά της θα συμβάλλει με όποιον τρόπο της ζητηθεί.

από firmani. neoiagones & epirusonline